Vadelma-valkosuklaajuustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja:
- 200 g Digestive- tai kaurakeksejä
- 100 g voita sulatettuna
Valkosuklaatäyte
- 3 liivatelehteä
- ½ tlk (125 g) maitorahkaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
Vadelmatäyte
- 300 g vadelmia
- 1 dl sokeria
- 4 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Ohjeet
Pohja
Vuoraa 20–24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Huom! Jos käytät reseptissä kuohukerman sijasta vispikermaa, tarvitset suuremman vuoan (24 cm).
Valkosuklaatäyte
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin vadelmatäytteen valmistuksen ajaksi.
Vadelmatäyte
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Paseeraa vadelmat siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Jos käytät koristelussa marenkeja, asettele marengit kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua tai dippaa marenkien pohja suklaaseen, jotta ne eivät sula kakun päälle jääkaapissa.
Hei! Olen tehnyt tällä ohjeella juustokakkua useampaan otteeseen, eri variaatioilla. Ihan huippu ja helposti muunneltava perusohje, kiitokset siitä! Kysyisinkin, että mikäli valkosuklaakerroksen haluaisi valmistaa paahdetusta valkosuklaasta, miten se käytännössä onnistuisi? Täytyykö paahdettu valkosuklaa sulattaa kerman joukkoon tms. tai täytyykö ohjeeseen tehdä muita muutoksia? Mukavaa syksyä!
Hei ja ihnaa kuulla, että pidät kakusta! Olen tehnyt kakku myös paahdetulla valkosuklaalla ja löydät siihen ohjeen blogin juustokakut kategoriasta, ohjeesta paahdettu valkosuklaa-salmiakkikakku.
Hei, minun pitäisi leipoa gluteenittomalle ruokavaliolle sopiva kakku. Mitkä keksit olisivat parhaita tämän reseptin kakun pohjaan kun pitää olla gluteeniton?
Hei Melina! Olen käyttänyt ihan gluteenittomia kaura- tai digestivekeksejä. Joskus myös gluteenittomia vaniljatäytekeksejä ja niilläkin tulee ihana. TÄytekakeksien kanssa kannattaa hieman vähentää voin määrää, koska täyte auttaa sitoutumisessa.
Hei! Vaikuttaako vadelmakerrokseen se, että käyttääkö tuoreita vai pakastevadelmia?
Hei Henna! Mielestäni kotimaisista pakastevadelmista saat parhaan maun, niistä irtoaa reilusti nestettä. Silloin täyte saattaa olla hiamn löysempää, mutta ohjeessa on sen verran liivatetta, että kakku pysyy näinkin hyvin kasassa.
Hei, toimiiko tämä kakku ilman valkosuklaakerrosta, jos tekee vadelmatäytteen kaksinkertaise a? Tuleeko yksistään liian raikas? Päälle laittaisin vielä kinuskikiilteen. Kiitos vastauksesta!
Hei! Voit tehdä kakun kyllä ilman valkosuklaatakin, tarkista silloin mausta kaipaako hieman lisää sokeria. Kinuskikiille toki tuo lisämakeutta myös.
Heippa! Osaatko sanoa, paljonko aineksia pitäisi pienentää, jos tästä haluaisi 10hlö:n kakun? Tarkoitus olisi tehdä 20cm vuokaan, mutta toiveena olisi, että kakku olisi hieman matalampi.
Hei! Kertoisin aineet noin 0,8, jolloin kakku olisi suunnilleen tuolle määrälle.