Sitruunatiramisu
10 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt (200g) savoiardi-keksejä
Kostutusliemi
- 2 dl vettä
- 1 dl sitruunamehua (noin 2 sitruunan mehu)
- 1 dl sokeria
Täyte
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk MacKays lemon curdia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Ohjeet
Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jätä jäähtymään.
Vatkaa mascarpone ja 2 dl kuohukermaa paksuksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon lemon curd.
Kasta savoiardi keksit yksitellen kostutusliemeen ja nosta vuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle. Levitä päälle puolet täytteestä ja sitten toinen keksikerros ja loput täytteestä. Vatkaa loput kermasta vaniljasokerin kanssa vaahdoksi ja pursota tai levitä ne vielä tirmaisun päälle. Anna vetäytyä kylmässä vähintään 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Kommentit(0)