Mämmijäätelö

Mämmijäätelö

04. 04. 2019
Mämmijäätelö on pääsiäspöydän jälkiruokahitti. Kylmä ja kuohkea vaniljajäätelö on täydellinen makupari syvän maltaiselle mämmille.

Jihuu! Pääsiäinen lähestyy ja nyt voi virallisesti alkaa syömään mämmiä kenenkään kummastelematta. Mämmiähän saa isojen kauppojen pakastealtaista ympäri vuoden ja täytyy myöntää, että välillä olen käyttänyt tuota mahdollisuutta hyväkseni. Mämmin maltainen maku on ihanan ainutlaatuinen, eikä sitä oikeastaan korvaa mikään, ei edes hyvä saaristolaisleipä. Mämmi sopii mahtavasti myös leivontaan. Se mehevöittää erilaiset taikinat ja tuo niihin juuri sen omintakeisen syvän maltaisen maun.

Vaikka mämmi on sellaisenaankin ihan hyvää, minulla on tapana haudata se paksun vaniljakastikkeen alle. Tästä herkullisesta yhdistelmästä sainkin idean appelsiini-mämmitorttuun, joka täytetään vaniljakreemiin sekoitetulla mämmillä. Piirakka oli perheessämme kova hitti ja sen loppuminen aiheutti jopa hieman harmia. Kyseiseen piirakkaan löytyy ohje tuoreimmasta Leivotaan -lehdestä.

Myös viime vuonna tuli tehtailtua oikein onnistuneita mämmiherkkuja, joista nyt julkaisenkin toisen suosikkini, mämmijäätelön. Tässäkin reseptissä käytetään tuota mämmin ja vaniljan täydellistä makuparia.

Resepti ja kuvat julkaistu aiemmin Leivotaan 2/2018 -lehdessä.

Mämmijäätelö

8 annosta / yli 60 min / erittäin helppo MU

Ainesosat

  • 6 dl vispikermaa
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 1 dl siirappia
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl mämmiä

Ohjeet

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kondensoitu maito ja ½ dl siirappia. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti. Hiero siemeniä hetki sokerin kanssa, jotta ne leviävät tasaisesti. Kääntele kermavaahto maitoseokseen ja mausta vaniljasokerilla.

Sekoita mämmi ja ½ dl siirappia yhteen. Yhdistä mämmi ja vaahtoseos ja kääntele kevyesti sekaisin, älä sekoita täysin, jäätelö saa jäädä hieman marmoroiduksi.

Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan. Pakasta vähintään 5 tuntia.

Kategoriat

Jälkiruoat Pääsiäinen

Avainsanat

jäätelö

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia