Marjatartaletit

11. 07. 2014
Marjatartaletit on klassinen konditorioherkku, mutta niiden toteutus onnistuu hyvin kotonakin. Näiden valmistaminen on suhteellisen yksinkertaista ja jos vaan vähän jaksaa näperrellä, niin ne palkitsevat varmasti tekijänsä.

Ohjeella tulee 8 pientä tai yksi suuri tartaletti

Murotaikinapohja:
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tomusokeria
150 g kylmää voita
1 suuri kananmuna

Sekoita vehnäjauhot ja tomusokeri kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se jauhojen sekaan. Lisää muna ja pyöräytä tasaiseksi. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kääri taikina leivinpaperiin ja jäähdytä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli osat levyiksi. Vuoraa pienet tartaletti vuuat taikinalla ja leikkaa ylimääräiset pois. Pistele pohjiin haarukalla reikiä. Laita vuokiin leivinpaperi ja täytä kuivalla riisillä (tämä estää taikinan valumisen alaspäin). Paista noin 15 minuuttia. Poista riisi ja leivinpaperit ja paista pohjia, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä.

Vaniljakreemi:
4 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
4 kananmunan keltuaista
0,75 dl maissitärkkelystä
0,75 dl sokeria

Laita maito ja halkaistu vaniljatanko sekä raaputetut vaniljansiemenet kattilaan. Kiehauta. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys vaahdoksi. Kaada maito munaseokseen koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna kunnes se sakenee selvästi. Siivilöi seos välittömästi sakenemisen jälkeen puhtaaseen kulhoon. Siirrä jäähtymään.

Kasaa tartaletit pursottamalla jäähtynyttä kreemiä pohjille. Pinoa päälle marjoja ja viimeistele halutessasi hyytelösokerikiilteellä.

Kategoriat

Piirakat

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia