15 minuutin keksikakku
8 annosta / alle 30 min / erittäin helppo
Ainesosat
Pohja
- 150 g (½ pkt) Kantolan kaurakeksejä
- 70 g voita
Täyte
- 500 g mascarpone-tuorejuustoa
- 5 dl vispikermaa
- ¾ dl tomusokeria
- 1½ tl vanilja-aromia
- 1 pss Kantolan Rocky road -möhkiksiä
- 100 g (noin ½ pkt) Kantolan KultaMuro-keksejä
- 100 g Kantolan kaurakeksejä
Koristelu
- Vadelma Ballerina-keksejä
- 100 g vadelmia
Ohjeet
Pohja
Öljyä ja tomusokeroi irtopohjavuoan reunus (halk. noin 18 cm). Aseta reunus suoraan tarjoilualustalle. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos renkaan sisään.
Täyte
Mittaa mascarpone, kerma ja tomusokeri suureen kulhoon. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljalla. Ota vaahdosta sivuun 2 dl koristelua varten.
Murskaa möhkikset, KultaMurot ja kaurakeksit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita keksimurska lopun vaahdon joukkoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Älä vatkaa liian pitkään, ettei seos juoksetu. Lusikoi massa tiiviisti vuokaan ja tasoita pinta. Liu’uta rengas pois kakun ympäriltä.
Koristelu
Vatkaa aiemmin sivuun ottamasi vaahto niin paksuksi, että sitä on helppo pursottaa. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota kakun päälle ruusukkeita. Viimeistele kakku Vadelma Ballerinoilla ja vadelmilla.
Mitkähän olis mitta suhteet jos tekis 24cm halkasijan irtopohja vuokaan?
Jos haluat kakulle korkeutta niin kerro ohje 2:lla, jos vähän matalampi kakku riittää kerro määrät 1,5. Kakku on todella tuhtia tavaraaa, joten se toimii loistavasti myös matalampana versiona.