Kuningatarmoussekakku

29. 06. 2014
Vadelmamousse on ollut viime aikojen ehdoton lempiherkkuni. Sitä on tullut tehtyä niin paljon, että viimeisiä vadelmia vietiin nyt pakkasesta. Tähän pitikin sitten lisätä mustikkaa ja se antoikin kakulle aivan ihanan värin ja lisää syvyyttä makuunkin. Marjamoussen kaverina tässä kakussa käytin valkosuklaamoussea. Nämä maut täydentävät toisiaan ihanasti, kun marjojen raikkaus yhdistyy valkosuklaan täyteläisyyten ja makeuteen.

Pohjana käytin aiemmin tekemääni ja pakastamaani kakkupohjaa. Se antaa kivaa vaihtelua perinteisille keksipohjille ja tuntuu jotenkin juhlavammalta. Omassa pohjassani oli  pistaasipähkinää, mutta tähän kävisi hyvin myös suklainen tai mantelinen pohja. Kakun tein suorakaiteen malliseen leipävuokaan, joten muotokin on tällä kertaa vähän poikkeuksellinen.

Valkosuklaamousse

  • 3 liivatelehteä
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen. Kääntele joukkoon suklaakerma ja kaada täyte suorakaiteen muotoisen vuuan pohjalle. Laita pakastimeen kuningatarmoussen valmistuksen ajaksi.

Kuningatarmousse

  • 200 g vadelmia
  • 150 g mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta marjat ja sokeri kattilassa. Paseeraa marjat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja paina sopivaksi leikattu kakkupohja moussen päälle. Anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa kakun, jolloin sen irrotus vuuasta on helpompaa. Kakku irtoaa kauniisti ja saat sileän pinnan kun kierrät ensin veitsellä kakun reunat ja lämmität vuokaa ulkopuolelta.

kuningatarmoussekakku_lisakuva

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(4)

  • Mari sanoo:

    Heips, minkä kokoinen leipävuoka tässä on? Mistä kekseistä kannattaisi tehdä pohja, en viitsisi sokerikakkua paistaa. Ja saanko kakun varmasti irti vuoasta..?
    Vieraita on tulossa nelisenkymmentä, olen tätä ajatellut mansikkakermakakun kaveriksi. Riittäisiköhän näitä kaksi?

    • Liisa sanoo:

      Heippa Mari! Leipävuoka on tilavuudeltaan 1,8 litraa. Voit tehdä kakun hyvin myös halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuokaan, silloin ei ainakaan tarvitse jännittää irroitusta. Suosittelen myös irtopohjavuokaan tekemistä, jos teet keksipohjan, sillä pohjasta on vaikea saada tiivistä tällaiseen väärinpäin koottavaan kakkuun. Kakkuun sopii loistavasti Digestive kekseistä tehty pohja tai esimerkiksi Dominoista tehty pohja. Löydät sopivat mittasuhteet pohjiin juustokakut kategorian minttusuklaakakusta ja punaherukka-valkosuklaakakusta.

  • Kirsi sanoo:

    Käsittelitkö vuoan jotenkin? Kaunis ja tasainen pinta kakussa ja muutenkin erittäin näyttävä kakku!

    • Liisa sanoo:

      Kiitos Kirsi! En käsitellyt vuokaa, lämmitän sen ulkopintaa kaasupolttimella, jolloin kakun pinta sulaa vähän ja se luiskahtaa pois vuuasta. Joskus tuossa tarvitsee vähän avittaa veitsellä, jotta kakun ja vuuan väliin pääsee ilmaa. Veitsen jäkiä voi sitten paikkailla lämmitetyllä palettiveitsellä.

Samankaltaisia kirjoituksia