Mansikkainen raparperijuustokakku

28. 06. 2014
Kylmään kesään sopivat loistavasti täyteläiset uunijuustokakut. Nyt käytössä olivat vielä alkukesän parhaat raaka-aineet, eli oman pihan raparperit ja suomalaiset avomaan mansikat. Raparperi raikastaa upeasti tämän muuten niin kermaisen ja tuhdin herkun. Kirpeän raparperin seuralaisena makeat mansikat reiluina sattumina tuovat kesän kylmän ja sateen keskellekin.

Näprättyä blogin Anne kävi perjantaina kahvilla ja jotain ”pientä” piti leipoa kahvin seuraksi. Olen pari kertaa tehnyt Leila Lindholmin ohjeella valkosuklaista raparperijuustokakkua, ja jotain sellaista halusin tarjota. Nyt päätin kuitenkin jättää tuon suklaan pois ja lisäsin kesän kunniaksi raparperin kaveriksi mansikan paloja. Aivan lyömätön yhdistelmä!

Mansikkainen raparperijuustokakku 

Raparperihilloke

  • 1 litra raparperia paloina
  • 3 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko

Pohja

  • 400 g Digestive keksejä
  • 200 g voita

Täyte:

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g kermarahkaa (10% rasvaa)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl maizenaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 keskikokoista kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 dl mansikan paloja

rmjuustokakku_2

Avaa vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Laita se kattilaan raparperin ja sokerin kanssa. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Poista vaniljatanko ja jätä odottomaan.

Murskaa keksit ja sulata voi pohjaa varten. Sekoita voisula keksimurskaan ja painele 24cm irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen.

Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, kermarahka ja vanilja tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja maizena. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää kerma ja lopuksi raparperihilloke. Kaada puolet seoksesta pohjan päälle. Ripottele väliin noin puolet mansikanpaloista. Kaada päälle loput seoksesta ja ripottele vielä pinnalle mansikoita. Paista kakkua noin tunti, kunnes pelkkä keskusta tutisee kevyesti kun heilutat kakkua. Anna jäähtyä uunissa kunnes uuni on viilentynyt. Jäähdytä mielellään seuraavaan
päivään jääkaapissa.

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(3)

  • Noora sanoo:

    Moi, tein melkein samanlaisen kakun kirjastasi Makeaa. Kakku näytti päältäpäin kypsältä, pinta oli saanut kauniin kullanruskean värin. Yllätys oli kuitenkin ikävä kun leikattiin ensimmäinen pala, täyte valui lautaselle eikä ollut hyytynyt juuri lainkaan. Missähän on voinut mennä vikaan? Maku olisi ollut niin hyvä ja raikas.

    • Liisa sanoo:

      Hei Noora! Juustokakut ruskistuvat helposti pinnalta ja väri ei aina kerro kypsyyttä. Varsinkin jos uunissasi on kova ylälämpö, kakku voi saada pintaansa paljonkin väriä. Kypsensitkö kakun täysin kirjan mukaan eli ensin 45 minuuttia, jonka jälkeen annat kakun kypsyä jälkilämmöllä vielä tunnin? Ja kakku asettui jääkaapissa seuraavaan päivään? Kun kakku asettuu jääkaapissa rakenne tukevoituu ja kakun pitäisi pysyä hyvin kasassa, mutta olla silti keskeltä ihanan kermainen ja täyteläinen. Todella harmi ettei kakku onnistunut täysin. Jos teit kaiken ohjeen mukaan, kannattaa tarkistaa uunin lämpötila tai paistaa kakkua hieman pidempään, joskus paistoajat eroavat hieman.

  • Äiti sanoo:

    Kylläpä maistui! Ihan mielettömän hyvää!

Samankaltaisia kirjoituksia