Mansikka-suklaamoussekakku

15. 07. 2014
Mansikkakausi on parhaimmillaan, joten mansikkakakkua oli pakko saada. Tällä kertaa kiersin kuitenkin perinteisen kermakakkumallin kaukaa ja yhdistin mansikat suklaan kanssa tähän raikkaaseen moussekakkuun.

gluteeniton-mansikkasuklaakakku

Saatiin tänään ihania vieraita, kun ystävät joita en ollut nähnyt pariin vuoteen, tulivat kyläilemään. Sen kunniaksi oli pakko leipoa jotain, vielä kun tarjoiltavat piti olla gluteenittomia niin pääsin oikein ideoimaan. Tämä kakkupohja oli oikein hyvän makuinen, vähän paksumpi se olisi voinut olla, mutta toimi ja pysyi hyvin kasassakin.

gluteeniton-mansikkasuklaakakku2gluteeniton-mansikkasuklaakakku3

Gluteeniton mantelikakkupohja (pellillinen)

  • 25 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 75 g tomusokeria
  • 75 g mantelijauhetta
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 20 g sokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Sulata voi ja jätä jäähtymään hetkeksi. Vatkaa kananmunat ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tomusokeri, mantelijauhe ja maissitärkkelys yhteen. Lisää seos käännellen munavaahtoon. Sekoita joukkoon voisula.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kääntele valkuaisvaahto muun taikinan joukkoon. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 8 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä ja tuntuu painettaessa joustavalta. Anna jäähtyä hetki ja ota pohjasta tarvitsemasi kakkuvuuan kokoinen pala. Loppupohjan voi käyttää pienempiin leivoksiin tai vaikka pappilan hätävaraan.

gluteeniton-mansikkasuklaakakku4gluteeniton-mansikkasuklaakakku5

Maitosuklaamousse:

  • 3 liivatelehteä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 200 g maitosuklaata
  • 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään hetkeksi. Sekoita tuorejuusto ja sokeri yhteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele sen joukkoon sulatettu suklaa. Älä sekoita liikaa, jottei seos juoksetu. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää ne vatkaten tuorejuustoseokseen. Yhdistä tuorejuusto ja suklaa seos ja kaada mousse irtopohjavuokaan mantelipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Mansikkamousse:

  • 5 liivatelehteä
  • 300 g mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeeksi sulatettua suklaata

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat sokerin kanssa. Ota pieni osa mansikkasoseesta sivuun ja sekoita loppu tuorejuuston kanssa yhteen. Kuumenna sivuun ottamasi osa ja sulata liivatteet siihen. Lisää mansikka-tuorejuustoseokseen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä mansikka-tuorejuustoseokseen. Kaada maitosuklaamoussen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele sulatetulla suklaalla ja marjoilla.

Kommentit(6)

  • laura sanoo:

    namnam!minkä kokoseen vuokaan oot tehny kakun? 🙂

    • Liisa sanoo:

      Heippa Laura! Pahoittelen etten ollut reseptissä tuota maininnut. Kakku on tehty halkaisijaltaan 20cm:n irtopohjavuokaan.

  • Ritva sanoo:

    Surffailin katsomassa ihania reseptejäsi, minulla kun on keliakia, niin tätä pitää kokeilla, näyttää ainakin toooooodddeeellla makoisalle!

    • Liisa sanoo:

      Kiitos Ritva! Rakastan juustokakkuja ja niistä on todella helppo tehdä gluteenittomia. Kaikki kakut muuntuvat helposti käyttämällä tätä pohjaa tai sitten ihan gluteenittomia keksejä digestiven tai kaurakeksien korvikkeena. Olen käyttänyt gluteenittomia suklaahippukeksejä monesti ja on tullut todella hyvää.

  • Irma sanoo:

    Onpa ihana yhdistelmä kakku joka houkuttelee taas kokeilemaan. Ja olet taas ihanat kuvatkin saanut aikaiseksi jota on kiva ihailla. Jään odottelelemaan taas jotain uutta

Samankaltaisia kirjoituksia