Mokkapalajuustokakku
20 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 200 g maitosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tll vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- 1 dl vahvaa kahvia
- 4 dl vispikermaa
Kuorrute
- 5 dl tomusokeria
- 1½ rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 50 g voita
- 3–4 rkl vahvaa kahvia
- koristerakeita, nomparelleja
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla (noin 35 x 35 cm).
Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Kääntele voisula kevyesti munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita kevyesti käännellen, älä vatkaa ettei ilma katoa taikinasta.
Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes taikina tuntuu sormella painettaessa hieman joustavalta. Älä ylipaista taikinaa tai se kuivuu ja mokkapala menettää herkullisuutensa. Anna jäähtyä hetki. Ota pohjasta 2 halkaisijaltaan 20 cm:n ympyrää. Aseta toinen ympyrä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan sisään.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata maitosuklaa ja jätä odottamaan. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Kuumenna kahvi ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada kahviseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita seuraavaksi joukkoon suklaa. Kääntele kermavaahto tuorejuustoseokseen kahdessa erässä. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta päälle toinen pohja. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorrute
Siivilöi tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhoon. Sulata voi ja lisää joukkoon. Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan kunnes saat paksuhkon, valuvan seoksen. Kaada suurin osa kuorrutteesta kakun päälle ja kuorruta lopulla pohjien leikkuusta ylijääneet reunat. Ripottele pinnalle koristerakeita ja anna kuorrutteen asettua. Leikkaa ylijäämäpaloista minimokkapaloja kakun koristeeksi.
Kaikkien näiden vuosien jälkeen, kun olen metsästänyt täydellistä mokkapalakuorrutteen reseptiä,niin nyt löysin sen! Kiitos! Kerrankin onnistui ja juju oli näköjään siinä, että sokerit ensin ja neste sitten.
Ihana, että löysit viimein sopivan ohjeen. Mukavia leivontahetkiä!
Hyvä ohje, mutta vähän liian voimakas kahvin maku täytteessä. Suosittelen laittamaan vähemmän, jos kahvin maku ei ole omaan mieleen.
Hei! Tässä tosiaan kahvin maku on tarkoituksella ihan voimakas, onhan kyseessä kuitenkin mokka-juustokakku. Toki sitä voi aina oman maun mukaan helposti vähentää. Meillä kakku maistui tällaisenaan mainiosti myös lapsille.
Hei! Miten täytteen voisi tehdä ilman liivatetta?
Täytteeseen voi lisätä suklaata, joka jämäköittää sitä. Kahvia kannattaa myös vähentää ja tehdä siitä vain vahvempaa, jolloin se ei löystä täytettä niin paljon.