Nougatkakku

10. 12. 2020
Nougat on joulun suosikkiherkku, joka maistuu loistavalta myös kakussa. Tämä suklaa-nougat kakku suorastaan sulaa suuhun.

Wiener nougat on mieheni lempisuklaa ja olen jo pitkään suunnitellut tekeväni siitä kakkua jouluksi. Joka vuosi tämä idea on kuitenkin jäänyt toteuttamatta, joten tänä vuonna päätin tehdä kakun ajoissa, ettei se varmasti unohdu. Sain viime viikolla instagramissa 10 000 seuraajaa täyteen (isot kiitokset kaikille seuraajille). Tätä piti tietenkin juhlistaa kakulla, joten suuntasin kauppaan inspiraatiota etsimään. Makeishyllyn edessä seistessäni näin wiener nougat rasiat, jolloin tuo pitkään mielessä pyörinyt idea päätti lopulta päästä toteutukseen.

Halusin lisätä makua vielä ottamalla mukaan maraboun dubbel nougatia, josta kakkuun saatiin vielä lisää täyteläisyyttä. Muuten en lisännyt mousseen juuri mitään ylimääräistä, jotta nougat saisi maistua mahdollisimman vahvasti. Liivatettakaan tämä kakku ei tarvitse, sillä se ei sisällä nesteitä, joten nougat yksin riittää oikein hyvin hyydyttämään sen. Kakun viimeistelin vielä hunajalla maustetulla kermalla, joka tasapainottaa loistavasti tuota täytettä.

Nougatkakku

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 1 pkt (180 g) Ballerina nougat keksejä
  • 50 g paahdettuja mantelilastuja
  • 50 g voita

Täyte

  • 100 g wiener nougatia
  • 4 kpl (noin 200 g)  marabou dubbel nougat patukkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 dl kuohukermaa

Koristelu

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1½ rkl hunajaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • makeisia ja keksejä

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm), vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla. Murskaa keksit ja mantelilastut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata nougat makeiset miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä hetken. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja suola yhteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoseokseen. Lisää viimeisenä sulanougat ja kääntele sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, ettei seos juoksetu. Kaada massa pohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Poista kakku vuoasta ja aseta tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi hunajan ja vaniljasokerin kanssa. Koristele kakku kermapursotuksin ja erilaisin makeisin.

Kategoriat

Joulu Juustokakut

Avainsanat

pähkinä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia