Raparperimuffinit

08. 06. 2016
Helpot raparperimurumuffinit ovat alkukesän herkku. Muffinit sopivat loistavasti evääksi retkelle ja ne voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Puutarhakausi alkaa raparperin työntäessä vartensa kylmän mullan seasta. Tänä vuonna on saatu nauttia lämpimästä keväästä, joten raparperien kasvu on jo todella kovassa vauhdissa. Muutama ihana raparperipiirakka on tullut jo tehtyä, mutta nyt halusin testailla raparperiä perinteisissä murumuffineissa. Ohje on alunperin perinteisiin mustikkamurumuffineihin joiden ohje löytyy tänä keväänä ilmestyneestä kirjastani Makeaa marjoista ja hedelmistä.

Raparperimurumuffinssit

12 kpl / 30-60 min / helppo

Pohja

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¾ dl maitoa
  • 4 dl raparperia pieninä paloina (noin 3 raparperin vartta)

Muruseos

  • 75 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja

Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada sulatettu voi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinaan. Lisää maito. Kääntele raparperinpalat taikinaan.

Jaa taikina vuokiin ja valmista muruseos. Sekoita sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot kylmään voihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi. Nostele kasa muruseosta jokaisen muffinin päälle.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä muffinssit ritilällä.

Instagramissa #makeaa @liisawesterberg

Jos raparperisato on suuri, kannattaa kokeilla myös näitä ohjeita:

 

Kategoriat

Kuppikakut

Kommentit(4)

  
  • Helena sanoo:

    Oikein herkkulliset muffarit! Ihana tuo rapea muruseos.

  • Annu sanoo:

    Kiitos todella hyvästä reseptistä! Tein näitä juuri, vimppa erä vielä uunissa. Miten voi oikeasti olla jotain näin hyvää? Raparperin hapokkuus hyvin taittaa tuota makeutta ja ovat todellakin suurta herkkua, näihin tulee himo!
    Itse lisäsin päälle tulevaan murutaikinaan myös kanelia, sillä mielestäni kaneli kuuluu raparperin kanssa yhteen. Lisäksi sirottelin sitä hieman vielä muffinssien päälle, mikä toi vielä lisää väriä. Sokeriin laitoin osaksi myös vaniljasokeria, murutäytteeseen siis.

    • Liisa sanoo:

      Voi miten ihana kuulla! Tuo kaneli on varmasti hyvää raparperin kanssa ja vaniljaa kannattaa lisätä kaikkeen 😀 Suosittelen muuten kokeilemaan myös kardemummaa raparperin kanssa.

Samankaltaisia kirjoituksia