Fazerina-juustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 3 dl Fazerina-mysliä
- 70 g voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 3 levyä (360 g) Fazerina-suklaata
- 350 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) kermarahkaa
- ½ dl sokeria
- ½ dl appelsiinimehua
- 4 dl vispikermaa
Koristelu
- 100 g tummaa suklaata (noin 60 % kaakaota)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Fazerina-keksejä ja makeisia
- Amerikan pastilleja
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 22 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla. Murskaa mysli hieman pienemmäksi. Sulata voi ja sekoita myslin joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata Fazerina-suklaa miedolla lämmöllä ja jätä odottamaan. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri yhteen. Kuumenna appelsiinimehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele suklaa joukkoon.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kahdessa osassa täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu
Kuumenna 1 dl kuohukermaa ja kaada paloitellun suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada puolet hieman jäähtyneestä kuorrutteesta (noin 35 ℃) kakun päälle. Ohjaa valumista lusikalla, jotta kuorrute valuu reunojen yli.
Anna lopun kuorrutteen jäähtyä välillä sekoitellen, kunnes koostumus on pursotettavaa. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Pursota kerma ja suklaakuorrute kakun päälle. Viimeistele kekseillä ja makeisilla.
Kylläpä maistui ihanalta. Jännä tuo mysli. ihana fazerina.
Fazerina on kyllä hyvää. Ja se mysli on tosiaan voimakkaasti Fazerinan makuinen.
Aivan mahtavan makuinen, suosittelen ehdottomasti
Kiitos! Ihana kun maistui ja kiitos suositteluista.