Tarina

Hei, olen Liisa! 35-vuotias, hieman yli-innokas kotileipuri, jolle rakkaasta harrastuksesta on muotoutunut ihana työ. Rakastan leipomista, reseptien kehittelyä, ruokakuvausta, leivontakirjoja ja -ohjelmia ja tietenkin herkuttelua. Keittiössäni pääosassa ovat aidot maut ja tuoreet raaka-aineet.

Rakkaus leivontaan ja kotona tekemiseen on syttynyt jo lapsena. Äiti otti aina mukaan keitiöaskareisiin ja lopuksi sai nuolla taikinakulhon, mikä varmasti selittääkin ainakin osittain innostukseni leivontaan.

Innostus vain kasvoi omaan kotiin muuton myötä. Innokkaan leipurin ja pullaa rakastavan miehen yhteisestä asunnosta leivonnaisten tuoksu levisi rappukäytävään lähes päivittäin. Uusia reseptejä etsiessäni eksyin blogimaailmaan, joka veikin mukanaan. Blogin myötä mukaan tuli uutena harrastuksena ruokakuvaus ja kuten jokainen bloggaaja varmasti ymmärtää, ei tässäkään taloudessa herkkuihin kajota ennen kuin ne on kuvattu. Lopulta kakut kannetaan pöytään jo kuitenkin aloitettuna, koska olihan se palakuva vielä otettava.

Ja koska tätä herkkuvuorta hävittämään tarvittiin lisävoimia, nykyisin keittiössä häärii myös kaksi pientä apulaista. Joka kerta jauhopurkin auetessa keittiöön ilmestyy pieni pellavapää, joka raahaa tuolinsa keskeisimmälle paikalle ja kysyy: “Äiti, mitä tänään leivotaan?”. Koneiden sammuessa paikalle astelee maistelulusikkansa kanssa hieman suurempi apulainen, joka hoitaa esimaistelun ja arvioinnin.

Leipomisen ja leikkimisen lomassa aika kuluu haaveillen. Olen ainainen haaveilija ja rakastan unelmointia. Jo vuosia olen unelmoinut oman leivontakirjan tekemisestä, asetin jopa itselleni tavoitteen, että julkaisen oman kirjan ennen 50 ikävuotta. Asiat saivat kuitenkin hieman tuulta alleen, kun kesällä 2014 päätin hassusta päähänpistosta osallistua Koko Suomi leipoo -ohjelmaan. Voitin ohjelman ja seuraavana keväänä sain sopimuksen oman leivontakirjan teosta. Ensimmäinen kirjani; Leivontakirja Makeaa (readme.fi) ilmestyi syyskuussa 2015. Keväällä 2016 kirja sai jatkoa, kun kirjakauppoihin ja marketteihin ilmestyi toinen teokseni: Makeaa marjoista ja hedelmistä (readme.fi). Tämän jälkeen sarjaa on täydentänyt Makeaa Joulua (2016), Pikkusuolaista (2017) ja Kakkukirja (2018).

omakuva

Onnellisia leivontahetkiä
– Liisa

Uusimmat kirjoitukset