Suklaakukka

15. 03. 2015
Ensimmäinen yritys tehdä suklaasta hieman suurempaa koristetta. Onko tämä nyt sitten kukka vai suklaahäkki?

suklaakukka

Olen Ekbergin harjoittelun ja Mika Parviaisen vinkkien jälkeen innostunut käsittelemään suklaata.  Jonkinlaisia kiemuroita on tullut aiemmin muovailtua ja nyt päätin kokeilla kiemuroiden yhdistelemistä kukaksi. Hieman haastetta näissä on, mutta puuha on todella mukaansa tempaavaa. Suklaan käsittely on myös sopivan hiljaista hommaa, jota voi harjoitella iltaisin lasten mentyä nukkumaan.

Kukka on tehty levittämällä ensin temperoitua suklaata piirtoheitinkalvolle. Suklaan jähmetyttyä tein siihen viillot ja käänsin rullalle. Kun suklaa oli täysin jähmettynyt, avasin rullan ja aloitin palojen liimaamisen sulalla suklaalla. Yksinkertaisten muotojen tekeminen ei ole kovin vaikeaa ja harjoitus palkitaan tässä varmasti. Seuraavaksi taidan hankkia pari muottia, mihin voi valaa erilaisia muotoja.

Tämä ensimmäinen kyhäelmä päätyi testaamani valkosuklaamoussekakun päälle. Sain aivan mielettömän hyvän valkosuklaamoussen ohjeen Annelta ja halusin testata sitä vähän maustettuna. Tein siis linkin alta löytyvän suklaamoussen käyttäen pelkkää valkosuklaata. Lisäsin joukkoon 1/2 dl Modon Irish Cream siirappia ja vähensin ohjeen sokerin vain kahteen ruokalusikalliseen. Koska en halunnut lisätä kakkuun liivatetta päätin pakastaa kakun, mikä olikin ihan loistava idea. Kakku oli hieman jäisenä aivan mahtavaa ja voin todella suositella tätä.

suklaakukka2suklaakukka3

Jäädytetty valkosuklaamoussekakku: (18cm:n vuokaan)

Pohja:

Valkosuklaamousse:

 • 200 g valkosuklaata
 • 50 g voita
 • 2 kananmunaa (valkuaiset ja ketuaiset eroteltuna)
 • 2 rkl sokeria
 • 1/2 dl Modon Irish cream-siirappia
 • 2 dl kuohukermaa

Aseta pohja irtopohjavuuan pohjalle.

Sulata varovasti suklaa ja voi ja jätä odottamaan. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisvaahtoon ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja sokerikiteitä ei enää näy. Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta suklaaseen. Lisää keltuaiset ja kääntele reippaasti sekaisin. Kääntele lopuksi joukkoon kerma ja loput valkuaisvaahdosta sekä makusiirappi. Kaada vaahto pohjan päälle ja pakasta muutama tunti. Syö hieman sulaneena tai ihan jäisenä jäätelön tapaan.

 

 

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(2)

  
 • Anne sanoo:

  Wau miten hieno suklaakukka! Mun täytyis kanssa alkaa rohkeasti kokeilemaan suklaakoristeita.

  • Liisa sanoo:

   No ehdottomasti, ihan superhauskaa puuhaa ja sitten on aina jotain koristeita valmiina, kun näitä kiemuroita tulee kerralla niin paljon. Ja se mousse oli muuten loistavaa, toimi hyvin kun laitto valkuaista ensin vähän.

Samankaltaisia kirjoituksia