Runeberginkääretorttu

31. 01. 2021
Runebergintortun maut sopivat loistavasti myös kääretorttuun. Rouheinen pohja ja silkkinen mousse on upea yhdistelmä.

Perjantaina 5.2 vietetään Runeberginpäivää. Runebergintorttu on yksi suosikkini sesonkileivonnaisista ja niitä on tehtävä välillä myös muulloin kuin Runeberginpäivänä.

Maut toimivat loistavasti myös muissa leivonnaisissa ja joka vuosi on kokeiltava jotain uutta. Viime vuonna innostuin poikkeuksellisen paljon kääretortuista ja innostus selkeästi jatkuu, joten tänä vuonna halusin testata Runebergin kääretorttua. Ensimmäinen yritys oli lössähtänyt ja osittain raaka pohja, mutta toisella kertaa sain ainekset sovitettua niin, että rakenteesta tuli ihanan kuohkea, mutta pohja maistuu silti aidosti Runebergintortulle. Täytteeksi laitoin tietenkin vadelmahilloa ja sen kaveriksi kuohkean moussen, jonka maustoin rommi-aromilla. Yhdistelmä on todella herkullinen, tätä kannattaa siis kokeilla.

Perinteisten Runebergintorttujen ohjeen löydät täältä ja alkuviikosta on tulossa ohje hieman mahtipontisempaan kakkuun, joka sopii teemaan loistavasti.

Runebergin kääretorttu

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 dl perunajauhoa
  • ½ dl piparkakkuja hienona rouheena
  • ½ dl mantelijauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl rommi-aromia

Täyte

  • 1½ dl vadelmahilloa- tai marmeladia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl rommi-aromia
  • 2 dl vispikermaa
  • + sokeria rullaamiseen

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset omassa kulhossaan ja kääntele varovasti kananmunavaahtoon yhdessä rommi-aromin kanssa. Älä vatkaa, ettei vaahto lässähdä. Kaada taikina uunipellille ja paista noin 15 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Rullaa pohja kevyesti leivinpaperin kanssa löysäksi kääröksi ja anna jäähtyä hetki.

Täyte

Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja rommi-aromi yhteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoseokseen. Avaa pohja takaisin levyksi, levitä päälle ensin vadelmahillo ja sitten tuorejuustotäyte. Kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna asettua jääkaapissa noin puoli tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia