Kakkukolmikon suklaa-nougatkakku
18 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl (noin 50g) hasselpähkinäjauhetta
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suola
- 0,5 dl öljy
- 0,75 dl vahvaa kahvia
- 1 kananmuna
- 1 dl creme fraichea
Täyte
- noin 1 dl maitoa kostutukseen
- 2 dl vispikermaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 150g valkosuklaata
- 80 g nougatia
- 2 rkl kermaa
Kuorrute
- 150 g tuorejuustoa
- ¾ dl sokeria
- 6 dl kuohukermaa
- 100 g valkosuklaata
- 4 liivatelehteä
- ½ dl vettä
- 40 g nougat
- 40 g tummaa suklaata
- (koristeluun pähkinöitä ja suklaamakeisia)
Ohjeet
Pohja
Vuoraa 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Siivilöi kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä. Tasoita jäähtyneen pohjan pinta ja halkaise pohja kahteen osaan.
Täyte
Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunuksen sisään ja kostuta se kevyesti.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Sulata nougat, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi vuokaan täytettä ja nougatia vuorotellen. Marmoroi nougat raidoiksi täytteen joukkoon vetämällä veistä kerroksien läpi. Nosta päälle toinen pohja. Kostuta kevyesti maidolla ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kuorrute
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma, tuorejuusto ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää valkosuklaa. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla vatkaten.
Sulata nougat ja tummasuklaa omissa kulhoissaan. Jaa täyte kolmeen osaan. Mausta yksi osa tummalla suklaalla ja yksi nougatilla. Laita jokainen kuorrute omaan pursotuspussiinsa.
Poista kakku vuoastaan ja laita kakun ympärille suurempi, noin 20cm irtopohjavuoan reunus ja siihen sisäpinnalle öljytty reunakalvo. Reunakalvon ja kakun välille jää tyhjää tilaa, joka puolelle noin reilu cm. Pursota täytteitä vuorotellen kakun ja vuoan väliin sekä kakun päälle. Tasoita pinta ja pursota loput täytteestä ruusukkeiksi kakun päälle. Anna jähmettyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Viimeistele kakku esim. suklaamakeisilla ja pähkinöillä.
Onpa ihanan näköinen kakku!
Voi kiitos Tita!