Mustikka-valkosuklaa­juustokakku

Mustikka-valkosuklaa­juustokakku

21. 09. 2020
Herkullisen valkosuklaamoussen sisään piiloutuu raikas mustikkasydän. Supersuositun vadelma-valkosuklaajuustokakun mustikkaversio ihastuttaa varmasti.

Viikonloppuna vietettiin poikani 11-vuotissyntymäpäivää. Halusin tehdä pitkästä aikaa kaksikerroksisen juustokakun ja mauksi valikoitui tällä kertaa mustikka ja valkosuklaa. Tätä kakkua olenkin tehnyt monesti, mutta sen ohje ei ole ikinä ehtinyt blogiin, ehkä siksi, että kuvaaminen on aina jäänyt muiden juhlavalmistelujen alle.

Koska kaksikerroksiset moussekakut ovat lukijoiden ehdottomia suosikkeja ja niiden erilaisista versiosta tulee usein kysymyksiä, päätin toteuttaa kakun kaksikerroksisuuden sijaan hieman eri tavalla. Tällä kertaa piilotin mustikkamoussen valkosuklaamoussen sisälle eräänlaiseksi piilokakuksi. Piilokakun ainessuhteita on kysytty monesti, joten halusin tehdä tästä ihan erillisen ohjeen. Kakkuun voit käyttää mustikan sijasta monia muitakin marjoja ja niiden sekoituksia, erityisen ihania ovat kestosuosikki vadelma ja punaherukka.

Kokeile myös näitä kahden maun juustokakkuja

Tutustu
mustikka-valkosuklaajuustokakku
mustikka-valkosuklaajuustokakku

Mustikka-valkosuklaa­juustokakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Huom! Voit tehdä kakun myös tavallisena kaksikerroksisena moussekakkuna, ilman piilosydäntä. Silloin valkosuklaatäytteeseen riittää 2 dl kuohukermaa 3 dl sijasta.

Ainesosat

Pohja

  • 175 g Digestive- tai kaurakeksejä
  • 70 g voita sulatettuna

Mustikkatäyte

  • 300 g mustikoita
  • 1 limen mehu
  • ½ dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Valkosuklaatäyte

  • 3 liivatelehteä
  • ½ tlk (125 g) maitorahkaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 dl kuohukermaa

Koristelu

  • kermavaahtoa
  • mustikoita
  • suklaakuvioita
  • keksejä
  • koristerakeita

Ohjeet

Pohja

Vuoraa noin 22 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Aseta keskelle pienempi, halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan reunus öljyttynä ja tomusokeroituna. Laita jääkaappiin odottamaan.

Mustikkatäyte

Kiehauta mustikat, limen mehu ja sokeri kattilassa. Paseeraa mustikat siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Anna soseen jäähtyä haaleaksi, voit halutessasi tehdä soseen valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.  Ota ½ dl mustikkasoseesta sivuun ja sekoita loput rahkan ja tuorejuuston kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä ½ dl mustikkasoseesta ja sekoita pehmenneet liivatelehdet kuuman marjasoseen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada mustikkatäyte pienemmän vuoan sisään ja anna jähmettyä pakastimessa noin tunti tai jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Valkosuklaatäyte

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma. Poista hyytyneen mustikkasydämen ympäriltä reunus ja laita valkosuklaatäyte pursotinpussiin. Pursota täyte mustikkatäytteen ympärille ja päälle. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Koristelu

Irrota kakku vuoasta ja koristele esimerkiksi kermapursotuksin, marjoin ja keksein.

Kategoriat

Juustokakut

Avainsanat

mustikka suklaa Valkosuklaa

Kommentit(12)

  
  • Nimetön sanoo:

    Moi!

    Oletko kokeillut tehdä kakkua mustikan sijaan mansikasta? Mietin miten tässä pitäisi huomioida nestemäärä, kun mansikka nesteisempää kuin mustikka.

    • Moi! Olen tehnyt kakkua mansikoistakin, joissa tosiaan pitää huomioida mansikan nesteisyys ja toisaalta se, että mansikan entsyymit saattavat estää liivatteen toimintaa. Kiehautettaessa entsyymit hajoavat, joten silloin ongelmaa ei ole. Tässä kakusssa olen käyttänyt mansikkaa limen parina. Oheisessa ohjeessa mansikat vain kiehautetaan, mutta voit jatkaa keittämistä hieman pidempään, jolloin nestettä haihtuu enemmän ja saat voimakkaamman makuisen soseen.

  • Nimetön sanoo:

    Hei, tein kakun jäisistä mustikoista, jotka soseutin blederissä.Tummensin vielä massaa mustalla geelivärillä. Muutoin tein ohjeen mukaan. Kakku teki kuitenkin ikävän yllätyksen: mustikkatäyte alkoi sulaa aivan veteläksi tarjolle asettelun jälkeen. Mistä moinen mahtaa johtua?

    • Hei! Jos käytit ihan jäisiä mustikoita, täyte oli luultavasti jääkylmää, kun lisäsit liivatteet. Tästä aiheutuu usein liivatteen liian nopea ja epätasainen hyytyminen, eli osassa täytettä ei ole hyydyttäjää ja osittain kakusta voi löytyä liivatetta säikeiksi hyytyneenä. Eli aina vaikka et kiehauttaisikaan marjoja, niiden pitäisi olla huoneenlämpöisiä.

  • Nimetön sanoo:

    Minkäkokoisia liivatelehtiä olet käyttänyt?

    • Käytän Dr.Oetkerin liivatelehtiä, joiden paino on 1,7 g kappale. Liivatelehdissähän painoa tärkeämpi on usein niiden bloom-arvo, eli hyytelöimisvoimakkuus. Oetkerin lehtien bloom-arvo on 250, joten pienetkin lehdet ovat tehokkaita hyydyttäjiä.

  • Hanski sanoo:

    Onko paseeraus välttämätöntä, vai onnistuuko, jos sauvasekoittimella teen mustikoista sosetta?

  • Pinteessä sanoo:

    Heippa!

    Olen muutaman kerran tehnyt ohjeellasi tuon vadelma valkosuklaa juustokakun ja se on super hyvä! Nyt tavoite olisi tehdä sinivalkoinen juustokakk tai kokonaan vaaleansininen vauvajuhliin niin voisikohan joihinkin sinun ohjeisiin käyttää elintarvike väriä niin että siitä saisi vaaleansinisen tai edes vähän sinne päin?

    • Heippa! Voit hyvin lisätä elintarvikeväriä mousseen. Helpoiten saat luonnollisesti värjättyä mahdollisimman vaalean massan, joten marjatäytteet on tässä tapauksessa hankalia, sillä ne ovat jo luonnostaan värikkäitä. Jos pidät sitrushedelmistä, ehdottaisin että tekisit tästä kakusta limemoussen ja värjäisit sen sinisellä ja sille pariksi laittaisit vadelma-valkosuklaakakusta valkosuklaamoussen. Mangomoussen tässä kakussa pystytään myös värjäämään, mutta keltaisen pohjan vuoksi se taittaa väkisinkin vihreään.

  • Glutleipuri sanoo:

    Kiitos hyvästä ohjeesta! Tein itsenäisyyspäiväksi gluteenittoman mustikka-valkosuklaakakun, makoisa on.

Samankaltaisia kirjoituksia