Keksi-suklaakakku

Keksi-suklaakakku

26. 03. 2021
Valuvaa mutakakkua, pähkinäistä keksimoussea, kaurakeksipohjaa ja täyteläistä suklaamoussea. Tässä kakussa on kaikkea!

Kirjoitus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kantolan keksien kanssa.

Sanon yleensä, että aina on syytä leipoa kakku. Tänään siihen on kuitenkin tavallista enemmän syytä, sillä täytän TAAS lisää vuosia. Vaikka juhlia ei varsinaisesti järjestetä, on syntymäpäivä erinomaisen hyvä syy leipoa kakku omien mieltymysten mukaan. Tässä kakussa yhdistyvätkin kaikki lempikomponenttini.

Mutakakku luo täydellisen ja ihanan mehevän pohjan kakulle. Keksimousse on käsittämättömän helppo valmistaa ja pähkinäinen mousse sopii aivan loistavasti pariksi suklaiselle pohjalle. Ballerina maapähkinäkeksissä on ihana maapähkinätäyte, joka antaa mousselle herkullista syvyyttä ja se tasapainottaa myös mutakakun makeutta. Keksit eivät ole liian makeita, minkä johdosta ne toimivat tässä erinomaisesti. Maapähkinäkeksien sijasta voit käyttää loistavasti myös Ballerinan nougat tai toffee-keksejä. Nougatilla moussen mausta tulee mieleen Nutella, mutta täysin ilman palmuöljyä! Herkullisen lisänsä mousseen saa varmasti myös uudesta Ballerina suolainen kinuskista, kannattaa ehdottomasti testata (vaikka et leipoisikaan kakkua).

Kakun väliin halusin lisätä keksipohjan. Tämä lähti oikeastaan poikani ideasta, joka halusi leipoa keksejä, murskata ne ja tehdä niistä keksipohjakeksejä. Hän siis rakastaa juustokakun keksipohjia ja halusi leipoa pelkkää pohjaa. Idea oli jotenkin niin hassu, että se jäi pyörimään mielessä. Pelkkää pohjaa en viitsinyt leipoa, poika saa tehdä sen joku päivä itse, mutta päätin kokeilla keksipohjan lisäämistä tavalliseen kakkuun. Lempikeksini keksipohjiin on ehdottomasti Kantolan kaurakeksit, jotka ovat jotenkin muita kaurakeksejä rouheisimpia ja maukkaampia. Ne antavat pohjaan ihanan rakenteen ja toimivat rouheena myös tällä tavalla kakun keskellä.

Koska pääsiäinen lähestyy, halusin tehdä kakkuun maltillisen pääsiäisteeman. Kakun päälle taiteilin linnunpesän paloitelluista kaurakekseistä ja muniksi pesään kaadoin pallokeksejä. Nyt kakku sopii loistavasti pääsiäiseen, mutta toisaalta koristelu sopii mihin juhlaan tahansa.

keksi-suklaakakku
linnunpesäkakku

Keksi-suklaakakku

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 pkt Kantolan maapähkinä, toffee, nougat tai suolainen kinuski Ballerina-keksejä 
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 100 g Kantolan kaurakeksejä

Koristelu

  • 1 pss Kantolan maitosuklaa pallokeksejä
  • 50 g Kantolan kaurakeksejä

Ohjeet

Pohja

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 15 cm) korkealla leivinpaperireunuksella. Kuumenna uuni 200 ℃:seen. 

Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä taikinainen. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi.

Täytteet

Sulata tumma suklaa täytettä varten ja jätä odottamaan. Murskaa maapähkinäkeksit. Vatkaa mascarpone ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Kääntele toiseen osaan tumma suklaa ja toiseen maapähkinäkeksit. 

Levitä maapähkinäkeksitäyte pohjan päälle. Murskaa kaurakeksit ja levitä maapähkinätäytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi. Levitä suklaatäyte keksikerroksen päälle ja anna asettua jääkaapissa vähintään tunti.

Viimeistele kakku tekemällä paloitelluista kaurakekseistä kakun päälle linnunpesämäinen rengas, jonka sisään kaadat pallokeksit muniksi.

keksi-suklaakakku
keksi-suklaakakku

Yhteistyössä

Kategoriat

Juustokakut Yhteistyö

Avainsanat

suklaa

Kommentit(4)

  

Samankaltaisia kirjoituksia