Kirjoitettu: 6.joulukuuta 2017 Kommentteja: 0

Reilu mustikkakerros antaa ihanan suomalaisen twistin tälle amerikan herkulle. Tähän on hyvä päättää 7 päivän browniehaaste.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan tänään mustikkaisella browniella.  Seitsemän päivää brownieherkkuja on nyt suoritettu onnellisesti päätökseen ja olo on makean suloinen. Pääsin testaamaan montaa pitkään suunnitelussa ollutta leivonnaista ja keksimään samalla ihan uusiakin ideoita. Viikon kaikki ohjeet löydät alla olevista linkeistä.

S'mores-brownie
Piparkakkubrownie
Jauhoton brownie
Tiramisu-brownie
Lakritsibrownie
Keksitaikina-brownie

Nyt on aika siirtyä herkuttelemaan tällä mustikkaisella browniella ja odottelemaan illan linnan juhlia. Oikein makeaa itsenäisyyspäivää jokaiselle!

Mustikkajuustokakku-brownie

Mustikkakastike

  • 200 g mustikoita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Mittaa mustikat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki ja anna kiehua hetki. Purista sitruunasta mehu ja sekoita siihen maissitärkkelys. Sekoita mehu mustikkaseokseen ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos paksunee selvästi. Anna jäähtyä.

Brownie -pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja valmista juustokakkukerros.

Juustokakku-täyte

  • 350 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g creme fraichea
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 munaa

Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokerit ja maissitärkkelys yhteen. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen tasaiseksi välillä. Kaada seos pohjan päälle. Lusikoi mustikkakastike juustokakkukerroksen päälle ja marmoroi pinta vetämällä veistä edestakaisin taikinassa. Paista uunin alatasolla 25 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä brownie jälkilämmölle uuniin vielä 20 minuutiksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Brownie on parasta valmistusta seuraavana päivänä.

Jätä kommentti