Mustikkajuustokakku-brownie

Mustikkajuustokakku-brownie

06. 12. 2017
Reilu mustikkakerros antaa ihanan suomalaisen twistin tälle amerikan herkulle. Tähän on hyvä päättää 7 päivän browniehaaste.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan tänään mustikkaisella browniella.  Seitsemän päivää brownieherkkuja on nyt suoritettu onnellisesti päätökseen ja olo on makean suloinen. Pääsin testaamaan montaa pitkään suunnitelussa ollutta leivonnaista ja keksimään samalla ihan uusiakin ideoita. Viikon kaikki ohjeet löydät alla olevista linkeistä.

S'mores-brownie
Piparkakkubrownie
Jauhoton brownie
Tiramisu-brownie
Lakritsibrownie
Keksitaikina-brownie

Nyt on aika siirtyä herkuttelemaan tällä mustikkaisella browniella ja odottelemaan illan linnan juhlia. Oikein makeaa itsenäisyyspäivää jokaiselle!

Mustikkajuustokakku-brownie

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Mustikkakastike

  • 200 g mustikoita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria

Täyte

  • 350 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g creme fraichea
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 munaa

Ohjeet

Mustikkakastike

Mittaa mustikat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki ja anna kiehua hetki. Purista sitruunasta mehu ja sekoita siihen maissitärkkelys. Sekoita mehu mustikkaseokseen ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos paksunee selvästi. Anna jäähtyä.

Pohja

Lämmitä uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja valmista juustokakkukerros.

Täyte

Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokerit ja maissitärkkelys yhteen. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen tasaiseksi välillä. Kaada seos pohjan päälle. Lusikoi mustikkakastike juustokakkukerroksen päälle ja marmoroi pinta vetämällä veistä edestakaisin taikinassa. Paista uunin alatasolla 25 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä brownie jälkilämmölle uuniin vielä 20 minuutiksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Brownie on parasta valmistusta seuraavana päivänä.

Kategoriat

Juustokakut Piirakat

Avainsanat

brownie mustikka

Kommentit(4)

  
  • Kati sanoo:

    Heippa, näyttääpä herkulliselta! Kaksi kysymystä:
    Voiko mustikat korvata pakastemustikoilla? Mietin, että tuleeko ongelmia esimerkiksi nesteenmäärän kanssa ja pitäisikö sakeuttajaa lisätä.

    Voiko maissitärkkelyksen korvata perunajauhoilla?

    • Hei Kati! Voit erinomaisesti käyttää myös pakastemustikoita. Perunajauho ei toimi aivan samalla tavalla kuin maissitärkkelys, mutta uskon, että voit korvata sen tässä. Muista kuitenkin, että perunajauholle riittää vain pieni pulpahdus, sitä ei kannata keittää maissijauhon tapaan.

  • Miia sanoo:

    Moi,
    Voisikohan tämän tehdä ihan tavalliseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan?

Samankaltaisia kirjoituksia