Mokkapalakeksikakku
18 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Kakku
- noin 2 pkt (a’ 150 g) Kantolan Suola Crackereita
- 2 levyä (a’ 145 g) Pandan tummaa suklaata
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl kuohukermaa
Kuorrute
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl kaakaota
- 20 g voita
- 2-3 rkl vahvaa kahvia
- koristerakeita
Ohjeet
Vuoraa noin 20 x 23 cm vuoka leivinpaperilla (vuoan mitta ei ole tarkka, voit myös leikata keksit vuokaan sopivaksi).
Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Sekoita tuorejuusto ja sokerit yhteen. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita suklaasula tuorejuustoon ja kääntele joukkoon kerma.
Levitä aivan ohut kerros suklaatäytettä vuoan pohjalle (tämä auttaa pitämään keksit paikallaan). Levitä seuraavaksi kerros suolakeksejä ja näiden päälle puolet suklaatäytteestä. Toista sama uudelleen ja levitä viimeiseksi vielä kerros suolakeksejä.
Siivilöi tomusokeri ja kaakao kulhoon. Sulata voi ja lisää tomusokeriseokseen. Lisää kahvia teelusikallinen kerrallaan, kunnes saat valuvan, tahnamaisen seoksen. Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele koristerakeilla. Anna asettua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Ihanalta näyttää keksikakku! Minkämerkkinen vuoka sulla on, jota käytit tuohon kakkuun?Jotain tuon kokoista vuokaa olen ajatellut etsiä.
Voi kiitos Nelliina! Tämä on muistaakseni tehty Pyrexin Cook and freeze lasivuokaan, joka on ostettu ihan Prismasta.