Kahvi-kinuskipiirakka

Kahvi-kinuskipiirakka

09. 11. 2022
Voimakkaasti kahvilta maistuva, samettinen täyte saa päällee ihanaa suolakinuskia. Suolakiteet viimeistelevät hienostuneen maun.
Tutustu
kahvi-kinuskipiirakka
kahvi-kinuskipiirakka

Kahvi-kinuskipiirakka

10 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Kinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • +sormisuolaa viimeistelyyn

Pohja

  • 250 g kaurakeksejä
  • 100 g voita tai margariiinia

Täyte

  • 250 g mascarponetuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 rkl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl kuumaa vettä

Ohjeet

Kinuski

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä kunnes kylmään vesilasilliseen pudotetusta tipasta muodostuu siisti pisara lasin pohjalle. Mausta suolalla ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.

Pohja

Murskaa keksit pohjaa varten. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm) ja laita kylmään odottamaan.

Täyte

Sekoita kahvi kuumaan veteen. Mittaa mascarpone, kerma ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa paksuksi ja jämäkäksi vaahdoksi. Lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kaada kinuski täytteen päälle ja viimeistele sormisuolalla. Anna piirakan asettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Voit myös tehdä piirakan valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Kategoriat

Juustokakut Piirakat Yleinen

Avainsanat

kahvi kinuski

Kommentit(14)

  
  • Arzga83 sanoo:

    Kokeilin tätä piirakkaa oli aivan ihana Mietin että voisiko tuota täytettä hyödyntää muussakin, esim vaihtaisi tuon kahvin vaikka sulatettuun suklaaseen? Vai vaatiiko sitten jo liivatetta?

    • Hei! Kahvin vaihtaminen suklaaseenhan vain jämäköittää täytettä, eli ei vaadi silloinkaan liivatetta. Käytän itse täytettä monessa muussakin, viimeksi pursotin juuri samaa kahvitäytettä croissanttien väliin ja lisäsin suklaarouhetta. Tuli herkullisia niinkin.

  • Helga sanoo:

    Apua, kaadoin kinuskin liian kuumana täytteen päälle ja täyte sekoittui kinuskin kanssa. Kauanko odotat ennenkuin levität kinuskin?

  • Arttu sanoo:

    Moi. Tuli tää resepti Googlen discoverysta vastaan ja päätettiin testata. Laitettiin 1.5rkl Lidlin pikakahvia. Tästä tuli tosi hyvää! Yks pikkupala kerrallaan sopiva määrä, koska kahvi jättää aika vahvan jälkimaun. Kahvin maku laimenee päivien kuluessa. Tää resepti jää käyttöön.

  • Hoo sanoo:

    Voiko käyttää tavallista maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia tai Rainbow?

    • Hei! Periaatteessa voi, mutta se ei vaahtoudu mascarponen tapaan yhdessä kerman kanssa, vaan täyte jää liian pehmeäksi. Jos siis käytät esim. philadelphiaa, pitää kerma vaahdottaa yksinään ja käännellä sitten tuorejuustoon, johon on sekoitettu kahvi ja tomusokeri. Maku ei lopputuloksessa ole aivan sama, sillä mascarponessa on luontaista makeutta ja pehmeyttä, joka toki vaikuttaa myös.

  • Katja sanoo:

    Tähän ei tule liivatetta ollenkaan?
    Ensin aattelin että on sellainen uuniin laitettava juustokakku.

    • Tämä ei tosiaan tarvitse liivatetta, koska täyte on jo valmiiksi jämäkkä. Kahvia tulee vain tuo 2 rkl, joten se ei vetistä täytettä.

  • Kahvi sanoo:

    Voinko laittaa tavallista keitettyä kahvia? 2 RKL?
    Monessa ohjeessa olen törmännyt pikakahvijauheeseen, miksi sitä käytetään?

    • Pikakahvilla saa paljon intensiivisemmän maun. Tässä kakussa kahvin määrä on pieni, koska suuremmasta määrästä täyte vetistyy, eikä se pysy enää kasassa. Tavallista kahvia 2 rkl on niin pieni määrä, ettei se anna kovin paljon makua täytteeseen. 2 rkl pikakahvia vastaa määrältään noin 6 kahvikupillista.

  • Nimetön sanoo:

    Mitä pikakahvimerkkiä suosittelen?

    • Taisin käyttää tällä kertaa itse ihan rainbown luomupikakahvia. Nescafen kulta on ehkä kuitenkin se pehmein, sitä saa myös annospusseina ainakin isommista marketeista.

Samankaltaisia kirjoituksia