Suolakinuskipirtelö

Suolakinuskipirtelö

24. 04. 2021
Suolakinuskikeksiä, vaniljajäätelöä, kermavaahtoa ja lisää kinuskia, näistä syntyy täydellisen överi pirtelö.

Toteutettu kaupallisessa yhteystyössä Kantolan kanssa.

Viikonlopun herkkuhetkelle kaivattiin jotain nopeaa ja ihanaa, joten halusin kehitellä helpon ja herkullisen pikareseptin. Lapset ovat jo pitkään toivoneet pirtelöä ja itsellä oli työn alla resepti Kantolan uudelle Ballerinamaulle Suolainen kinuski. Nämä kaksihan ovat kuin tehty toisilleen, joten lasten toiveen ja oman työn yhdistäminen tuntui täydelliseltä ajatukselta.

Ballerinakeksit on meillä koko perheen suosikkeja. Tyttäreni rakastaa perinteistä vadelmaballerinaa, mutta maistelutesteissä lopulta mustikka vei voiton. Oma suosikkini on tietenkin kanelipulla. Viime kuussa markkinoille tullut Suolainen kinuski löysi kyllä tiensä heti myös koko perheen suosikkeihin, onhan suolakinuskiherkut olleet aika kovassa huudossa viimeisen parin vuoden aikana.

Käytän keksejä usein juustokakkujen pohjissa, mutta viime aikoina olen innostunut niistä myös mousseissa, kuten tässä laskiaispullassa tai tässä keksi-suklaakakussa. Kaikki Ballerinat (ja muutkin kantolan keksit) ovat palmuöljyttömiä, jonka vuoksi suosin niitä erityisen mielelläni. Koska keksit ovat toimineet niin loistavasti mousseissa, ajattelin niiden toimivan myös pirtelössä. Olen käyttänyt keksejä paloina kotijäätelön seassa, mutta pirtelöön halusin keksit ihan hienoksi rouheeksi, jotta ne maustavat koko jäätelöpohjan tasaisesti. Pirtelöä pystyy myös juomaan pillillä, kun keksit ovat ihan murskana.

Lisäsin vielä kinuskikastiketta korostamaan makua ja muutamia sormisuolahippuja ripottelin pinnalle korostamaan suolaisuutta. Tästä tuli valehtelematta paras syömäni pirtelö ja varmasti tulevan kesän aikana tällä tulee herkuteltua useamminkin.

suolakinuskipirtelö
suolakinuskipirtelö

Suolakinuskipirtelö

4 annosta / alle 30 min / erittäin helppo MU

Ainesosat

Pirtelö

 • 1 pkt (190 g) Ballerina Suolainen kinuski -keksejä
 • 20 g valkosuklaata
 • ½ litraa vaniljajäätelöä
 • 2 dl kevytmaitoa
 • 2 dl kuohukermaa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 dl kinuskikastiketta
 • sormisuolaa

 

Koristeluun

 • 4 kpl Ballerina Suolainen kinuski -keksejä
 • muutama Kantolan pallokeksi Maitosuklaa
 • pretzeleitä

Ohjeet

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Ota 1 dl keksimurskaa sivuun. Sulata suklaa. Kasta tarjoilulasien reunat valkosuklaaseen ja sitten sivuun ottamaasi keksimurskaan. Lusikoi loput sivuun ottamastasi keksimurskasta lasien pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.

Mittaa loput keksimurskasta, vaniljajäätelö ja maito tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi. Jaa pirtelö laseihin, viimeistele kinuskikastikkeella, ripauksella sormisuolaa ja kermavaahdolla. Koristele.

suolakinuksipirtelö
suolakinuskipirtelö

Yhteistyössä

kantola-logo

Kategoriat

Jälkiruoat Yhteistyö

Avainsanat

jäätelö kinuski

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia