Maailman helpoin raparperipiirakka

Maailman helpoin raparperipiirakka

07. 05. 2018
Herkullisen pehmeä raparperipiirakka syntyy puolessa tunnissa ja se maistuu niin uunituoreena kuin pari päivää jääkaapissa tekeydyttyäänkin.

Tongin viikonloppuna pihamaata ja ilokseni huomasin, että raparperit ovat lähtemässä jo hyvään kasvuun. Viikosta on selvästi tulossa lämmin, joten ensi viikonloppuna saattaa jo omasta maasta saada nyhdettyä pari vartta tuoretta raparperia. Nyt onkin siis loistava aika kaivaa esiin kaikki rakkaimmat raparperiohjeet ja tyhjentää pakastimesta viimeisetkin raparperivarastot.

Raparperi on aivan ihana raaka-aine ja käytän sitä mielelläni niin makeissa jälkkäreissä, kuin suolaisissa ruuissakin. Sen ihana kirpeys taittaa loistavasti makeutta, joten käyttämällä raparperia, herkuista tulee ihanan raikkaita. Minulla on mielessä kytemässä monta ihanaa raparperireseptiä, mutta tänään päätin jakaa ehdottoman suosikkini. Tämä pohja sopii loistavasti tehtäväksi arkena ja koko piirakka on valmis puolessa tunnissa. Aineksetkin löytyvät yleensä kotoa, joten maanantain pelastava kahvihetki on ihan käden ulottuvilla.

Maailman helpoin raparperipiirakka

8 annosta / alle 30 min / helppo

Voit leipoa piirakan pieniin vuokiin tai normaaliin piirakkavuokaan. Annoskokoisia piiraita saat leivottua muffinipellin syvennyksissä ja kaksinkertaistamalla ohjeen, saat kokonaisen pellillisen tätä herkkua.

Ainesosat

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl kuohukermaa tai maitoa

Lisäksi

  • ½ litraa raparperia paloina
  • 2 rkl ruokokidesokeria tai tavallista sokeria

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200°c:seen. Vuoraa yksi normaalikokoinen tai 4 pientä piirakkavuokaa leivinpaperilla. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, öljy ja kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina esivalmisteltuihin vuokiin. Ripottele pinnalle raparperin palat ja ruokokidesokeri. Paista piirakoita noin 15–25 minuuttia (pienemmät paistuvat nopeammin).

Ja jos pakastin ei tyhjentynyt vielä tämän reseptin jälkeen, voin lämpimästi suositella myös näitä.

Raparperi-mansikkapavlovat

Raparperijuustokakku

Raparperimuffinit

Raparperimaustekakku

Raparperi-jogurttijäätelöt

Kategoriat

Piirakat Yleinen

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia