Suolakinuski-keksijuustokakku

Suolakinuski-keksijuustokakku

25. 02. 2022
Tämän kakun pohjassa ja täytteessä maistuvat herkulliset suolakinuskitäytekeksit. Kakku viimeistellään vielä kerroksella ihanaa suolakinuskia.

Kaupallinen yhteistyös Kantolan kanssa.

Hiihtolomalla kuuluu herkutella. Meillä herkutteluhetki kruunattiin tällä ihanalla juustokakulla, joka sai inspiraationsa Kantolan suolainen kinuski ballerinoista. Suolakinuskihan on kiistämättä yksi maailman parhaista asioista ja muistan miten innoissani olin, kun Kantola toi nämä keksit markkinoille. Viime vuonna kehittelin kekseistä jo tämän aivan käsittämättömän ihanan pirtelön. Nyt keksit hyppäsivät juustokakkuun ja ne sopivatkin siihen aivan täydellisesti.

Pohjassa ja täytteessä on runsaasti keksiä ja kakun pinnan kruunaa silkkinen suolakinuskikastike. Viimeistelin kakun loman kunniaksi vielä kermavaahdolla ja kekseillä sekä pretzelelíllä (osittain ihan sen takia, että sain hiihtolomalaiset odottamaan kakun kuvauksen ajan, kun saivat maistella koristeita).

suolakinuski-keksijuustokakku
suolakinuski-keksijuustokakku

Suolakinuski-keksijuustokakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 190 g Ballerina suolainen kinuski -keksejä
  • 50 g voita

Täyte

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g creme fraichea
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 4 munaa
  • 190 g Ballerina suolainen kinuski -keksejä

Kuorrute

  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • sormisuolaa

Koristelu

Ohjeet

Pohja

Lämmitä uuni 160 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Murskaa keksit täytteineen ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen valmistuksen ajan.

Täyte

Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, vanilja, sokeri ja perunajauho yhteen. Lisää munat yksitellen, sekoittaen massan tasaiseksi ennen seuraavan munan lisäämistä. Murskaa keksit paloiksi (voit säästää muutaman keksin koristeluun) ja kääntele keksit juustokakkumassaan. Kaada massa pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasolla 40 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku kypsymään jälkilämmölle vielä noin 45 minuutiksi.

Kuorrute

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes kylmään vesilasiin pudotetusta pisarasta muodostuu siisti tippa lasin pohjalle (noin 10 minuuttia). Anna kinuskin jäähtyä muutama minuutti välillä sekoittaen ja kaada sitten kakun päälle. Anna kakun jähmettyä kylmässä ainakin tunnin ajan. Viimeistele sormisuolalla ennen tarjoilua.

Koristelu

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota vaahto kakun pinnalle ja viimeistele kakku kekseillä ja pretzeleillä.

suolakinuski-keksijuustokakku
suolakinuski-keksijuustokakku

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia