Pätkiskakku

Pätkiskakku

04. 12. 2021
Minttu ja suklaa ovat täydellinen yhdistelmä myös kahvikakussa. Tämä kakku sai inspiraationsa klassikkosuklaasta.

Minttu-suklaakakku

20 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3½ dl sokeria
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 250 g maitorahkaa
  • ½ dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1½ dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettu)
  • 1 tl piparminttuaromia
  • 1 pss (140 g) pätkis bites -paloja

Kuorrute

  • 100 g maitosuklaata
  • karkkikeppejä tai piparminttumakeisia rouheena

Ohjeet

Pohja

Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2 litraa).  Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Siivilöi vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola yhteen. Sekoita toisessa kulhossa rahka, maito, munat, öljy ja piparminttuaromi yhteen. Rouhi Pätkikset paloiksi. Sekoita nesteet jauhoihin ja kääntele lopuksi joukkoon pätkispalat. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu raakaa taikinaa.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle jäähtymään täysin.

Kuorrute

Sulata suklaa ja pursota kakun päälle raidoiksi. Ripottele pinnalle piparmintturouhetta.

pätkiskakku
Pätkiskakku

Kategoriat

Joulu Kahvikakut

Avainsanat

joulukalenteri minttu suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia