Suklainen taatelikakku

Suklainen taatelikakku

08. 12. 2021
Taatelikakku on joulupöydän klassikko. Sen mehevyys vain paranee päivien myötä, joten se kannattaa tehdä valmiiksi hyvissä ajoin.

Taatelikakku on oman jouluni tärkein leivonnainen. Sen pehmeys ja mehevyys on aivan omaa luokkaansa, eikä sitä todellakaan voi kutsua "kuivakakuksi". Taatelikakun maku syvenee ja rakenne paranee, kun se saa olla muutaman päivän jääkaapissa esimerkiksi kelmuun käärittynä.

Tällä kertaa lukijan pyynnöstä tein taatelikakusta suklaisen version, johon tuli lisämausteeksi kaakaota. Se sopikin aivvan loistavasti taatelikakun makumaailmaan. Tarkoitus oli vielä päällystää kakku suklaakuorrutteella, mutta yllätysvieraiden pölähtäessä paikalle, en ehtinytkään. Halutessasi voit kuitenkin kuorruttaa kakun suklaaganachella (1 dl kermaa ja 200 g tummaa suklaata).

Perinteisen taatelikakun ystävä löytää ohjeen täältä.

Tutustu
suklainen taatelikakku
suklainen taatelikakku

Suklainen taatelikakku

20 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

  • 250 g kuivattuja taateleita
  • 3 dl vettä
  • 300 g voita
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta jogurttia (mielellään rasvaista)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2½ tl soodaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kevyesti korppujauhoilla.

Laita taatelit ja vesi kattilaan, keitä kunnes taatelit ovat pehmenneet ja hajonneet. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita välillä, kunnes voi on sulanut. Jätä odottamaan.

Vatkaa munat ja sokeri erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kevyesti joukkoon jogurtti. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää kevyesti käännellen munavaahtoon, älä vatkaa ettei taikinasta katoa kaikki ilma. Kääntele lopuksi joukkoon taateli-voiseos.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 30 minuuttia 175 asteessa, jonka jälkeen madalla lämpö noin 160 asteeseen (älä avaa uunia). Jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (kakun keskelle painettuun tikkuun ei tartu taikinaa). Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle jäähtymään täysin. Mehevimmän kakun saat, kun annat sen jäähtyä kuvun alla, jolloin osa haihtuvasta kosteudesta imeytyy takaisin kakkuun.

Kategoriat

Joulu Kahvikakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia