Mansikka-Kulta Muroleivokset

Mansikka-Kulta Muroleivokset

24. 06. 2021
Nopeat mansikkaleivokset syntyvät kekseistä, herkullisesta täytteestä ja marinoiduista mansikoista. Kaunis leivos on yllättävänkin kahvihetken pelastus.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa. 

Paras mansikka-aika alkaa lähestyä, joten nyt kannattaa ehdottomasti herkutella mahdollisimman paljon kotimaisilla mansikoilla. Jaoin eilen ihania mansikkaherkkuja instagramin stooreihin, mutta tänään jatketaan vielä ehdottomasti samalla linjalla. Nyt vuorossa ihanan pikaiset, mutta silti todella juhlavat mansikka-keksileivokset, jotka ilahduttavat varmasti vaikka juhannuspöydässä. Muutaman aineksen leivoksiin kannattaa pitää tarvikkeet valmiina vaikka mökkikaapissa, jos yllättäen alkaa kahvihammasta kolottamaan.

Idea leivoksiin lähti Kantolan Kulta Muro -kekseistä. Kulta Muro on ihanan murea ja maukas keksi, joka toimii loistavasti juustokakkujen pohjissa, mutta maistuu herkulliselta myös sellaisenaan kahvin kanssa. Muutama päivä sitten istuin kahvipöydässä itsekseni ja pysähdyin ensimmäistä kertaa tutkailemaan Kulta Muro-pakettia kunnolla. Löysin sen kyljestä ihanan ajatuksen: "Elämän saa maistumaan makoisalta arvostamalla arkea silloinkin, kun siitä puuttuvat makeat kuorrutteet. Kultamuro on tyylikäs esimerkki konstailemattomasta onnesta". Näissä lauseissa tiiviistyy sopivasti oma ajatuksenikin elämästä, kaiken ei tarvitse olla aina niin mahtipontista ja sokerikuorrutettua, vaan usein onni löytyy ihan siitä perusarjesta.

mansikka-kultamuroleivos
kulta muro keksi

Sama ajatus sai kehittelemään myös nämä leivokset. Ne eivät vaadi tuntien leivontaa ja kymmeniä raaka-aineita ollakseen mahtavia, vaan muutamalla hyvällä raaka-aineella saadaan aikaan jotain mielestäni pysäyttävän hyvää ja herkullista. Kulta Muro antaa leivoksille mahtavan pohjan. Herkullinen keksi imee itseensä kosteutta täytteestä ja jo puolessa tunnissa, se on syötävissä helposti lusikalla (tai ainakin leivoshaarukalla). Meillä leivoksia syötiin kyllä seuraavanakin päivänä erittäin hyvällä ruokahalulla, muista vain suojata ne kaapissa niin, ettei täytteeseen tartu vieraita makuja tai kerma pääse kuorettumaan. Esimerkiksi suljettu rasia toimii tässä tapauksessa hyvin.

Täytteessä loistavat kotimaiset, kevyesti marinoidut mansikat. Mansikoista erottuva neste kannattaa ehdottomasti myös lusikoida keksien väliin, sillä se tuo mahtavaa lisämakua ja valuu kauniisti tuorejuustotäytteen reunoilta. Kardemumma antaa loistavaa makua täytteeseen, mutta sen voi halutessaan jättää pois ja tehdä pelkkää vaniljatäytettä. Minulta kysytään usein, miten vaniljatahnan voi korvata? Vaniljatahna on ihanan intensiivinen, aitoa vaniljaa sisältävä siirappimainen aine, jota suosittelen kyllä kokeilemaan. Jos et kuitenkaan halua tahnaa ostaa, voit korvata sen yhden vaniljatangon siemenillä tai hätätapauksessa parilla teelusikallisella aitoa vaniljasokeria. Vältä kuitenkin vanilliinia näissä tapauksissa, sillä se antaa täytteisiin helposti pistävän maun.

Mansikka-Kulta Muroleivokset

20 annosta / alle 30 min / erittäin helppo MU

Ainesosat

Pohja

  • 2 pkt Kantolan Kulta Muro-keksejä

Marinoidut mansikat

  • 300 g tuoreita mansikoita
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -aromia
  • ½ limen mehu
  • 1½ rkl sokeria

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -aromia
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun 10 mansikkaa

Ohjeet

Marinoidut mansikat 

Pilko mansikat (noin 1x1cm kuutioiksi) kulhoon. Sekoita joukkoon vanilja, limen mehu ja sokeri. Laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Täyte

Sekoita tuorejuusto, kardemumma, vanilja ja sokeri yhteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele kahdessa osassa tuorejuustoseokseen. Siirrä täyte pursotinpussiin.

Kasaaminen

Aseta puolet Kulta Muro-kekseistä tarjoilualustalle. Pursota jokaiselle tuorejuustotäytettä. Lusikoi päälle marinoituja mansikoita. Nosta toinen keksi kanneksi ja pursota toinen kerros tuorejuustoa. Viimeistele mansikoilla. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia - 1 h ennen tarjoilua, jolloin keksit pehmenevät juuri sopivasti lusikalla syötäviksi.

mansikkaleivos
mansikkaleivos

Yhteistyössä

Kantolan logo

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia