Pääsiäisen parhaat herkut

Pääsiäisen parhaat herkut

16. 04. 2019
Jos pääsiäisleivonta askarruttaa, kannattaa kurkata alta herkullisimmat vinkit pääsiäisen jälkiruokapöytään.

Palmusunnuntaista on selvitty joten on aika suunnata katse pääsiäispöytään ja etenkin niihin ihaniin jälkiruokiin. Viime vuosina on tullut tehtyä aina jotain erilaista, joten nyt on aika koota pääsiäisen suosikkireseptit yhteen. Meillä pääsiäiseen mahtuu aina ainakin yksi kakku ja sen parina voi hyvin tarjoilla vaikka jäätelöä tai muita pienempiä herkkuja.

Pääsiäispöydän perinneherkku on ehdottomasti ihanan mausteinen ja mehevä porkkanakakku, joka juhlan kunniaksi koristellaan teemaan sopivalla kranssilla. Jos kakun koristelu ei tällä kertaa innosta ja kaipaat jotain hedelmäistä, tämä uunissa paistettava passionjuustokakku on todella hyvä vaihtoehto. Viime vuonna tekemäni linnunpesäkakku helppoine koristeluvinkkeineen ja raikkaine mangotäytteineen on myös varma menestyjä.

Viime pääsiäisten suosituimpiin jälkiruokiin ovat ehdottomasti lukeutuneet erilaiset kinder-munista tehdyt herkut, joita on toki tässäkin keittiössä tullut kokeiltua. Oma suosikkini on ehdottomasti paksulla maitokreemillä ja suklaalla päällystetty kinder-brownie. Tämä helppo herkku valloittaa varmasti jokaisen suklaan ystävän sydämen ja sitä kannattaa kokeilla ehdottomasti muulloinkin kuin pääsiäisenä. Hieman vaativampi pääsiäisherkku samaisen suklaamunan innoittamana on myös aivan ihana. Lähes taivaita hipovan korkea kinder-kakku täytetään herkullisilla suklaamousseilla, joiden valmistaminen vaatii hieman tarkkuutta ja vaivannäköä, mutta maku palkitsee leipojansa varmasti.

Jos palmusunnuntai jätti kuitenkin jälkeensä valtavan suklaaähkyn, kannattaa pääsiäispöytään taikoa jotain muuta, kuin suklaata. Ihana ja elegantti pääsiäisjälkiruoka on pienet sitruunamarenkipiirakat. Piirakat on leivottu minimuffinipellin syvennyksissä, joten ne ovat kuin suloisia suupaloja. Myös sitruunainen suukkokakku ihastuttaa raikkaudellaan.

Ja koska pääsiäinen ei ole mitään ilman mämmiä, ehdotan pöytään vielä näitä ihania mämmiherkkuja: mämmijäätelö ja mämmimutakakku.

Ja jos näistä ei vielä löytynyt tarpeeksi herkkuja pääsiäspöytään, kannattaa pysyä kuulolla, sillä vielä tällä viikolla on tulossa ihania pääsiäisreseptejä.

Kategoriat

Pääsiäinen Yleinen

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia