Vadelma-valkosuklaajuustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja:
- 200 g Digestive- tai kaurakeksejä
- 100 g voita sulatettuna
Valkosuklaatäyte
- 3 liivatelehteä
- ½ tlk (125 g) maitorahkaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
Vadelmatäyte
- 300 g vadelmia
- 1 dl sokeria
- 4 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Ohjeet
Pohja
Vuoraa 20–24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Huom! Jos käytät reseptissä kuohukerman sijasta vispikermaa, tarvitset suuremman vuoan (24 cm).
Valkosuklaatäyte
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin vadelmatäytteen valmistuksen ajaksi.
Vadelmatäyte
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Paseeraa vadelmat siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Jos käytät koristelussa marenkeja, asettele marengit kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua tai dippaa marenkien pohja suklaaseen, jotta ne eivät sula kakun päälle jääkaapissa.
Aivan ihanan oloinen ohje, teen huomenna tämän ohjeen mukaan tyttäreni toivomuksesta hänen 18-vuotissyntymäpäivilleen. Toivottavasti pääsen kertomaan, että onnistuin!
Toivotaan, että leipominen sujuu. Iloista syntymäpäivää tyttärellesi!
Moikka. Ihanan kuuloinen resepti! Mitä luulet, onnistuisikohan kakku, jos korvaisin liivatteen vegegelillä?
Hei Aino! hyydyttäminen onnistuu myös vegegelillä. Olen tehnyt kakusta punaherukkaisen version kokonaan vegaanisena ja sen hyydytyksessä käytin nimenomaan vegegeliä. Kannattaa kurkata tästä ohjeesta vinkkiä.
Moikka! Pääsin maistamaan tätä kakkua ystävän tekemänä ja oli niin taivaallista, että aion kokeilla myös itse! Voiko kakun laittaa pakkaseen vai muuttuuko sen koostumus?
Hei Melli! Kakku sopii kohtuullisen hyvin myös pakastettavaksi. Muista vaan suojata se hyvin, sillä juustokakut imevät helposti pakastimessa vieraita hajuja ja makuja itseensä. Sulatus kannattaa tehdä hitaasti jääkaapissa, jolloin rakenne ei juurikaan kärsi. Liian nopea sulatus aiheuttaa usein liiallisen nesteen irtoamista ja täytteen koostumus saattaa silloin muuttua.
Hei.
Voisiko valkosuklaan tilalla käyttää pandan salmiakkivalkosuklaata?
Hei Johanna! Tottakai voi, vadelma ja salmiakki on aivan ihana yhdistelmä. Salmiakkisuklaan hiput jäävät toki täytteeseen rakeina, mutta mielestäni se ei haittaa.
Moi, tämä kakku kuulostaa täydellisestä tytön ristiäisiin. Minulla on kesältä poimittua vadelmaa ja mietin että voisiko vadelmaa laittaa myös kokonaisena jomman kumman täytteen sisään, esim valkoisen? Kärsiikö koostumus tms? Tällä saisi samettiseen kakkuun myös purutuntumaa..
Hei Hellu! Voit laittaa kokonaisia vadelmia kumpaan tahansa täytteeseen. Toki sulaessaan pakastevadelmat päästävät hieman nestettä ja kutistuvat, joten ne saattavat valua hieman kakkua leikatessa ja kakun sisään saattaa tulla kuoppia. Jos käytät suuren määrän jo sulaneita vadelmia, ne saattavat muuttaa koostumusta.
Moi! Pystyiskö täytteen valkosuklaan korvaaan maitosuklaalla?
Voi hyvin korvata maitosuklaalla, se on oikein hyvä yhdistelmä vadelman kanssa, eikä koostumukseltakaan eroa liiaksi valkosuklaasta.
hei! miten pakastevadelmien kanssa toimitaan?
Pakastevadelmien kanssa toimitaan juuri ohjeen mukaan, eli kiehauta ne sokerin kanssa ja sen jälkeen paseeraat.
Hei! Toimisikohan valkosuklaatäyte täytekakun välissä maitosuklaisena versiona vaihtamalla vain suklaa?
Toimii hyvin ihan sellaisenaankin. Halutessasi voit jättää yhden liivatelehden pois, jos kakku ei ole valtavan painava, sillä maitosuklaa on hieman valkosuklaata kovempaa.
Hei,
Toimisiko tämä kakku Oreo-keksi pohjalla? Jos tekisi Oreoilla niin kannattaako pohja tehdä pelkistä kansista vai koko kekseistä täyte mukaan lukien? Ja täytyisikö voin määrää muuttaa?
Hei Rosa! Kakku toimii oikein hyvin myös suklaatäytekeksipohjalla! Itse suosin nykyisin maitosuklaa-Ballerinaa, koska se ei sisällä lainkaan palmuöljyä. Keksit kannattaa käyttää täytteineen, mutta vähennä silloin hieman voin määrää pohjassa. Itse käytän 175 g suklaatäytekeksejä ja 50 g voita.
Tein vadelmatäytteen ulkomaisista vadelmista raskaahkon suklaakakun väliin. Täyte olikin vadelmien keittämisen ja paseerauksen jälkeen aika juoksevaa joten kakkupohjalevyä ei voinutkaan laskea täytteen päälle ennenkuin se oli kokonaan hyytynyt. Tulisikohan kotimaisista vadelmista jämäkämpi täyte jos jättää vadelmat kiehauttamatta(ei ehkä irtoa nestettä niin paljon)?
Hei Kata! Paseeraamalla kotimaisia vadelmia täytteestä tosiaan tulee hieman paksumpi, kuumenna silloin vain osa soseesta, johon liuotat liivatteet. Voi myös olla niin, että vadelmasose on ollut todella kuumaa, kun kerma on lisätty. Tälloin kerma sulaa ja täytteestä tulee ohuempi. Voit myös tehdä vadelmasoseen etukäteen ja jäähdyttää sen kunnolla. Leipoessasi kuumennat vain osan, jolloin täyte ei lämpene yhtä paljon.
Aivan paras resepti. Olen useaan kertaan tehnyt ja rakastunut vaan enemmän tähän. Ihan ykkös suosikki ❤️ Olen myös tehnyt tämän mansikoilla ja ensiviikolla kokeilen mustikoiden kanssa
Ihana kuulla! Teen mustikkaversiota usein itsekin ja se on kyllä aivan ihana. Itse vähennän hieman sokerin määrää, koska mustikka ei ole yhtä hapokas kuin vadelma. Suosittelen testaamaan myös punaherukalla <3
Hei! Toimisikohan tämä vadelmatäyte suklaisen täytekakun välissä? Hyytyyköhän niin jämäkäksi että kestää kakkupohjalevyjen painoa pursuamatta ulos?
Hei Kata! Olen käyttänyt tätä täytettä myös suklaakakussa ja se toimii oikein hyvin ja kestää välissä loistavasti.
Kuinka korkea kakusta tulee?
Hei Viivi! Jos käytät kuohukermaa ja teet kakun halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan, kakusta tulee noin 7 cm korkea.
Kiitos jo etukäteen herkullisesta ohjeesta! Olen tekemässä tämän kakun lapseni nimiäisiin ja hankin sitä varten 4,4 l irtopohjavuoan, halkaisija 26cm ja korkeus 10cm. Tekisinkö ohjeen kaksinkertaisena vai 1,5 kertaisena, jotta vuoka tulee varmasti täyteen? Vieraita tulee reilu 20 joten luulisin tämän kokoisen vuoan riittävän. Onko riskiä, että kerroksista tulee liian painavat isommassa vuoassa eikä kakku pysykään kasassa? Entä onko koristeiden osalta jotain huomioitavaa, ettei joku koriste toimi kakun päällä, esim. nomparellien värien leviäminen kakun pintaan tms? Kiitos avusta!
Hei Tea! 1,5-kertainen annos pitäisi pysyä tuolla liivatemäärällä kasassa, jos liivatetta lisää ohjeeseen, kakun rakenne alkaa muuttumaan kumimaiseksi ja sen herkullisuus kärsii. Korkea ja suuri moussekkakku on toki aina hieman riskinsä, etenkin jos se on pitkään tarjoilupöydässä lämpenemässä. Olen tehnyt tämän kakun noin 8 cm korkuisena ja silloin se on kyllä jaksanut pitää muotonsa oikein hyvin. Koristerakeet tosiaan sulavat vähitellen liivatetta sisältävän kakun pintaan, samoin marengit, joten tämä kannattaa ottaa huomioon koristellessa. Kun dippaat marenkien pohjan suklaaseen tai pursotat sulatetusta suklaasta renkaan kakun reunalle ja ripottelet koristeet sen päälle, koristeet kestävät kauniina pidempään.
Mitä liivatetta käytät?
Huomasin, että Meiran ja Dr ötker-liivatteissa on grammojen ero.
Teen kakun kesähäihin kaksin- tai ehkä kolminkertaisena, joten haluaisin onnistua kerralla.
Hei! Käytän ohjeissani lähes poikkeuksetta Dr. Oetkerin liivatteita.
Hei!
Pakko kehoa kun tätä kakkua olen nyt kahdesti leiponut, aivan huippuohje! Itsellä pari kertaa käynyt valkosuklaan kanssa juustokakuissa hassusti kun on kokkaroitunut, mutta noudattamalla noita sun antamia ohjeita on tullut ihana samettinen koostumus! Sen oon oppinut että en enää mikrossa valkosuklaata uskalla sulattaa, siinä käy helposti niin että kuumenee liikaa.
Hei Venla! Aivan ihana kuulla, että pidät ohjeesta ja olet onnistunut sillä hyvin. Olen tosiaan testaillut erilaisia tapoja tehdä valkosuklaamoussea ja päätynyt sille, että tämä on helpoin ja varmin tie sileään lopputulokseen. Valkosuklaa tosiaan palaa mikrossa helposti ja sen kanssa pitää olla todella tarkkana. Itse lasken mikron tehoja reilusti ja seison haukkana vieressä, mutta onneksi esimerkiksi vesihauteessa sulattamisessa ei ihan yhtä suurta vaaraa palamiseen ole.
Heippa! Minkä kokoiseen vuokaan kuvassa näkyvä kakku on tehty ?
Hei! Kuvan kakku on tehty leivinpaperireunuksella korotettuun 20 cm:n vuokaan.
Tein tämän juustokakun lapseni rippijuhliin, todella hyvänmakuinen ja täyden kympin kakku, kiitos.
Myös mielestäni melko edullinen, käytin Lidlin tuotteita, ja kaikki toimi niinkuin pitikin.
Aivan ihana kuulla, kiitos kommentistasi <3
Hei,
pystyykö kakun kasaamaan toisinpäin, että valkosuklaa kerros tulisi vadelman päälle?
Hei Nella! Voit hyvin tehdä kakun myös toisinpäin, mutta odota silloin noin tunti ennen valkosuklaakerroksen lisäämistä. Vadelmamousse on sen verran löysempää, että valkosuklaa painuu helposti sen sisään, jos tämän tekee aivan heti.
Hei! Oletko kokeillut voiko päälle tehdä vielä kiillekerroksen vadelmista?
Kiillekerros sopii päälle oikein hyvin. Voit tehdä sen vahvasta mehusta tai siivilöidystä soseesta. Huolehdi vielä, että kiille on jäähtynyt ennen kakun päälle lisäämistä, ettei se valu reunojen kautta kakun pohjalle.
Hei
Kiitos kovasti vastauksestasi 27.5.2020.
Itse asiassa tein tuon valkosuklaatäytteen sekoittaen aineet vähän eri järjestyksessä ja siinä lienee syy täytteen ryyniytymiseen. Kokeilen jokin päivä tehdä tuon juuri noin kuin kirjoitit. 🙂
Hei Henna! Kannattaa tosiaan koettaa tehdä kakku juuri tässä järjestyksessä, silloin juoksettumisen vaara on erittäin pieni. Tsemppiä kokeiluihin, toivottavasti seuraavalla onnistut!
Moikka! Voiko vadelmat korvata mustikoilla ja olisiko tuoreet vai pakastemustikat parempia? Jos käyttää suomalaista pakastemustikkaa, niin tehdäänkö vain samalla tavalla että sulaneet mustikat paseerataan siivilän läpi?
Moi Sarkku! Voit tosiaan korvata vadelmat mustikalla. Pensasmustikat ovat valjumman makuisia ja niistä tulee halilakka väri, joten suosittelen käyttämään kotimaisia pakastemustikoita. Ne kannattaa survoa ensin soseeksi esimerkiksi sauvasekoittimella, jolloin niistä saa enemmän irti. Survomatta mustikasta tuppaa jäädä suurin osa siivilään.
Hei
Kaipasin vaihtelua perinteiselle mangojuustokakulle, jota teen aina, ja kokeilin tätä reseptiä. Laitoin vaaleanpunaisen kerroksen ensin sitten yritin tehdä valkosuklaakerrosta. Yritykseksi se jäi. En saanut sitä onnistumaan. Valkosuklaatäyte muuttui ryynimäiseksi, kun lisäsin suklaan. Kokeilin 2 kertaa, mutta molemmilla kerroilla sama juttu. Osaatko sanoa, vaatisiko tuo suklaan käsittely jotakin erityisiä kikkoja?
Hei! Teitkö ohjeen aivan annetussa järjestyksessä, eli suklaa ehti hetken jäähtyä sulatuksen jälkeen ja lisäsit sen tuorejuustoseokseen, johon oli liuotettu liivatteet, mutta ei vielä lisätty kermaa? Sulatitko suklaan varovasti vai olisiko se voinut mennä liian kuumaksi? Joskus kun kuuman suklaan lisää kylmään mousseen, se juoksettaa seoksen. Tämän ohjeen olen yrittänyt kuitenkin suunnitella niin, että liivateseos lämmittää tuorejuustomassaa ja suklaa ehtii liivatteiden lisäyksen aikana jäähtyä sen verran, ettei juoksettumista tapahdu. Tarvittaessa voit lisätä suklaaseen ennen sulatusta 1 tl rypsiöljyä, se antaa hieman lisää käsittelyaikaa suklaalle.
Voiko vadelmat korvata mansikoilla ja kuinka ohje muuttuu jos tekee mansikoista?
Tämä kakku lähtee nyt testiin minun 30v juhliin viikon päästä 🙂
Hei Anne! Periaatteessa voit korvata vadelmat mansikoilla, mutta koska mansikat sisältävät enemmän nestettä kuin vedelmat, maku jää helposti aika miedoksi. Joskus tuore mansikka saattaa myös hankaloittaa liivatteen toimintaa. Olenkin tehnyt mansikkaversion niin, että olen käyttänyt mansikkaa enemmän ja kiehauttanut sitä hieman kasaan, jotta nestettä poistuu ja maku on intensiivisempi.
Hei, miten kannattaisi muokata valkoista massaa, jos ei voi käyttää valko? Eli pitäisi tehdä laktoositon kakku ja riisisukaa ei nyt ole vaihtoehto, terveisin Eija
Hei! Voit tehdä valkoisesta osasta vaniljaisen, eli jätä valkosuklaa pois. Lisää 1 liivate (yhteensä 4) ja 2,5 dl valion vanillakastiketta (sellainen iso korkillinen tölkki kylmähyllyssä), helutessasi voit vielä voimistaa vaniljan makua vaniljatahnalla, itse lisäisin sitä teelusikallisen. Vaniljakastikkeen voi lisätä suoraan rahka-tuorejuustoseokseen, sitten liivatteet ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Tämä on hieman ohuempoaa, kuin valkosuklaamassa, joten kakku saattaa tarvita noin tunnin hyytymisen ennen kuin listä vadelmakerroksen päälle.
Jos haluan tehdä kakun 9-10 hlö minkä kokoiseen vuokaan kannattaisi kyseinen kakku tehdä ja miten pienentää ohjetta?
Hei! Tekisin ohjeen noin 18 cm:n vuokaan ¾ annoksena, eli kertomalla aineiden määrät 0,75:llä. Tai sitten tekisin suoraan kakun tämän kokoisena ja pakastaisin mahdollisen ylijäämän seuraavia kahvihetkiä varten 😀
Moikka! Voiko kakun tehdä ihan samalla ohjeella jos vaihtaa vadelmat mansikka-mustikka sekoitukseen?
Hei! Suuri määrä mansikkaa saattaa joskus aiheuttaa hyytymisongelmia ja paljon nestettä sisältävönä marjana mansikka saattaa tehdä kakusta miedomman makuisen. Pieni kiehautus kuitenkin poistaa ylimääräistä nestettä ja jos koko marjamäärä ei ole mansikkaa, ohje toimii hyvin.
Hei! En ole oikein valkosuklaan ystävä, mutta tiedän, että niissä on paljon makueroja. Mitä valkosuklaata suosittelet tai itse käytät tässä ohjeessa?
Hei! Käytän itse useimmiten pandan tai lidlin valkosuklaata, jotka molemmat toimivat ohjeessa hyvin. Vadelma tasoittaa makeutta, joten mielestäni valkosuklaa toimii tässä erinomaisesti, vaikken itsekään yleensä välitä valkosuklaata pelkiltään syödä. Halutessasi voit korvata suklaan myös tummemmalla vaihdoehdolla, silloin voit vähentää myös liivatetta.
Kuinka korkeaa ja leveää vuokaa sulla on tuossa kuvassa käytetty?
Kuvan kakun vuoan halkaisija on 20 cm ja sen korkeus on 7 cm. Vuoan reunaa on korotettu hieman leivinpaperilla, koska vuoka tulee aivan ääriään myöten täyteen.
Onko väliä käyttääkö ohjeessa pakaste vai tuoreita vadelmia?
Ei ole väliä, mutta jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, muista keittää niitä vähintään 3 minuuttia listeriavaaran vuoksi.
Hei! Tämä kakku on ihana, olen tehnyt jo aikaisemminkin ja nyt ajattelin tehdä uudelleen. Mietin kuinka monta päivää aikaisemmin maksimissaan kakun voi tehdä? Onko kolme päivää etukäteen liian aikaista?
Hei Terhi! Ihana kuulla, että pidät kakusta. Tekisin kakun aikaisintaan kaksi päivää ennen tarjoilua. Kyllä se kolmekin päivää säilyy, mutta kakku ei silloin ole enää parhaimmillaan. Kakun voi halutessaan myös pakastaa, jos sen haluaa tehdä reilusti ennen tarjoilua. Pakastettu kakku tulee sulattaa hitaasti jääkaapissa, jotta siitä ei sulaessaan irtoa nestettä ja kakun rakenne kärsi.
kuinka monta desilitraa on 125g rahkaa?
Hei Iina! 125 g rahkaa vastaa 1 dl. Täältä voit tarkastaa yleisimpien raaka-aineiden painoja https://www.makeaa.fi/mittayksikkomuunnin/
Hei minä vaihdoin vadelman tilalle mansikan,kun tyttö halusi suklaa mansikka kakun juhliinsa. Ja tämän kivan ja helpon ohjeen löysin täältä sinun sivuiltasi.
Kiva kun löysit ohjeen, toivottavasti se toimi hyvin myös mansikalla. Mansikka aiheuttaa joskus hyytymisongelmia, joten itse en tee mansikka-kakkua aivan suoraan tällä ohjeella. Se sisältää myös paljon nestettä, joten maku ei ole aivan yhtä intensiivinen kuin vadelmaversiossa. Sen sijaan kiehautan mansikat ja kiehautan hieman kasaan, jotta maku on voimakkaampi. https://www.makeaa.fi/mansikka-limejuustokakku/ Ihana, jos ohje toimi ja kakku oli mieluinen!
Hei. Löysin ohjeesi kun etsin vadelmajuustokakun reseptiä.
Jos käyttäisin siis tuota vadelmatäytettä yksinään kakussa niin olisiko se hyvä kaksinkertaistaa vai rittäisikö puolitoistakertaisena?
Hei Pinsku! Olen käyttänyt vadelmatäytteen yksinkertaista annosta 20 cm:n kakun kahteen väliin. Jos kakkusi on halkaisijaltaan suurempi tai haluat erittäin korkeat täytekerrokset, kannattaa ohje puolitoista- tai kaksinkertaistaa.
Moikka, jos kakkuun haluaa lisää korkeutta voisikohan täytteet tehdä puolitoista kertaisina muuten mitåän muokkaamatta?
Moi Suvi! Molemmat täytteet ovat sen verran napakoita, että pitäisi tuon verran pysytä lisäämään korkeutta aineksia muuttamatta. Painavassa ja korkeassa kakussa on suurempi repeämisen riski, joten joskus liivatteen lisääminen saattaa olla tarpeen.
Tein kakun Bonnen soseella ja maku oli tosiaan mieto. Seuraava testaus paseeratuilla vadelmilla ja ero oli huima. Kotimaisia vadelmia sulattelin tomusokerin kanssa, vähän kattilaa lämmitin, jolloin vadelmat mehustuivat ennen paseerausta. Ja sitten löytyi Chambord vadelmalikööriä kaapista. Ruokalusikallinen sekään ja se kruunasi vadelmatäytteen..nam.
Täydellisen hyvää!
Heippa Susanna! Joo, olen itse ollut sitä mieltä, että tuossa soseessa ei ole yhtä voimakasta makua. Suosittelen siis ehdottomasti tekemään soseen itse. Ihanaa, että lähdit kokeilemaan uudelleen itse tehdyllä soseella. Kotimaisista saa ehdottomasti parhaan kakun ja tuo likööri antaa varmaan mielenkiintoisen lisävivahteen.
Moikka! Ristiäiset tulossa ja luotan täysin nyt ohjeeseen, sillä en ehdi tehdä enää koekakkua!
Oletko kokeillut tehdä bonnen valmiista VADelmasoseesta? mietin saisiko SILLÄ yhden vaiheen oikaistua…
Hei Elsu! En ole tehnyt valmissoseesta, mutta monet lukijat ovat käyttäneet sitä oikein onnistuneesti. Maistoin joskus sosetta, sen maku on mielestäni hieman miedompi, mutta toimii varmaan ihan hyvin.
Jos korvaan vadelmat valmiilma vadelmasoseeella (bonne) tarviikohan lisätä tuota 1dl sokeria? 🙂 eikö bonnen soseet ole sokerittomia, että periaatteessa pitäisi?
Bonnet ovat tosiaan makeuttamattomia, joten sokeria tarvitaan kuitenkin.
Onko kerrosten koostumuksessa eroja, et pystyskö tehä vadelman alle ja valkosuklaan päälle?
Moi Eltzu! Vadelmakerros on koostumukseltaan ohuempi. Voit tehdä toisinpäinkin, mutta vadelmakerros vaatii hieman hyytymisaikaa (noin tunnin) ennen kuin valkousuklaan voi kaataa päälle.
Osaatko sanoa mikä vadelmien määrä olisi desilitroissa (valmiin soseen määrä)? Minulla sattuu olemaan valmiiksi paseerattua vadelmaa jääkaapissa, niin olisi kiva hyödyntää se tällaiseen ihanaan kakkuun 🙂
Hei Monika! Voit korvata vadelmien määrän 2,5 dl vadelmasosetta.
Hei.
Onnistuuko jos vadelmatäytteen liivatteet liotan pieneen vesitilkkaan ja lisään tuorejuustoseokseen.
Hei! Toki voit tehdä niinkin, vältä kuitenkin lisäämästä runsaasti vettä. Ylimääräinen vesi sekä tekee täytteestä nestemäisemmän että laimentaa makua.
Voiko kaiken sekoittaa yhteen? Ilman että tekisi ERIKSEEN valkosuklaan ja vadelma kerrokset?
Hei Venla! Periaatteessa voit tehdä kaiken yhteen, mutta kakun idea ja makujen tasapaino siinä hieman kärsii. Kakussa on juuri ajatuksena, että makea valkosuklaakerros tasapainotetaan raikkaalla vadelmakerroksella. Kun kaikki täytteet sekoitetaan yhteen, vadelma jää helposti hieman vähemmän raikkaaksi ja toisaalta mieto valkosuklaa peittyy marjaisuuden alle.
Onnistuuko KAkun teko 18Cm VUokaan jos puolittaa ohjeen?
Voit hyvin puolittaa ohjeen. Tein juuri jouluksi puolikkaalla ohjeella 15 cm:n vuokaan. 18 cm:n vuokaan kakusta tulee ihan vähän matalampi, mutta silti varmasti oikein hyvä.
Voiko tätä ihanaa KAKKUa pakastaa?
Hei Leena! Kakun voi pakastaa, kunhan suojaat sen hyvin vahvoilta hajuilta ja liialliselta kosteudelta. Kakku kannattaa sulattaa mahdollisimman hitaasti, jottei sen rakenne kärsi, eli ota kakku mieluiten sulamaan jääkaappiin tarjoilua edeltävänä iltana.
Kuinka monen hengEn Kakku ?
Tämä kakku riittää noin 15 henkilölle.
Tämä juustokakun ohje oli ihan täysi kymppi! Kakusta tuli ihanan suussasulavaa, sileää ja moussemaista. En ole ikinä ennen syönyt näin hyvää juustokakkua! Blogisi ja muut leivontaohjeesi tulevat varmasti testiin. Myös sivujen ulkonäkö on hyvin kaunis.
Aivan mahtava kuulla, kiitos ihanasta kommentistasi! Mukavia leivontahetkiä ja toivottavasti löydät muitakin mieluisia reseptejä.
Hei,kiitos paljon VASTAUKSISTASI ja ihanista OHJEISTA. Näistä saan varmaan loihdittua ihanan itsenäisyyspäiväherkun ☺. Kiitos vielä kerran
Kiitos ihanasta kommentista ja oikein makeaa itsenäisyyspäivää <3
Edelliseen kysymykseeni viitaten, ajattelin tehdä pohjaksi paistettavan suklaapohjan. Löytyisikö sinulta OHJETTA?
Tämä on mielestäni aivan ihana suklaapohja, jota käytän usein juuri tälle kakulle https://www.makeaa.fi/vadelmakakku-keksisydamella/
Jos pidät mutakakusta tämä on ehdoton suosikkini https://www.makeaa.fi/mustaherukka-suklaamoussekakku/
Hei!ONNISTUISIKOHAN täyte mustaherukasta?
Hei Tiina! Kakku on todella herkullinen myös mustaherukasta tehtynä. Mustaherukan pariksi sopii loistavasti myös tumma suklaa https://www.makeaa.fi/mustaherukka-suklaakakku/
Tehtiin kakku, mutta vadelman maku oli Aika mieto. Voiko paseeraamis kohdan jättää välistä?
Moi! Paseerasitko vadelman todella tarkkaan niin, että siivilään jäi lähes pelkät siemenet? Kannattaa käyttää aika isosilmäistä siivilää, jottei vadelmaa mene hukkaan. Toki voit jättää paseeraamatta, mutta silloin mousse ei luonnollisestikaan ole silkkisen sileä.