Jauhoton brownie

Jauhoton brownie

02. 12. 2017
Ilman jauhoa valmistettu brownie on herkullisen mehevä. Juahottomana se sopii hyivn myös keliaakikoille.

Olen pitkään halunnut testata brownien leipomista ilman jauhoja. Browniehaasteen kolmantena päivänä tähän tarjoutui mahtava tilaisuus kun halusin leipoa jotain gluteenitonta mukaan kyläillessäni rakkaan ystävän luona. 

Etsiessäni sopivia reseptejä, törmäsin tähän oikein simppelin ja herkullisen oloiseen rich fudgy flourless chocolate browniesiin life made simple -blogista. Jo reseptin otsikossa oli niin monta hyvältä kuulostavaa adjektiivia, joten lähdin muokkaamaan tuota ohjetta suomalaiseen mitta-asteikkoon sopivaksi. Ohjeessa kiinnosti kovasti myös hieman erilainen valmistustapa. Brownietahan valmistetaan monella tavalla ja itse käytän lähes poikkeuksetta tapaa, jossa sokeri yhdistetään kananmunien kanssa kevyesti vatkaten. Toinen yleinen tapa, jota tässä jauhottomassa browniessa käytetään on yhdistää sokeri voi-suklaasoekseen (tai pelkkään voihin). Olen kuitenkin pitänyt tätä tapaa hieman ongelmallisena, sillä sokeri ei liukene rasvaan ja taikinasta saattaa huonossa tapauksessa tulla hieman kiteinen. Jauhottomassa browniessa kuitenkin koin tämän tavan paremmaksi, sillä jauhoton leivonnainen ei pidä rakennettaan yhtä hyvin ja jos kananmunia vaahdotetaan liikaa, rakenne ei ole toivotun suklaisen täyteläinen.

Vaatimattomasta ulkkonäöstään huolimatta tämä brownie on oikein herkullinen. Kun se tarjotaan marjojen ja jäätelön kanssa, sen suklaisuus pääsee parhaalla tavalla esiin. Ainoana moitteena tällä kertaa oli ohjeelle hieman liian suuri vuoka, jolloin brownie jäi hieman toivottua ohuemmaksi. Alle kirjoitettuun ohjeeseen laitoin siis hieman pienemmän vuoan, kuin itse käyttämäni oli.

Jauhoton brownie

15 annosta / 30 - 60 min / helppo G

Ainesosat

  • 100 g voita
  • 1¾ dl sokeria
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • ¼tl suolaa

 

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 °C:seen. Vuoraa noin 20 x 25 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.

Paloittele voi ja suklaa kattilaan, lisää joukkoon sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Ota seos pois liedeltä ja vatkaa joukkoon munat ja vanilja. Vaahdota seosta kunnes se vaalenee hieman. Lisää kaakaojauhe, maissitärkkelys ja suola ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista 20–25 minuuttia, tai kunnes taikina on kypsynyt reunoilta, mutta keskeltä vielä pehmeää.

Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Tarjoile jäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

brownie suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia