Vegaaninen punaherukka-valkosuklaakakku

03. 10. 2019
Blogin kaikkien aikojen suosituin resepti punaherukka-valkosuklaakakku juhlistaa roosa nauha -viikkoa. Tällä kertaa kakku taipui vegaaniseen muotoon.

Tämän kakun toteutus on ollut todella pitkään mielessäni, mutta se on joutunut aina siirtymään kiireisempien asioiden tieltä. Nyt Roosa nauha -keräyksen kunniaksi halusin leipoa jotain vaaleanpunaista ja blogini suosituin resepti sai vihdoin tilaisuuden muuntautua vegaaniseksi. Punaherukka-valkosuklaakakku on resepti, johon monet lukijani palaavat aina uudestaan ja uudestaan ja olenkin suunnattoman kiitollinen siitä. Kakku on itselleni todella tärkeä, sillä kehitin reseptin alunperin häihimme ja sen jälkeen sitä onkin tarjottu (ainakin jonkunlaisena versiona) kaikissa tärkeissä juhlissa. Siitä on myös lähtöisin rakkauteni kaksikerroksisiin juustokakkuihin, joita blogissa näkeekin valtavat määrät.

Viime vuosina vegaanisten tuotteiden valikoima on kasvanut aivan hurjaa vauhtia ja leivontapuolelle on tullut todella hyviä tuotteita. Itse olen tykästynyt kaurapohjaisiin tuotteisiin, joissa on mukavan pehmeä maku. Hyydyttäjänä Dr Oetkerin vegegel on todella helppokäyttöinen ja se antaa kakuille mielestäni jopa liivatetta miellyttävämmän rakenteen. Suurin osa tähän kakkuun tarvittavista aineista on siis helposti korvattavissa. Kompastuskiveksi meinasi kuitenkin tulla valkosuklaa. Tummaa suklaata löytyy helposti vegaanisena, mutta maidoton valkosuklaa on usein hankala löytää (tai sitten se vain maistuu pahalta). Useiden testien jälkeen löysin kuitenkin juuri sopivan, nimittäin iChocin white vanilla -valkosuklaan. Voit toki kokeilla muitakin merkkejä, mutta annan tälle lämpimän suositukseni. Suklaata löytyy ainakin ruohonjuuresta.

Ja sitten takaisin tuohon Roosa nauha keräykseen. Ruoka- ja leivontabloggajat haluavat myös osoittaa tukensa Syöpäsäätiön Roosa-nauha kampanjalle osallistumalla itse ja kannustamalla mukaan myös meidän mahtavia lukijoita! Keräykseen voi halutessaan osallistua tästä linkistä .

Vegaaninen punaherukka-valkosuklaakakku

16 annosta / yli 60 min / keskitaso MMUV

Ainesosat

Pohja:

  • 200 g kaurakeksejä
  • 75 g maidotonta margariinia

Valkosuklaatäyte

  • 1¼ dl kauravispiä
  • 1 tlk (200 g) kaurafraiche
  • 150 g maustamatonta kauratuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljatahnaa
  • 160 g maidotonta valkosuklaata (ichoc)
  • 1 dl kauramaitoa
  • 1 pss vegegeliä

Herukkatäyte

  • 300 g punaherukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1¼ dl kauravispiä
  • 1 tlk (200 g ) kaurafraichea
  • 150 g maustamatonta kauratuorejuustoa
  • 2 pss vegegeliä

Koristelu

  • 1 dl kauravispiä
  • tuoreita marjoja
  • koristerakeita

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 22–24 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos esivalmistellun vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valkosuklaatäyte

Vaahdota kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kaurafraiche, -tuorejuusto, sokeri ja vaniljatahna  yhteen. Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Mittaa kauramaito ja vegegel kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Lisää suklaa hyvin sekoittaen tuorejuustoseokseen. Kaada heti perään kuuma vegegel-seos koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kauravispi ja levitä täyte heti pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.

Herukkatäyte

Mittaa herukat ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes herukoista irtoaa nestettä. Paseeraa seos siivilän läpi puhtaaseen kulhoon. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaurafraiche ja -tuorejuusto  sekä puolet herukkasoseesta yhteen. Kaada loput herukkasoseesta kattilaan. Sekoita joukkoon vegegel ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Kaada kuuma seos tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kauravispi ja levitä täyte heti valkosuklaatäytteen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristelu

Vaahdota kauravispi ja siirrä se tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kakun päälle ruusukkeita kauravispistä. Viimeistele koristelu marjoilla ja koristerakeilla.

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia