Inkiväärijuustokakku
12 annosta / yli 60 min / helppo G
Ainesosat
Pohja
- 1 pss (160 g) Kantolan Gluteeniton Kaurakeksi
- 60 g voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 150 g mascarponetuorejuustoa
- 180 g creme fraichea
- 1½ dl inkiväärihilloa
- 1 sitruuna
- ½ dl sokeria
- 2 dl vispikermaa
Koristelu
- 2 dl vispikermaa
- sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
- Kantolan Gluteeniton Kaurakeksi
- Kantolan Gluteeniton Siemencracker
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita mascarpone, creme fraiche, inkiväärihillo (voit laittaa ensin 1 dl:n ja lisätä lopussa, jos haluat vahvempaa) ja sokeri yhteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteeseen. Purista sitruunan mehu mukiin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljatahnalla. Pursota kerma kakun pinnalle. Viimeistele kakku kekseillä ja siemencrackereillä.
Kommentit(0)