Uunijuustokakku

27. 06. 2011
New York cheesecake- tyyliset uunijuustokakut ovat pitkään olleet minulle herkku, josta pääsee nauttimaan vain kahvilassa. Kotona leivottuna joku on aina mennyt pieleen. Maussa ei välttämättä ole ollut vikaa, mutta lupaavasti kohonnut kakku on lyhistynyt uunista otettaessa kuin puhjennut ilmapallo. Täyte ei ole myöskään asettunut kunnolla vaan valunut pitkin kakkulautasta. Rakenne on siis ollut kaukana siitä täyteläisen kermaisesta ja kiinteästä kakusta, jollainen juustokakun kuuluisi olla.

Tällä kertaa kokeilin paistaa kakun vesihauteessa, jota on monessa kirjassa suositeltu. Vesi ilmeisesti edesauttaa kakun tasaista kypsymistä ja kosteuden vuoksi kakun pinta ei kuivu ja halkea. Kakku onnistuikin oikein hyvin ja muistin jopa kirjoittaa ohjeenkin ylös.

Kesäinen uunijuustokakku

Pohja

175 g digestive keksejä

75 g voita

Täyte

600 g maustamatonta tuorejuustoa

60 g smetanaa

1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljaesanssia

1 dl sokeria

3 kananmunaa

1 dl marjoja

Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat hyvin. Murenna keksit ja nypi voi joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Sekoita  tuorejuusto, smetana, vanilja ja sokeri tasaiseksi massaksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan, älä lisää uutta ennenkuin edellinen on täysin yhdistynyt seokseen. Aseta vuoka vesihauteeseen (esimerkiksi syvälle pellille tai paistovuokaan). Vesihauteeseen laitettaessa irtopohjavuoka on hyvä vuorata ulkopuolelta foliolla ettei vesi pääse vuoan sisään.

Kaada seos pohjan päälle ja paista 160*c uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna jäähtyä hetki uunissa, luukku raollaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin asettumaan, mielellään seuraavaan päivään asti.

Tein kakun jo viime torstaina, joten sitä päästiin nauttimaan juhannusaattona. Kahvikupin kanssa maistui erinomaisen hyvältä, tosin minä en ollut se, joka pääsi tästä ensimmäisestä palasta nauttimaan. 1,5-vuotias poika haki laatikosta lusikan ja tuhosi kuvauspaikan saadakseen maistiaisen. Kai se vuorokauden odotusaika oli vähän liikaa.

Kommentit(3)

  • Milla sanoo:

    Ajattelin kokeilla tätä täydellistä juustokakkua. Voiko smetanan sijasta käyttää jotain muuta tuotetta, kun täällä missä asun ei ole smetanaa saatavilla?

    • Liisa sanoo:

      Moi Milla! Smetanan voi parhaiten korvata ranskan kermalle (creme fraiche), jos sitäkään ei ole saatavilla, lisää vielä sama määrä tuorejuustoa.

  • Katarina sanoo:

    Näyttää herkulliselta 🙂

Samankaltaisia kirjoituksia