Banaani-pähkinäkakku

19. 12. 2020
Mehevä kahvikakku syntyy banaanista ja maapähkinävoista. Kakku on täysin vegaaninen, mutta maistuu varmasti sekasyöjille.

Joulu tulee ruokavalioon katsomatta, siksi onkin aivan ihana, että jokaiselle löytyy joulun aikaan omat herkkunsa. Tämä kahvikakku on täysin vegaaninen ja sopii siksi myös maito- ja muna-allergikoille. Rakenteesta ja mausta ei silti ole tingitty ja tämä kakku maistuu varmasti koko perheelle.

Kakun viimeistelyyn sopii mainiosti kaurakermasta keitetty kinuski, mutta kakku maistuu mainiolta myös ilman sitä.

Vegaanin banaani-pähkinäkakku

20 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Kakku

  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl kaurajauhoja
  • 3½ dl sokeria
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • 3 suurta, kypsää banaania
  • 1½ dl maapähkinävoita
  • 2 dl kaurafraichea
  • 2 tl vanilja-aromia

Kinuski

  • 1 dl kaurakermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl maapähkinöitä

Ohjeet

Kakku

Voitele ja jauhota suuri (2½ litraa) kahvikakkuvuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja kaneli yhteen. Soseuta banaanit ja sekoita joukkoon maapähkinävoi, kaurafraiche ja vanilja. Lisää nesteet jauhoseokseen ja kääntele tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Kuorrute

Mittaa kaurakerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 5–10 minuuttia. Kinuski on valmista, kun kylmään vesilasiin pudotetusta pisarasta muodostuu siisti pallo lasin pohjalle. Anna kinuskin jäähtyä hetki ennen kakun päälle kaatamista. Viimeistele kakku suolapähkinöillä.

Reseptini ja kuvat julkaistu aiemmin Hyvää Joulua 2019 -lehdessä.

Kategoriat

Joulu Kahvikakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia