Kirjat

pikkusuolaista-draft-1

Pikkusuolaista

(readme.fi)

Kaiken herkuttelun keskellä välillä tekee mieli myös jotain suolaista, joten tästä kirjasta löydät hauskoja pikkusyötäviä niin arkeen kuin juhlaankin.
Aamu aloitetaan nopealla munakkaalla tai mausteisilla leipävohveleilla, rennoissa illanistujaisissa nautitaan helppoja sormisyötäviä, juhlissa herkutellaan maukkailla coctailpaloilla ja ihanilla piirakoilla ja viikonlopun leffaillassa napostellaan maustettuja pähkinöitä ja itsetehtyjä sipsejä. Leivonnaisten seurana maistuvat myös erilaiset levitteet ja tahnat munavoista hummukseen.
Kirjasta poimit sopivat herkut myös erikois-ruokavalioihin ja helppojen vinkkien avulla sovellat reseptejä makumieltymysten mukaan.

Arvosteluja

Suvikukkasia – Pikkusuolaista

Makeaa Joulua

(readme.fi)

Syksyllä 2016 ilmestyi kolmas kirjani Makeaa Joulua, josta löytyvät joulun kaikki makeat reseptit ruokalahjoista jälkiruokiin ja kahvipöytään. Perinteiset jouluherkut nostetaan uuteen loistoon yllättävin uudistuksin ja lapsuuden suosikkien rinnalle nousee innovatiivisia uutuuksia. Lehtitaikina taipuu Nutella-kierteiksi ja piparkakuissa maistuu lakritsi. Ystävälle vietävä joulukukka korvataan satumaisella piparkakkutalolla ja kuusta koristamaan valmistetaan upeita karamelleja.

Arvosteluja

KauppaSuomi – Makeaa Joulua
Unelmaa leipomassa – Makeaa Joulua -kirja
Ranteita myöjen taikinasa – Maistiaisia Makeaa Joulua -kirjasta
Suvikukkasia – Makeaa Joulua
Tarun taikakakut – Makeaa Joulua kirja ja piparijuustokakku
Kakkumonsterin kakut – Makeaa Joulua

makeaa-joulua-kansi2
marjakirja2

Makeaa marjoista ja hedelmistä

(readme.fi)

Makeaa marjoista ja hedelmistä on ylistys ihanille kotimaisille marjoille ja raikkaille hedelmille. Kirjasta löydät reseptit kaikkiin sesonkeihin ja havainnollisen satokalenterin avulla selvität, mitkä raaka-aineet ovat milloinkin parhaimmillaan. Makupari-vinkeillä tuunaat myös perinteiset leivonnaiset uuteen loistoon.

Arvosteluja

Cinnamonum: Kirjaesittely – Makeaa marjoista ja hedelmistä

Leivontakirja Makeaa

(readme.fi)

Ensimmäinen kirjani Leivontakirja Makeaa ilmestyi syksyllä 2015. Kirjan kuudesta kategoriasta löytyy apu niin pieneen, kuin suurempaankin makeannälkään. Herkullisilla täytekakuilla kruunaat juhlapöydän ja helpoilla ja nopeilla piirakoilla tai pikku makeilla ilahdutat myös yllätysvierasta.

Kirja sisältää myös paljon vinkkejä ja yleisiä ohjeita leivontaan, joten vähemmän kokeneenkin leipurin on helppo päästä alkuun. Tottuneempi kotileipuri voi kokeilla myös vaativampia reseptejä, kuten Cafe Ekbergillä myynnissä ollutta Elegance-leivosta.

Arvosteluja

Sweet food o’mine: Brookie leivonnaiset
Meillä kotona: uusimmat kokkaus- ja leivontakirjat esittelyssä
Gurmee: Punaherukka-valkosuklaakakku marenkihunnulla

leivontakirja-makeaa-kansi2

Tilaamalla Makeaa kirjat näiden linkkien kautta Adlibrikseltä, saan pienen provision myynnistä:

Leivontakirja Makeaa
Makeaa marjoista ja hedelmistä
Makeaa Joulua

Uusimmat kirjoitukset