Mustikkajuustokakku-brownie
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Mustikkakastike
- 200 g mustikoita
- ¾ dl sokeria
- 1 sitruuna
- 1 rkl maissitärkkelystä
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
Täyte
- 350 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g creme fraichea
- ½ dl sokeria
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2 munaa
Ohjeet
Mustikkakastike
Mittaa mustikat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki ja anna kiehua hetki. Purista sitruunasta mehu ja sekoita siihen maissitärkkelys. Sekoita mehu mustikkaseokseen ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos paksunee selvästi. Anna jäähtyä.
Pohja
Lämmitä uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja valmista juustokakkukerros.
Täyte
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokerit ja maissitärkkelys yhteen. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen tasaiseksi välillä. Kaada seos pohjan päälle. Lusikoi mustikkakastike juustokakkukerroksen päälle ja marmoroi pinta vetämällä veistä edestakaisin taikinassa. Paista uunin alatasolla 25 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä brownie jälkilämmölle uuniin vielä 20 minuutiksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Brownie on parasta valmistusta seuraavana päivänä.
Moi,
Voisikohan tämän tehdä ihan tavalliseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan?
Voit hyvin tehdä myös irtopohjavuokaan, halkaisijan on hyvä olla silloin hieman reilu 20 cm.