Vadelma-valkosuklaa­juustokakku

Vadelma-valkosuklaa­juustokakku

06. 04. 2015
Tämä hyydytetty juustokakku on ehdottomasti blogini käytetyin ohje. Raikas marjamousse yhdistettynä suklaaseen on takuuvarma hitti.

 

Tällä mousseohjeella teen kakun aina, jos en ehdi testailla mitään uutta. Se onnistuu satavarmasti aina ja koskaan eitarvitsee jännittää onko kakku nyt varmasti hyvää tai pysyykö se kasassa (joskus reseptejä testatessa näin kun ei aina ole). Jos sukulaiset pyytävät tekemään kakkua se on lähes aina tämän tyylinen kaksikerroksinen juustokakku.

Ohje on minulle hyvin rakas, sillä tällainen oli myös hääkakkumme. Muistan sen ulkoa vaikka unissani ja pystyn tekemään sen todella nopeasti. Lisäksi tällaisen kakun ainekset löytyvät meiltä lähes aina kotona, sillä usein kaupassa käydessäni ostan ihan vaan varmuudeksi vähän tuorejuustoa ja paljon kermaa. Suklaalevyjä laskin eilen (niitä pitää aina ostaa pari kaupasta, ettei vaan ole loppu, kun jotain pitäisi leipoa) ja kas kummaa, kaappien kätköistä löytyi 18 levyä suklaata. No puolustukseni sanon, että olin varannut suklaata ekstra paljon tämän päiväisiä juhlia varten. Juhlat jouduin tosin perumaan uusiutuneen angiinan takia ja pääsiäisleipominenkin sai väistyä, joten suklaata on nyt sitten varastossa aika paljon. Eiköhän se tule kuitenkin pian käytettyä.

Ja koska en päässyt leipomaan, piti arkistojen kätköistä kaivella vanhoja kuvia ja katsella löytyisikö sieltä mitään kivaa blogiin. Ja hupsis, tästä muutama viikko tekemästäni kakusta en ollutkaan muistanut tehdä minkäänlaista postausta vielä, koska ajattelin sen ohjeen jo olevan blogissa. Periaatteessahan se onkin, mutta ei vielä vadelmaisena versiona.

Ohje on sama kuin Punaherukka-valkosuklaakakussa, vaihdoin vain herukat vadelmaan. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, muista keittää niitä vähintään kolme minuuttia. Kotimaiset voi sen sijaan survoa ja paseerata suoraan.

On muuten kiva katsoa noita vanhoja blogikuvia, kyllä tässä on jotain vuosien aikana oppinut. Olen myös yrittänyt viimeaikoina panostaa enemmän koristeluun ja etenkin nuo marenkikoristeet ovat ihan huippuja. Tosin ne pitää nostaa vasta juuri ennen tarjoilua kakun päälle, muuten ne alkavat sulaa. Tämän raidallisen marenkivinkin sain ollessani tekemässä mallikakkua Dr. Oetkerille. Raidat piirretään elintarvikevärillä tyllan sisäpuolelle ennen kuuin se asetetaan pursotinpussiin ja pussi täytetään marenkivaahdolla. Tämä on hauskaa vaihtelua kokonaan värjättyihin marenkeihin. Marenkejen ohje löytyy täältä.

Tuo Oetkerille tekemäni pöllökakku löytyy muuten Dr. Oetkerin uusimmasta reseptivihosta. Suunnittelin mallin mahdollisimman helpoksi toteuttaa ja silti kakku on hauskan näköinen.

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja:

  • 200 g Digestive- tai kaurakeksejä
  • 100 g voita sulatettuna

Valkosuklaatäyte

  • 3 liivatelehteä
  • ½ tlk (125 g) maitorahkaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa

Vadelmatäyte

  • 300 g vadelmia
  • 1 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Ohjeet

Pohja

Vuoraa 20–24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Huom! Jos käytät reseptissä kuohukerman sijasta vispikermaa, tarvitset suuremman vuoan (24 cm).

Valkosuklaatäyte

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin vadelmatäytteen valmistuksen ajaksi.

Vadelmatäyte

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Paseeraa vadelmat siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Jos käytät koristelussa marenkeja, asettele marengit kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua tai dippaa marenkien pohja suklaaseen, jotta ne eivät sula kakun päälle jääkaapissa.

Kategoriat

Juustokakut

Avainsanat

vadelma Valkosuklaa

Kommentit(326)

  
  • Khadijah sanoo:

    Aivan ihanan oloinen ohje, teen huomenna tämän ohjeen mukaan tyttäreni toivomuksesta hänen 18-vuotissyntymäpäivilleen. Toivottavasti pääsen kertomaan, että onnistuin!

  • Aino sanoo:

    Moikka. Ihanan kuuloinen resepti! Mitä luulet, onnistuisikohan kakku, jos korvaisin liivatteen vegegelillä?

  • Melli sanoo:

    Moikka! Pääsin maistamaan tätä kakkua ystävän tekemänä ja oli niin taivaallista, että aion kokeilla myös itse! Voiko kakun laittaa pakkaseen vai muuttuuko sen koostumus?

    • Hei Melli! Kakku sopii kohtuullisen hyvin myös pakastettavaksi. Muista vaan suojata se hyvin, sillä juustokakut imevät helposti pakastimessa vieraita hajuja ja makuja itseensä. Sulatus kannattaa tehdä hitaasti jääkaapissa, jolloin rakenne ei juurikaan kärsi. Liian nopea sulatus aiheuttaa usein liiallisen nesteen irtoamista ja täytteen koostumus saattaa silloin muuttua.

  • Johanna sanoo:

    Hei.
    Voisiko valkosuklaan tilalla käyttää pandan salmiakkivalkosuklaata?

    • Hei Johanna! Tottakai voi, vadelma ja salmiakki on aivan ihana yhdistelmä. Salmiakkisuklaan hiput jäävät toki täytteeseen rakeina, mutta mielestäni se ei haittaa.

  • Hellu sanoo:

    Moi, tämä kakku kuulostaa täydellisestä tytön ristiäisiin. Minulla on kesältä poimittua vadelmaa ja mietin että voisiko vadelmaa laittaa myös kokonaisena jomman kumman täytteen sisään, esim valkoisen? Kärsiikö koostumus tms? Tällä saisi samettiseen kakkuun myös purutuntumaa..

    • Hei Hellu! Voit laittaa kokonaisia vadelmia kumpaan tahansa täytteeseen. Toki sulaessaan pakastevadelmat päästävät hieman nestettä ja kutistuvat, joten ne saattavat valua hieman kakkua leikatessa ja kakun sisään saattaa tulla kuoppia. Jos käytät suuren määrän jo sulaneita vadelmia, ne saattavat muuttaa koostumusta.

  • Maitosuklaa? sanoo:

    Moi! Pystyiskö täytteen valkosuklaan korvaaan maitosuklaalla?

    • Voi hyvin korvata maitosuklaalla, se on oikein hyvä yhdistelmä vadelman kanssa, eikä koostumukseltakaan eroa liiaksi valkosuklaasta.

  • aurinko sanoo:

    hei! miten pakastevadelmien kanssa toimitaan?

    • Pakastevadelmien kanssa toimitaan juuri ohjeen mukaan, eli kiehauta ne sokerin kanssa ja sen jälkeen paseeraat.

  • Anku sanoo:

    Hei! Toimisikohan valkosuklaatäyte täytekakun välissä maitosuklaisena versiona vaihtamalla vain suklaa?

    • Toimii hyvin ihan sellaisenaankin. Halutessasi voit jättää yhden liivatelehden pois, jos kakku ei ole valtavan painava, sillä maitosuklaa on hieman valkosuklaata kovempaa.

  • Rosa sanoo:

    Hei,
    Toimisiko tämä kakku Oreo-keksi pohjalla? Jos tekisi Oreoilla niin kannattaako pohja tehdä pelkistä kansista vai koko kekseistä täyte mukaan lukien? Ja täytyisikö voin määrää muuttaa?

    • Hei Rosa! Kakku toimii oikein hyvin myös suklaatäytekeksipohjalla! Itse suosin nykyisin maitosuklaa-Ballerinaa, koska se ei sisällä lainkaan palmuöljyä. Keksit kannattaa käyttää täytteineen, mutta vähennä silloin hieman voin määrää pohjassa. Itse käytän 175 g suklaatäytekeksejä ja 50 g voita.

  • Kata sanoo:

    Tein vadelmatäytteen ulkomaisista vadelmista raskaahkon suklaakakun väliin. Täyte olikin vadelmien keittämisen ja paseerauksen jälkeen aika juoksevaa joten kakkupohjalevyä ei voinutkaan laskea täytteen päälle ennenkuin se oli kokonaan hyytynyt. Tulisikohan kotimaisista vadelmista jämäkämpi täyte jos jättää vadelmat kiehauttamatta(ei ehkä irtoa nestettä niin paljon)?

    • Hei Kata! Paseeraamalla kotimaisia vadelmia täytteestä tosiaan tulee hieman paksumpi, kuumenna silloin vain osa soseesta, johon liuotat liivatteet. Voi myös olla niin, että vadelmasose on ollut todella kuumaa, kun kerma on lisätty. Tälloin kerma sulaa ja täytteestä tulee ohuempi. Voit myös tehdä vadelmasoseen etukäteen ja jäähdyttää sen kunnolla. Leipoessasi kuumennat vain osan, jolloin täyte ei lämpene yhtä paljon.

  • wilms sanoo:

    Aivan paras resepti. Olen useaan kertaan tehnyt ja rakastunut vaan enemmän tähän. Ihan ykkös suosikki ❤️ Olen myös tehnyt tämän mansikoilla ja ensiviikolla kokeilen mustikoiden kanssa

    • Ihana kuulla! Teen mustikkaversiota usein itsekin ja se on kyllä aivan ihana. Itse vähennän hieman sokerin määrää, koska mustikka ei ole yhtä hapokas kuin vadelma. Suosittelen testaamaan myös punaherukalla <3

  • Kata sanoo:

    Hei! Toimisikohan tämä vadelmatäyte suklaisen täytekakun välissä? Hyytyyköhän niin jämäkäksi että kestää kakkupohjalevyjen painoa pursuamatta ulos?

    • Hei Kata! Olen käyttänyt tätä täytettä myös suklaakakussa ja se toimii oikein hyvin ja kestää välissä loistavasti.

  • Viiivi sanoo:

    Kuinka korkea kakusta tulee?

    • Hei Viivi! Jos käytät kuohukermaa ja teet kakun halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan, kakusta tulee noin 7 cm korkea.

  • Tea sanoo:

    Kiitos jo etukäteen herkullisesta ohjeesta! Olen tekemässä tämän kakun lapseni nimiäisiin ja hankin sitä varten 4,4 l irtopohjavuoan, halkaisija 26cm ja korkeus 10cm. Tekisinkö ohjeen kaksinkertaisena vai 1,5 kertaisena, jotta vuoka tulee varmasti täyteen? Vieraita tulee reilu 20 joten luulisin tämän kokoisen vuoan riittävän. Onko riskiä, että kerroksista tulee liian painavat isommassa vuoassa eikä kakku pysykään kasassa? Entä onko koristeiden osalta jotain huomioitavaa, ettei joku koriste toimi kakun päällä, esim. nomparellien värien leviäminen kakun pintaan tms? Kiitos avusta!

    • Hei Tea! 1,5-kertainen annos pitäisi pysyä tuolla liivatemäärällä kasassa, jos liivatetta lisää ohjeeseen, kakun rakenne alkaa muuttumaan kumimaiseksi ja sen herkullisuus kärsii. Korkea ja suuri moussekkakku on toki aina hieman riskinsä, etenkin jos se on pitkään tarjoilupöydässä lämpenemässä. Olen tehnyt tämän kakun noin 8 cm korkuisena ja silloin se on kyllä jaksanut pitää muotonsa oikein hyvin. Koristerakeet tosiaan sulavat vähitellen liivatetta sisältävän kakun pintaan, samoin marengit, joten tämä kannattaa ottaa huomioon koristellessa. Kun dippaat marenkien pohjan suklaaseen tai pursotat sulatetusta suklaasta renkaan kakun reunalle ja ripottelet koristeet sen päälle, koristeet kestävät kauniina pidempään.

  • Susanna sanoo:

    Mitä liivatetta käytät?
    Huomasin, että Meiran ja Dr ötker-liivatteissa on grammojen ero.
    Teen kakun kesähäihin kaksin- tai ehkä kolminkertaisena, joten haluaisin onnistua kerralla.

  • Venla sanoo:

    Hei!

    Pakko kehoa kun tätä kakkua olen nyt kahdesti leiponut, aivan huippuohje! Itsellä pari kertaa käynyt valkosuklaan kanssa juustokakuissa hassusti kun on kokkaroitunut, mutta noudattamalla noita sun antamia ohjeita on tullut ihana samettinen koostumus! Sen oon oppinut että en enää mikrossa valkosuklaata uskalla sulattaa, siinä käy helposti niin että kuumenee liikaa.

    • Hei Venla! Aivan ihana kuulla, että pidät ohjeesta ja olet onnistunut sillä hyvin. Olen tosiaan testaillut erilaisia tapoja tehdä valkosuklaamoussea ja päätynyt sille, että tämä on helpoin ja varmin tie sileään lopputulokseen. Valkosuklaa tosiaan palaa mikrossa helposti ja sen kanssa pitää olla todella tarkkana. Itse lasken mikron tehoja reilusti ja seison haukkana vieressä, mutta onneksi esimerkiksi vesihauteessa sulattamisessa ei ihan yhtä suurta vaaraa palamiseen ole.

  • Erika sanoo:

    Heippa! Minkä kokoiseen vuokaan kuvassa näkyvä kakku on tehty ?

  • Suvi sanoo:

    Tein tämän juustokakun lapseni rippijuhliin, todella hyvänmakuinen ja täyden kympin kakku, kiitos.
    Myös mielestäni melko edullinen, käytin Lidlin tuotteita, ja kaikki toimi niinkuin pitikin.

  • Nella sanoo:

    Hei,
    pystyykö kakun kasaamaan toisinpäin, että valkosuklaa kerros tulisi vadelman päälle?

    • Hei Nella! Voit hyvin tehdä kakun myös toisinpäin, mutta odota silloin noin tunti ennen valkosuklaakerroksen lisäämistä. Vadelmamousse on sen verran löysempää, että valkosuklaa painuu helposti sen sisään, jos tämän tekee aivan heti.

  • Tea sanoo:

    Hei! Oletko kokeillut voiko päälle tehdä vielä kiillekerroksen vadelmista?

    • Kiillekerros sopii päälle oikein hyvin. Voit tehdä sen vahvasta mehusta tai siivilöidystä soseesta. Huolehdi vielä, että kiille on jäähtynyt ennen kakun päälle lisäämistä, ettei se valu reunojen kautta kakun pohjalle.

  • Henna sanoo:

    Hei

    Kiitos kovasti vastauksestasi 27.5.2020.
    Itse asiassa tein tuon valkosuklaatäytteen sekoittaen aineet vähän eri järjestyksessä ja siinä lienee syy täytteen ryyniytymiseen. Kokeilen jokin päivä tehdä tuon juuri noin kuin kirjoitit. 🙂

    • Hei Henna! Kannattaa tosiaan koettaa tehdä kakku juuri tässä järjestyksessä, silloin juoksettumisen vaara on erittäin pieni. Tsemppiä kokeiluihin, toivottavasti seuraavalla onnistut!

  • Sarkku sanoo:

    Moikka! Voiko vadelmat korvata mustikoilla ja olisiko tuoreet vai pakastemustikat parempia? Jos käyttää suomalaista pakastemustikkaa, niin tehdäänkö vain samalla tavalla että sulaneet mustikat paseerataan siivilän läpi?

    • Moi Sarkku! Voit tosiaan korvata vadelmat mustikalla. Pensasmustikat ovat valjumman makuisia ja niistä tulee halilakka väri, joten suosittelen käyttämään kotimaisia pakastemustikoita. Ne kannattaa survoa ensin soseeksi esimerkiksi sauvasekoittimella, jolloin niistä saa enemmän irti. Survomatta mustikasta tuppaa jäädä suurin osa siivilään.

  • Henna sanoo:

    Hei

    Kaipasin vaihtelua perinteiselle mangojuustokakulle, jota teen aina, ja kokeilin tätä reseptiä. Laitoin vaaleanpunaisen kerroksen ensin sitten yritin tehdä valkosuklaakerrosta. Yritykseksi se jäi. En saanut sitä onnistumaan. Valkosuklaatäyte muuttui ryynimäiseksi, kun lisäsin suklaan. Kokeilin 2 kertaa, mutta molemmilla kerroilla sama juttu. Osaatko sanoa, vaatisiko tuo suklaan käsittely jotakin erityisiä kikkoja?

    • Hei! Teitkö ohjeen aivan annetussa järjestyksessä, eli suklaa ehti hetken jäähtyä sulatuksen jälkeen ja lisäsit sen tuorejuustoseokseen, johon oli liuotettu liivatteet, mutta ei vielä lisätty kermaa? Sulatitko suklaan varovasti vai olisiko se voinut mennä liian kuumaksi? Joskus kun kuuman suklaan lisää kylmään mousseen, se juoksettaa seoksen. Tämän ohjeen olen yrittänyt kuitenkin suunnitella niin, että liivateseos lämmittää tuorejuustomassaa ja suklaa ehtii liivatteiden lisäyksen aikana jäähtyä sen verran, ettei juoksettumista tapahdu. Tarvittaessa voit lisätä suklaaseen ennen sulatusta 1 tl rypsiöljyä, se antaa hieman lisää käsittelyaikaa suklaalle.

  • Anne H sanoo:

    Voiko vadelmat korvata mansikoilla ja kuinka ohje muuttuu jos tekee mansikoista?
    Tämä kakku lähtee nyt testiin minun 30v juhliin viikon päästä 🙂

    • Hei Anne! Periaatteessa voit korvata vadelmat mansikoilla, mutta koska mansikat sisältävät enemmän nestettä kuin vedelmat, maku jää helposti aika miedoksi. Joskus tuore mansikka saattaa myös hankaloittaa liivatteen toimintaa. Olenkin tehnyt mansikkaversion niin, että olen käyttänyt mansikkaa enemmän ja kiehauttanut sitä hieman kasaan, jotta nestettä poistuu ja maku on intensiivisempi.

  • Nimetön sanoo:

    Hei, miten kannattaisi muokata valkoista massaa, jos ei voi käyttää valko? Eli pitäisi tehdä laktoositon kakku ja riisisukaa ei nyt ole vaihtoehto, terveisin Eija

    • Hei! Voit tehdä valkoisesta osasta vaniljaisen, eli jätä valkosuklaa pois. Lisää 1 liivate (yhteensä 4) ja 2,5 dl valion vanillakastiketta (sellainen iso korkillinen tölkki kylmähyllyssä), helutessasi voit vielä voimistaa vaniljan makua vaniljatahnalla, itse lisäisin sitä teelusikallisen. Vaniljakastikkeen voi lisätä suoraan rahka-tuorejuustoseokseen, sitten liivatteet ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Tämä on hieman ohuempoaa, kuin valkosuklaamassa, joten kakku saattaa tarvita noin tunnin hyytymisen ennen kuin listä vadelmakerroksen päälle.

  • Ka sanoo:

    Jos haluan tehdä kakun 9-10 hlö minkä kokoiseen vuokaan kannattaisi kyseinen kakku tehdä ja miten pienentää ohjetta?

    • Hei! Tekisin ohjeen noin 18 cm:n vuokaan ¾ annoksena, eli kertomalla aineiden määrät 0,75:llä. Tai sitten tekisin suoraan kakun tämän kokoisena ja pakastaisin mahdollisen ylijäämän seuraavia kahvihetkiä varten 😀

  • Anonyymi sanoo:

    Moikka! Voiko kakun tehdä ihan samalla ohjeella jos vaihtaa vadelmat mansikka-mustikka sekoitukseen?

    • Hei! Suuri määrä mansikkaa saattaa joskus aiheuttaa hyytymisongelmia ja paljon nestettä sisältävönä marjana mansikka saattaa tehdä kakusta miedomman makuisen. Pieni kiehautus kuitenkin poistaa ylimääräistä nestettä ja jos koko marjamäärä ei ole mansikkaa, ohje toimii hyvin.

  • Nimetön sanoo:

    Hei! En ole oikein valkosuklaan ystävä, mutta tiedän, että niissä on paljon makueroja. Mitä valkosuklaata suosittelet tai itse käytät tässä ohjeessa?

    • Hei! Käytän itse useimmiten pandan tai lidlin valkosuklaata, jotka molemmat toimivat ohjeessa hyvin. Vadelma tasoittaa makeutta, joten mielestäni valkosuklaa toimii tässä erinomaisesti, vaikken itsekään yleensä välitä valkosuklaata pelkiltään syödä. Halutessasi voit korvata suklaan myös tummemmalla vaihdoehdolla, silloin voit vähentää myös liivatetta.

  • Nimetön sanoo:

    Kuinka korkeaa ja leveää vuokaa sulla on tuossa kuvassa käytetty?

    • Kuvan kakun vuoan halkaisija on 20 cm ja sen korkeus on 7 cm. Vuoan reunaa on korotettu hieman leivinpaperilla, koska vuoka tulee aivan ääriään myöten täyteen.

  • Emma sanoo:

    Onko väliä käyttääkö ohjeessa pakaste vai tuoreita vadelmia?

    • Ei ole väliä, mutta jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, muista keittää niitä vähintään 3 minuuttia listeriavaaran vuoksi.

  • Terhi sanoo:

    Hei! Tämä kakku on ihana, olen tehnyt jo aikaisemminkin ja nyt ajattelin tehdä uudelleen. Mietin kuinka monta päivää aikaisemmin maksimissaan kakun voi tehdä? Onko kolme päivää etukäteen liian aikaista?

    • Hei Terhi! Ihana kuulla, että pidät kakusta. Tekisin kakun aikaisintaan kaksi päivää ennen tarjoilua. Kyllä se kolmekin päivää säilyy, mutta kakku ei silloin ole enää parhaimmillaan. Kakun voi halutessaan myös pakastaa, jos sen haluaa tehdä reilusti ennen tarjoilua. Pakastettu kakku tulee sulattaa hitaasti jääkaapissa, jotta siitä ei sulaessaan irtoa nestettä ja kakun rakenne kärsi.

  • iina sanoo:

    kuinka monta desilitraa on 125g rahkaa?

  • Kirsi sanoo:

    Hei minä vaihdoin vadelman tilalle mansikan,kun tyttö halusi suklaa mansikka kakun juhliinsa. Ja tämän kivan ja helpon ohjeen löysin täältä sinun sivuiltasi.

    • Kiva kun löysit ohjeen, toivottavasti se toimi hyvin myös mansikalla. Mansikka aiheuttaa joskus hyytymisongelmia, joten itse en tee mansikka-kakkua aivan suoraan tällä ohjeella. Se sisältää myös paljon nestettä, joten maku ei ole aivan yhtä intensiivinen kuin vadelmaversiossa. Sen sijaan kiehautan mansikat ja kiehautan hieman kasaan, jotta maku on voimakkaampi. https://www.makeaa.fi/mansikka-limejuustokakku/ Ihana, jos ohje toimi ja kakku oli mieluinen!

  • Pinsku sanoo:

    Hei. Löysin ohjeesi kun etsin vadelmajuustokakun reseptiä.
    Jos käyttäisin siis tuota vadelmatäytettä yksinään kakussa niin olisiko se hyvä kaksinkertaistaa vai rittäisikö puolitoistakertaisena?

    • Hei Pinsku! Olen käyttänyt vadelmatäytteen yksinkertaista annosta 20 cm:n kakun kahteen väliin. Jos kakkusi on halkaisijaltaan suurempi tai haluat erittäin korkeat täytekerrokset, kannattaa ohje puolitoista- tai kaksinkertaistaa.

  • Suvi sanoo:

    Moikka, jos kakkuun haluaa lisää korkeutta voisikohan täytteet tehdä puolitoista kertaisina muuten mitåän muokkaamatta?

    • Moi Suvi! Molemmat täytteet ovat sen verran napakoita, että pitäisi tuon verran pysytä lisäämään korkeutta aineksia muuttamatta. Painavassa ja korkeassa kakussa on suurempi repeämisen riski, joten joskus liivatteen lisääminen saattaa olla tarpeen.

  • Susanna sanoo:

    Tein kakun Bonnen soseella ja maku oli tosiaan mieto. Seuraava testaus paseeratuilla vadelmilla ja ero oli huima. Kotimaisia vadelmia sulattelin tomusokerin kanssa, vähän kattilaa lämmitin, jolloin vadelmat mehustuivat ennen paseerausta. Ja sitten löytyi Chambord vadelmalikööriä kaapista. Ruokalusikallinen sekään ja se kruunasi vadelmatäytteen..nam.
    Täydellisen hyvää!

    • Heippa Susanna! Joo, olen itse ollut sitä mieltä, että tuossa soseessa ei ole yhtä voimakasta makua. Suosittelen siis ehdottomasti tekemään soseen itse. Ihanaa, että lähdit kokeilemaan uudelleen itse tehdyllä soseella. Kotimaisista saa ehdottomasti parhaan kakun ja tuo likööri antaa varmaan mielenkiintoisen lisävivahteen.

  • Elsu sanoo:

    Moikka! Ristiäiset tulossa ja luotan täysin nyt ohjeeseen, sillä en ehdi tehdä enää koekakkua!
    Oletko kokeillut tehdä bonnen valmiista VADelmasoseesta? mietin saisiko SILLÄ yhden vaiheen oikaistua…

    • Liisa sanoo:

      Hei Elsu! En ole tehnyt valmissoseesta, mutta monet lukijat ovat käyttäneet sitä oikein onnistuneesti. Maistoin joskus sosetta, sen maku on mielestäni hieman miedompi, mutta toimii varmaan ihan hyvin.

  • Minsku sanoo:

    Jos korvaan vadelmat valmiilma vadelmasoseeella (bonne) tarviikohan lisätä tuota 1dl sokeria? 🙂 eikö bonnen soseet ole sokerittomia, että periaatteessa pitäisi?

    • Liisa sanoo:

      Bonnet ovat tosiaan makeuttamattomia, joten sokeria tarvitaan kuitenkin.

  • Eltzu sanoo:

    Onko kerrosten koostumuksessa eroja, et pystyskö tehä vadelman alle ja valkosuklaan päälle?

    • Liisa sanoo:

      Moi Eltzu! Vadelmakerros on koostumukseltaan ohuempi. Voit tehdä toisinpäinkin, mutta vadelmakerros vaatii hieman hyytymisaikaa (noin tunnin) ennen kuin valkousuklaan voi kaataa päälle.

  • Monika sanoo:

    Osaatko sanoa mikä vadelmien määrä olisi desilitroissa (valmiin soseen määrä)? Minulla sattuu olemaan valmiiksi paseerattua vadelmaa jääkaapissa, niin olisi kiva hyödyntää se tällaiseen ihanaan kakkuun 🙂

  • Tammi sanoo:

    Hei.
    Onnistuuko jos vadelmatäytteen liivatteet liotan pieneen vesitilkkaan ja lisään tuorejuustoseokseen.

    • Liisa sanoo:

      Hei! Toki voit tehdä niinkin, vältä kuitenkin lisäämästä runsaasti vettä. Ylimääräinen vesi sekä tekee täytteestä nestemäisemmän että laimentaa makua.

  • Venla sanoo:

    Voiko kaiken sekoittaa yhteen? Ilman että tekisi ERIKSEEN valkosuklaan ja vadelma kerrokset?

    • Liisa sanoo:

      Hei Venla! Periaatteessa voit tehdä kaiken yhteen, mutta kakun idea ja makujen tasapaino siinä hieman kärsii. Kakussa on juuri ajatuksena, että makea valkosuklaakerros tasapainotetaan raikkaalla vadelmakerroksella. Kun kaikki täytteet sekoitetaan yhteen, vadelma jää helposti hieman vähemmän raikkaaksi ja toisaalta mieto valkosuklaa peittyy marjaisuuden alle.

  • Apua sanoo:

    Onnistuuko KAkun teko 18Cm VUokaan jos puolittaa ohjeen?

    • Liisa sanoo:

      Voit hyvin puolittaa ohjeen. Tein juuri jouluksi puolikkaalla ohjeella 15 cm:n vuokaan. 18 cm:n vuokaan kakusta tulee ihan vähän matalampi, mutta silti varmasti oikein hyvä.

  • Leena sanoo:

    Voiko tätä ihanaa KAKKUa pakastaa?

    • Liisa sanoo:

      Hei Leena! Kakun voi pakastaa, kunhan suojaat sen hyvin vahvoilta hajuilta ja liialliselta kosteudelta. Kakku kannattaa sulattaa mahdollisimman hitaasti, jottei sen rakenne kärsi, eli ota kakku mieluiten sulamaan jääkaappiin tarjoilua edeltävänä iltana.

  • Mona sanoo:

    Kuinka monen hengEn Kakku ?

  • Hanne sanoo:

    Tämä juustokakun ohje oli ihan täysi kymppi! Kakusta tuli ihanan suussasulavaa, sileää ja moussemaista. En ole ikinä ennen syönyt näin hyvää juustokakkua! Blogisi ja muut leivontaohjeesi tulevat varmasti testiin. Myös sivujen ulkonäkö on hyvin kaunis.

    • Liisa sanoo:

      Aivan mahtava kuulla, kiitos ihanasta kommentistasi! Mukavia leivontahetkiä ja toivottavasti löydät muitakin mieluisia reseptejä.

  • Tiina sanoo:

    Hei,kiitos paljon VASTAUKSISTASI ja ihanista OHJEISTA. Näistä saan varmaan loihdittua ihanan itsenäisyyspäiväherkun ☺. Kiitos vielä kerran

    • Liisa sanoo:

      Kiitos ihanasta kommentista ja oikein makeaa itsenäisyyspäivää <3

  • Tiina sanoo:

    Edelliseen kysymykseeni viitaten, ajattelin tehdä pohjaksi paistettavan suklaapohjan. Löytyisikö sinulta OHJETTA?

  • Tiina sanoo:

    Hei!ONNISTUISIKOHAN täyte mustaherukasta?

  • Ida sanoo:

    Tehtiin kakku, mutta vadelman maku oli Aika mieto. Voiko paseeraamis kohdan jättää välistä?

    • Liisa sanoo:

      Moi! Paseerasitko vadelman todella tarkkaan niin, että siivilään jäi lähes pelkät siemenet? Kannattaa käyttää aika isosilmäistä siivilää, jottei vadelmaa mene hukkaan. Toki voit jättää paseeraamatta, mutta silloin mousse ei luonnollisestikaan ole silkkisen sileä.

Samankaltaisia kirjoituksia