Mutakakkujäätelö
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Mutakakku
- 12 jäätelötötteröä
- 100 g voita
- 100 g suklaata
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- (50 g suklaata ja 100 g keksimurskaa)
Jäätelö
- 6 dl kuohukermaa
- 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
- 2 rkl glukoosisiirappia
- 1 tl vaniljatahnaa tai 1 rkl vaniljasokeria
- 175 g suklaatäytekeksejä
Kuorrute
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl kuohukermaa
- 2 dl tomusokeria
- ½ tl suolaa
Ohjeet
Mutakakku
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Aseta jäätelötötteröt esim. kahvikakkuvuokaan niin, että ne pysyvät pystyssä. Lisää tarvittaessa väliin vaikka leivinpaperista tehtyjä myttyjä. Jos et halua paistaa mutakakkua tötteröissä, voit tehdä myös pieniä muffineita paperivuoilla vuoratulle muffinipellille.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa-voisula munavaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele jauhoseos munavaahtoon ja kaada taikina varovasti jäätelötötteröihin (tai muffinivuokiin), täytä tötteröt noin ⅔ täyteen. Paista tötteröitä noin 10–15 minuuttia tai kunnes kakun reunat ovat asettuneet, mutta keskusta on vielä hyllyvää. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi.
Dippaa halutessasi jäähtyneiden tötteröiden reunat sulaan suklaaseen ja keksimurskaan, jotta saat niihin keksireunuksen.
Jäätelö
Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon muut aineet, keksejä lukuun ottamatta. Rouhi keksit murskaksi ja kääntele vaahtoon. Laita jäätelö rasiaan ja pakasta vähintään 5 tuntia.
Kuorrute
Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki välillä sekoitellen.
Ota jäätelöstä kauhalla palloja ja työnnä pallo tiiviisti mutakakkutötterön päälle. Dippaa jäätelöt varovasti kinuskiin ja tarjoile heti.
Kommentit(0)