Kuuma kaakao -kakku

20. 11. 2020
Tämä kakku sai innoituksensa kuumasta kaakaosta. Mutakakku kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja vaahtokarkeilla lämmittää talvipäivänä.

Jos aiot koko talvena leipoa yhden ainoan kakun, leivo tämä. Pehmeä suklaapohja yhdistettynä kermavaahtoon ja paahdettuihin vaahtokarkkeihin on nimittäin jotain aivan vastustamatonta.

Tämä kakku sai innoituksensa höryävän kuumasta kaakaokupillisesta, jota minulla on tapana tehdä lapsille (no okei, itselleni myös) kylminä viikonloppuina pitkän ulkoilun jälkeen. Herkullinen kaakao kruunataan vaahtokarkeilla, kermavaahdolla ja lorauksella suklaakastiketta ja se sulattaa niin kehon kuin mielenkin.

Kakun pohjaksi valitsin hyvinkin perinteisen mutakakun, ajattelin sen kuvaavan parhaiten ihanan suklaista kaakaota. Täytteeseen en halunnut lisätä liikaa aineita, jottei kaakaomainen olemus kärsi. Täyte onkin lopulta vain hyvällä vaniljalla maustettua kermavaahtoa ja se toimii tässä aivan mainiosti. Suklaakastike antaa kakulle juuri sopivan säväyksen ja vaahtokarkit viimeistelevät sen ihanasti.

Suosittelen vahvasti vaahtokarkkien paahtamista kaasupolttimella, se tekee karkkien sisuksesta ihanan pehmeää ja pinnasta herkulllisen paahtuneen. Polttimia saa edullisesti isoista marketeista ja keittiöliikkeistä. Ihan pakollista paahtaminen ei kuitenkaan ole ja kakku toimii oikein hyvin paahtamattomillakin karkeilla. Itsekin jätin kakun sisällä olevat vaahtokarkit paahtamatta ja ne olivat oikein herkullisia silti.

Tutustu

Kuuma kaakao -kakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 300 g tummaa suklaata
  • 300 g voita
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai -tahnaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 150 g vaahtokarkkeja
  • suklaakastiketta

 

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 20-22 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kevyesti joukkoon suklaa-voiseos, älä kuitenkaan vatkaa, ettei taikina lässähdä. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola ja kääntele jauhot taikinaan. Jaa taikina tasaisesti kahteen vuokaan ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat reunoilta asettuneet, mutta keskeltä vielä selkeästi taikinaista. Ota pohjat uunista ja jäähdytä ensin huoneenlämmössä (pohja painuu keskeltä kasaan, se ei haittaa). Laita sitten pohjat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Täyte

Mittaa kerma, sokeri ja vaniljatahna kulhoon. Vatkaa paksuksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluastialle. Levitä päälle puolet kermavaahdosta, reilusti suklaakastiketta. Paloittele puolet vaahtokarkeista ja levitä vaahdon ja suklaakastikkeen päälle. Nosta päälle seuraava pohja ja loput kermavaahdosta. Lisää reilusti suklaakastiketta ja vaahtokarkkeja. Paahda vaahtokarkit halutessasi kaasupolttimella (tämä lisää reilusti makua ja antaa vaahtokarkeille ihanan koostumuksen).

Kategoriat

Joulu Täytekakut

Avainsanat

suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia