Kuuma kaakao -kakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 300 g tummaa suklaata
- 300 g voita
- 6 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai -tahnaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
- 150 g vaahtokarkkeja
- suklaakastiketta
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 20-22 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kevyesti joukkoon suklaa-voiseos, älä kuitenkaan vatkaa, ettei taikina lässähdä. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola ja kääntele jauhot taikinaan. Jaa taikina tasaisesti kahteen vuokaan ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat reunoilta asettuneet, mutta keskeltä vielä selkeästi taikinaista. Ota pohjat uunista ja jäähdytä ensin huoneenlämmössä (pohja painuu keskeltä kasaan, se ei haittaa). Laita sitten pohjat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Täyte
Mittaa kerma, sokeri ja vaniljatahna kulhoon. Vatkaa paksuksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluastialle. Levitä päälle puolet kermavaahdosta, reilusti suklaakastiketta. Paloittele puolet vaahtokarkeista ja levitä vaahdon ja suklaakastikkeen päälle. Nosta päälle seuraava pohja ja loput kermavaahdosta. Lisää reilusti suklaakastiketta ja vaahtokarkkeja. Paahda vaahtokarkit halutessasi kaasupolttimella (tämä lisää reilusti makua ja antaa vaahtokarkeille ihanan koostumuksen).
Ihanan kuuloinen ohje! Jos teen tämän valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä, kannattaakohan vaahtokarkit paahtaa? Mietin, meneeköhän ne yön yli jääkaapissa kuitenkin lötsöiksi tms
Meillä syötiin seuraavanakin päivänä niitä valmiiksi paahdettuja ja olivat hyviä, mutta eivät toki enää ihan parhaimmillaan. Eli jos sinulla on mahdollisuus lisätä ja paahtaa karkit valmiin kakun päälle vasta ennen tarjoilua niin tekisin niin.