Joulun herkullisimmat kakut

Joulun herkullisimmat kakut

20. 12. 2020
Joulun jälkiruokapöydän keskipiste on tietenkin upea kakku. Onko sinun suosikkisi suklaata, piparkakkua vai jotain ihan muuta?

Jouluun on enää muutama päivä, joten nyt on viimeistään hyvä aika suunnitella kahvipöydän keskipiste. Meillä tarjoillaan yleensä heti ruoan jälkeen pieni jälkiruoka, joka on joko rahka tai jäätelö (yleensä tämä piparkakkujäätelö). Vähän myöhemmin ruoan laskeuduttua kunnolla keitetään kahvit ja pöytään nostetaan hillosilmiä, taatelikakkua ja joku herkullinen kakku. Kakku vaihtelee vuosittain ja aina on ihana kehitellä jotain uutta.

Nyt halusinkin kasata teille vuosien varrelta erilaisia kakkuja helpottamaan (tai vaikeuttamaan) ideointia jälkiruokien suhteen. Tässä postauksessa siis omia suosikkejani, jotka ovat itsellänikin uudestaan ehdolla pöydän keskipisteeksi.

Jos rakastat suklaata ja täyteläisiä herkkuja, voin lämpimästi suositella tätä Kuuma kaakao -kakkua, joka nousi yhdeksi kaikkien aikojen suosikkikakuistani. Kakussa ei ole mitään kovin erikoista, mutta pehmeän mutakakun, paahdettujen vaahtokarkkien ja reilusti vaniljalla maustetun kermavaahdon yhdistelmä on vaan jotain sanoinkuvaamattoman herkullista. Tämä kakku on kaiken lisäksi helppo valmistaa ja jos oikein haluaa oikoa, kauppojen pakastealtaistakin saa oikein kelvollista mutakakkua. Osta niitä kaksi ja kasaa kakku muuten ohjeen mukaan. Jos sen sijaan olet innokas ja kokenut leipuri, voin suositella tätä ranskalaiseen suklaamousseen perustuvaa joulusuklaakakkua, joka on ihanan täyteläinen ja samettisen pehmeä. Myös pari viikkoa sitten julkaisemani nougatkakku on mitä herkullisin joulupöytäänkin.

Nougatkakku

Jos piparkakku on joulusi suosikkiherkku, kannattaa tuoda sen maku myös joulukakkuun. Tämä jouluinen lahjakakku ilahduttaa sekä lapsia että aikuisia ja pohjassa maistuu aivan ihanasti herkullinen piparkakku. Hauska kuusikakku maistuu myös ihanasti piparkakulta ja koristelukin sujuu vaikka yhdessä lasten kanssa.

lahjakakku

Hieman kevytmielisempään joulupöytään sopii ihanasti tämä ruma joulupaitakakku, joka on muuten aivan mielettömän herkullista. Pehmeä suklaapohja ja rommiaromilla maustettu kreemi sopii ugly christmas -teemaan mitä mainioimmin. Samaan teemaan voisi mennä tämä triple heart attack christmas cheesecake, joka kaikessa tuhtiudessaan on aika vastustamaton. Kakussa on niin monta herkullista kerrosta, että sen syömisen jälkeen voi mennä tyytyväisenä kunnon joulunokosille.

jouluinen juustokakku

Meillä jouluun kuuluu lähes aina myös puolukka ja siitä tehdyt jälkiruoat ovat ihanan raikkaita. Pari päivää sitten tein tämän herkullisen puolukka-valkosuklaakakun, mutta myös aiempina vuosina on usein tullut tehtyä joulupöytään puolukkasisältävää kakkua. Tämä omenapiirakkapohjiin leivottu puolukkakakku on aivan ihanaa ja tämä puolukkapiirakan päälle kasattu kinuskikakku poistaa sekä kirpeän että makean hampaan kolotuksen.

Lisää jouluisia herkkuvinkkejä löydät blogin joulu-kategoriasta.

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia