Sitruuna-vadelmamarenkikakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso MMUV
Ainesosat
Pohja
- 200 g kaurakeksejä
- 90 g kasvimargariinia
Täyte
- 2,5 dl kasvisvispiä
- 3 prk (450 g) Mö Dreamy Lemon Curd vaihtoehtoa tuorejuustolle
- 1 dl sokeria
- 1 sitruuna
- 1 dl vettä
- 2 pss vegegeliä
Kuorrute
- 2,5 dl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä (noin 2 purkista)
- 1,25 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 rkl pakastekuivattua vadelmajauhetta
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi noin 22 cm:n irtopohjavuokaan. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sula rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta sitä hieman myös reunoille.
Täyte
Vatkaa vispi paksuksi vaahdoksi. Sekoita Mö Dreamy ja sokeri yhteen. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuelti Mö Dreamyn joukkoon. Purista mehu kattilaan ja lisää vesi sekä vegegel. Kuumenna samalla sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada kuuma vegegel välittömästi Mö Dreamy-seokseen koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon vispi ja kaada täyte heti pohjan päälle. Anna asettua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kuorrute
Mittaa aquafaba ja sokerit kattilaan ja kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Jatka keittämistä, kunnes kolmasosa nesteestä on haihtunut. Lisää sitruunamehu ja vatkaa seos sähkövatkaimella huoneenlämpöiseksi, erittäin paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vadelmajauhe. Lusikoi vaahto kakun pinnalle.
Kakku näyttää ja kuulostaa ihanalta! Kun marenkia vatkataan, jatkuuko sen kuumentaminen samalla vai lopetetaanko kuumentaminen, kun vatkaus alkaa?
Hei Maija! Seosta ei tosiaan enää kuumenneta tuossa vatkausvaiheessa, vaan se otetaan pois vesihauteesta ja tarkoitus on kuohkeuttaa ja jäähdyttää se.
Hei,
Näyttääpä hyvältä! Jos käyttää liivatelehtiä niin montako laitetaan?
4 liivatelehteä pitäisi riittää hyvin.