Raparperi-jogurttijäätelöt

27. 05. 2017
Jogurtista tehty jäätelö maistuu viikonlopun herkkuaamiaisella tai vaikka välipalalla. Ihana raparperihilloke raikastaa jäätelön ja mysli tuo mukaan herkullista rapeutta.

Raparperit tuottavat jo runsaasti satoa ja on aika kaivaa kaikki ihanimmat ohjeet esille. Monipuolinen raparperi maistuu niin piirakassa, kakuissa kuin jäätelössäkin.

Olen viime aikoina keräillyt Pinterestissä ihania kesäideoita. Etenkin erilaiset jäätelöt ja mehujäät kiehtovat minua. Koska raparperi tuottaa muutaman lämpimän päivän ansiosta jo hyvää satoa, päätin aloittaa jäätelötehtailut luonnollisesti siitä. Teen usein jäätelöt kondensoituun maitoon ja glukoosiin, jotka estävät kiteytymistä. Tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä hieman terveellisemmän ja raikkaamman version, joten käytin jogurttia ja hunajaa (hunaja sopii nimittäin loistavasti yhteen raparperin kanssa). 

Kaapissa sattui olemaan vielä vähän turkkilaista jogurttia, joten käytin osaksi sitä. Rasvaisempi jogurtti antaa jäätelölle mukavaa täyteläisyyttä. Voit kuitenkin käyttää vain maustamatonta jogurttiakin (tai vaikka pelkkää turkkilaista). Raparperit keitin hillokkeeksi, joka antaa jäätelöön kivaa makua ja raikkautta. Nämä jäätelöt kelpaavat lämpiminä päivinä vaikka välipalaksi ja meillä lapsetkin tykkäsivät näistä todella paljon.

Raparperijäätelöt
noin 6 kpl

  • 3 dl raparperia paloina
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl mysliä

Mittaa raparperit ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes raparperista irtoaa nestettä. Nosta lämpöä ja keitä raparperit pehmeiksi. Jäähdytä.

Sekoita jogurtit ja hunaja yhteen. Mittaa jäätelömuotteihin vuorotellen raparperihilloketta ja jogurttia. Sekoita massoja halutessasi hieman. Ripottele pinnalle mysliä ja paina jäätelötikku jokaiseen muottiin. Jäädytä noin 8 tuntia.

Ja koska raparperiohjeet tuntuvat olevan muutenkin suuressa huudossa, tässä muutama oma suosikkini. Etenkin raparperimuffineita voisin syödä jatkuvasti.

Raparperimaustekakku
Raparperimuffinit
Mansikkainen raparperijuustokakku
Helppo raparperipiirakka

Kategoriat

Jälkiruoat

Avainsanat

jäätelö

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia