Kakkukolmikon suklaa-nougatkakku

Kakkukolmikon suklaa-nougatkakku

10. 03. 2023
Herkullista nougata sekä täyteläistä tummaa ja makeaa valkosuklaata. Tämä kakku on saumattoman yhteistyön tulosta.

Tämä kakku ei olekaan mikään ihan peruskakku, vaan se on suunniteltu yhdessä uskomattoman taitavien Emman (Emmasofiacake) ja Ellin (Withchocolatechips) kanssa. Sain viime syksynä nimittäin idean yhteiskakkuprojektista, jossa jokainen osallistuja suunnittelisi kakkuun jonkin osan ja lopuksi osat yhdistettäisiin yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka jokainen toteuttaisi ja viimeistelisi hieman omalla tyylillään. Ilokseni Emma ja Elli olivat heti epäilyksettä mukana ja lähdimme suunnittelemaan kakun makumaailmaa.

Makumaailmaksi sovittiin suklaa ja nougat ja työnjakona päätettiin, että minä teen pohjaan, Elli täytteen ja Emma kuorrutteen. Jotta kakusta ei tulisi aivan liian työläs, päätettiin pitää osat mahdollisimman yksinkertaisena. Eli pohja valmistuu sekoittamalla, täytteessä on vain muutama raaka-aine ja näyttävä kuorrutekin vain jaetaan osiin ja maustetaan eri mauilla.

Kakusta tuli mielestäni aivan ihana (ja herkullinen) ja tämän toteuttaminen on ollut niin kivaa. Uusia projekteja on jo mielessä vaikka kuinka ja lanseerasimme meille jo tätä varten oman “kakkukolmikko”-nimen. Emman ja Ellin versiot kakuista löydät heidän instagram-tileiltään, linkit postauksen alussa tai hakemalla instagramista #kakkukolmikko.

suklaa-nougatkakku
Suklaa-nougatkakku

Kakkukolmikon suklaa-nougatkakku

18 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl (noin 50g) hasselpähkinäjauhetta
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suola
  • 0,5 dl öljy
  • 0,75 dl vahvaa kahvia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl creme fraichea

Täyte

  • noin 1 dl maitoa kostutukseen
  • 2 dl vispikermaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150g valkosuklaata
  • 80 g nougatia
  • 2 rkl kermaa

Kuorrute

  • 150 g tuorejuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 6 dl kuohukermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 liivatelehteä
  • ½ dl vettä
  • 40 g nougat
  • 40 g tummaa suklaata
  • (koristeluun pähkinöitä ja suklaamakeisia)

Ohjeet

Pohja

Vuoraa 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Siivilöi kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä. Tasoita jäähtyneen pohjan pinta ja halkaise pohja kahteen osaan.

Täyte

Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunuksen sisään ja kostuta se kevyesti.

Vaahdota kerma ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Sulata nougat, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi vuokaan täytettä ja nougatia vuorotellen. Marmoroi nougat raidoiksi täytteen joukkoon vetämällä veistä kerroksien läpi. Nosta päälle toinen pohja. Kostuta kevyesti maidolla ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kuorrute

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma, tuorejuusto ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää valkosuklaa. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla vatkaten.

Sulata nougat ja tummasuklaa omissa kulhoissaan. Jaa täyte kolmeen osaan. Mausta yksi osa tummalla suklaalla ja yksi nougatilla. Laita jokainen kuorrute omaan pursotuspussiinsa.

Poista kakku vuoastaan ja laita kakun ympärille suurempi, noin 20cm irtopohjavuoan reunus ja siihen sisäpinnalle öljytty reunakalvo. Reunakalvon ja kakun välille jää tyhjää tilaa, joka puolelle noin reilu cm. Pursota täytteitä vuorotellen kakun ja vuoan väliin sekä kakun päälle. Tasoita pinta ja pursota loput täytteestä ruusukkeiksi kakun päälle. Anna jähmettyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Viimeistele kakku esim. suklaamakeisilla ja pähkinöillä.

suklaa-nougatkakku
kakkukolmikon suklaa-nougatkakku

kakkukolmikko

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia