15 minuutin keksikakku

15 minuutin keksikakku

27. 10. 2022
Supernopea ja helppo kakku syntyy kekseistä, kermasta ja mascarponesta. Tämä kakku on täydellinen vaikka yllätysvieraille.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa.

Vähän herkuttelua harmaaseen syyspäivään. Tämä kakku on täydellinen vaikka arki-illan kahvihetkeen sillä sen valmistaminen vie valehtelematta tuon 15 minuuttia (joku muu voi sitten tiskata ne pari kulhoa, mitkä tästä jää). Kakku ei vaadi lainkaan hyytymistä, sillä se perustuu mascarpone-kermavaahtoon, joka pitää itsensä muodossa aivan mainiosti ilman erillisiä hyydyttäjiä. Ja jos ei nyt arki-iltana kakun leipominen ihan innosta, kenenkään ei tarvitse tietää, miten helposti kakku syntyy ja voit hyvin mielin tarjota sitä myös juhlissa. Kakku on täyteläisen kermainen ja erilaiset keksit antavat sille ihanaa rakennetta. Halutessasi voit valmistaa kakun jo tarjoilua edeltävänä iltana, mutta yli vuorokautta pidempää säilytystä kakulle en juuri suosittele, sillä kermalla on taipumus alkaa kuorettumaan ja keräämään itseensä ylimääräisiä makuja pitkässä jääkaappisäilytyksessä.

Tämän kakun sain itseasiassa suunnitella jo ennen viime joulua, resepti tuli kehiteltyä nimittäin Kantolan Kesäkeksit -kassiin. Rsepti on suunniteltu niin, että siinä käytetään Kesäkeksit kassissa olleita keksejä, mutta keksit löytyvät kaupasta tietysti myös erikseen ostettuna. Ja nyt kun vaihto sujuu helposti, kannattaa kokeilla vaikka rocky road möhkiksen sijaan tuota tämän syksyn uutuutta Möhkis suklaaraetta. Varmuudeksi kannattaa ostaa ainakin se yksi ylimääräinen pussi, näillä tuppaa nimittäin olevan tapana kadota kummallisesti leivonnan ohessa. Möhkis on myös aivan täydellinen karkkipäivän naposteltava, siinä saa nimittäin yhdessä sekä karkkien että keksien parhaat puolet.

Kakkupohja on tehty Kantolan kaurakekseistä, ne ovat mielestäni aivan parhaat yleiskeksit kakkupohjiin. Kantolan kaurakeksi on ihanan rouheinen, joten se antaa pohjalle erinomaisen rakenteen, eikä se tiivisty helposti liian kovaksi. Keksi ei myöskään ole liian makea, jolloin se toimii monissa kakuissa erinomaisesti tasapainottamassa makua.

 

15 minuutin keksikakku
15 minuutin keksikakku

15 minuutin keksikakku

8 annosta / alle 30 min / erittäin helppo

Ainesosat

Pohja

 • 150 g (½ pkt) Kantolan kaurakeksejä
 • 70 g voita

Täyte

 • 500 g mascarpone-tuorejuustoa
 • 5 dl vispikermaa
 • ¾ dl tomusokeria
 • 1½ tl vanilja-aromia
 • 1 pss Kantolan Rocky road -möhkiksiä
 • 100 g (noin ½ pkt) Kantolan KultaMuro-keksejä
 • 100 g Kantolan kaurakeksejä

Koristelu

 • Vadelma Ballerina-keksejä
 • 100 g vadelmia

Ohjeet

Pohja

Öljyä ja tomusokeroi irtopohjavuoan reunus (halk. noin 18 cm). Aseta reunus suoraan tarjoilualustalle. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos renkaan sisään.

Täyte

Mittaa mascarpone, kerma ja tomusokeri suureen kulhoon. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljalla. Ota vaahdosta sivuun 2 dl koristelua varten.

Murskaa möhkikset, KultaMurot ja kaurakeksit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita keksimurska lopun vaahdon joukkoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Älä vatkaa liian pitkään, ettei seos juoksetu. Lusikoi massa tiiviisti vuokaan ja tasoita pinta. Liu’uta rengas pois kakun ympäriltä. 

Koristelu

Vatkaa aiemmin sivuun ottamasi vaahto niin paksuksi, että sitä on helppo pursottaa. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota kakun päälle ruusukkeita. Viimeistele kakku Vadelma Ballerinoilla ja vadelmilla.

Möhkis suklaarae
15 minuutin keksikakku

Yhteistyössä

Kategoriat

Juustokakut Yhteistyö

Kommentit(2)

  
 • Arzga83 sanoo:

  Mitkähän olis mitta suhteet jos tekis 24cm halkasijan irtopohja vuokaan?

  • Jos haluat kakulle korkeutta niin kerro ohje 2:lla, jos vähän matalampi kakku riittää kerro määrät 1,5. Kakku on todella tuhtia tavaraaa, joten se toimii loistavasti myös matalampana versiona.

Samankaltaisia kirjoituksia