Mansikka-vaniljakakku

Mansikka-vaniljakakku

08. 06. 2020
Mansikkakakku on kesän paras herkku, mutta joskus sitäkin on mukava muuntaa uuteen muotoon. Tässä kakussa yhdistyvät browniepohja, vaniljamousse ja mansikat.

Lasten kesäloman alkaminen ja koulujen päättyminen on ehdottomasti kakun arvoinen hetki. Kesän kynnyksellä mieli suorastaan huutaa mansikkakakkua ja pakkohan sitä oli päästä leipomaan. Perinteinen mansikkakakku saa nyt odottaa juhannusta ja tällä kertaa lomat aloitettiin mansikkaisella moussekakulla.

Pohjana on mehevän suklainen brownie, joka toimii loistavasti mansikan ja vaniljan kanssa. Pohjan päälle levitetyt mansikat antavat kakkuun ihanaa raikkautta ja herkullista marjaisuutta. Pehmeä, sitruunalla maustettu vaniljamousse viimeistellään mansikkasoseesta valmistetulla kiilteellä.

mansikka-vaniljajuustokakku
mansikka-vaniljakakku

Mansikka-vaniljakakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 50 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 400 g mansikoita
  • 6 liivatelehteä
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 3 dl paksua vaniljakastiketta (Valio vanilla)
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 1 sitruuna
  • 2 dl kuohukermaa

Kiille

  • 200 g mansikoita
  • ½ dl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • ½ dl vettä

 

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20–22 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.  Sulata pohjaa varten voi ja suklaa. Vatkaa muna ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voisula. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista pohjaa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Täyte

Puhdista ja puolita mansikat ja asettele ne pohjan päälle leikkauspinta kohti vuoan reunaa. Pilko ylijääneet mansikat ja ripottele pohjan päälle.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita rahka, vaniljakastike, mascarpone, sokeri ja vaniljatahna yhteen. Raasta joukkoon huolellisesti pestyn sitruunan kuori. Vaahdota kerma omassa kulhossaan.

Purista sitruunasta mehu kulhoon ja kuumenna se. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan mehuun ja kaada ohuena nauhana vaniljtatäytteeseen. Kääntele kermavaahto joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Napauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, jotta täyte tasoittuu. Anna kakun jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kiille

Mittaa mansikat ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes mansikoista irtoaa nestettä. Nosta lämpöä ja kiehauta. Soseuta mansikat.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl vettä ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Mittaa joukkoon 1½ dl mansikkasosetta. Anna kiilteen jäähtyä hetki välillä sekoittaen. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna jähmettyä noin 1–2 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.

mansikka-vaniljajuustokakku
mansikka-vaniljakakku

Kategoriat

Juustokakut

Avainsanat

juhannus kesä mansikka

Kommentit(2)

  
  • Minna sanoo:

    Hei! Käyttäisin vaniljatahnan sijaan vaniljajauhetta, minkä verran vaniljajauhetta pitäisi laittaa?

    • Hei Minna! Vaniljajauhepurkin kyljessä varmaan lukee, minkälainen määrä jauhetta vastaa yhtä tankoa. Käytä jauhetta 1 vaniljatankoa vastaava määrä.

Samankaltaisia kirjoituksia