Ametikkalainen juustokakku piparipalloilla
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 150 g piparkakkuja
- 60 g voita
Täyte
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g creme fraichea
- 1 dl sokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 tl vaniljatahnaa tai 1 rkl vaniljasokeria
- 1 appelsiini
- 4 munaa
- 300 g piparkakkutaikinaa
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 160 ℃:seen.
Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan.
Täyte
Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche tasaiseksi massaksi. Lisää sokeri, vanilja ja maissitärkkelys. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteen joukkoon. Purista joukkoon puolen appelsiinin mehu. Sekoita munat yksitellen täytteeseen, sekoittaen jokaisen munan välillä huolellisesti. Älä kuitenkaan vatkaa, ettei massasta tule liian ilmavaa.
Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Tee piparkakkutaikinasta palloja ja pudottele puolet täytteen päälle. Kaada päälle loput täytteestä ja sitten loput piparkakkupallot. Voit painaa palloja hieman taikinan joukkoon. Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kakun keskiosa saa olla vielä reilusti hyllyvää. Sammuta uuni ja jätä kakku kypsymään jälkilämmölle vielä 45 minuutiksi. Anna kakun jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin vetätymään yön yli.
Onpa kaunis! Ja varmasti hyvää!!!
Ainakin hauskan näköinen, en viitsinyt edes koristeilla peittää tuota pintaa.