Kuusijäätelöt

24. 11. 2020
Kahden piparkakun väliin kätkeytyy paksu kerros herkullista luumujäätelöä. Helppo kotijäätelö valmistuu ilman konetta.

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sagan kanssa.

Pikkujoulukausi on käynnistynyt ja nyt saa virallisesti alkaa leipomaan kaikkea ihanan jouluista. Itse olen sitä mieltä, että usein herkut maistuvat parhaalta ennen joulua, joten niiden leipominen kannattaa aloittaa ajoissa. Sitten joulun pyhinä nautitaan muutamaa suosikkiherkkua ja rentoudutaan mukavasti suklaakonvehtien kanssa. Nyt on kuitenkin juuri ihana aika nautiskella ystävän kanssa pienestä glögihetkestä (vaikka virtuaalisesti, jos kohtaamiset ei nyt onnistu) ja herkutella tällaisilla pienillä ja helpoilla joululeivonnaisilla.

Saga järjestää tänäkin vuonna #sagakuusi-kilpailun, jossa arvotaan viikotttain joulukuusi. Kisaan voi osallistua jakamalla instagramissa kuusileivonta aiheisen päivityksen ja tägäämällä sen #sagakuusi @saga_suomi. Sain suunnitella kampanjaan muutaman jouluisen kuusileivonnaisen inspiraatioksi kaikille leipureille. Viime vuonna herkuteltiin näillä ihanilla kuusimarengeilla ja browniekuusilla, joten tänä vuonna halusin tehdä taas jotain erilaista.

Rakastan itse syödä jäätelöä joulunaikaankin, joten päätin toteuttaa ensimmäiset kuusiherkut jäätelöleivoksina. Jäätelöleivoksien etu on, että ne voi tehdä pakastimeen jo hyvissä ajoin, jolloin joulunpyhinä säästyy turhalta kiireeltä. Jäätelö on myös ihanan raikas jälkiruoka tuhdille jouluaterialle. Tämä toimii myös erinomaisena vierasvarana, sillä pakastimessa leivokset voivat odottaa myös yllätysvieraita (jos eivät tule heti syödyksi isäntäväen toimesta). Piparkakkujen väliin puristettu luumujäätelö on kyllä sen verran herkullista, että meillä nämä eivät ainakaan pitkään säästyneet. Kannattaa siis ehdottomasti testata.

Pikaversiot näistä leivoksista voi tehdä ostamalla litran valmisjäätelöä ja leikkaamalla sen kuusimuotilla piparkakkujen väliin. Yllättävän hyvä herkku niinkin.

Jäätelökuuset

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Piparkakkutaikina

  • 100 g voita
  • ½ dl siirappia
  • 1⅓ dl sokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 kananmunaa
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Luumujäätelö

  • 200 g kuivattuja luumuja
  • 2 dl vettä
  • 6 dl kuohukermaa
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • ½ dl glukoosisiirappia
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa

Ohjeet

Piparkakkutaikina

Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja piparkakkumauste kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Lisää muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda. Kääri taikina SAGA leivinpaperiin ja anna taikinan vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota kuusimuotilla paloja levystä ja nosta ne SAGA leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia.

Luumujäätelö

Mittaa luumut ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia (lisää vettä tarvittaessa) tai kunnes luumut pehmenevät. Soseuta luumut ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito, glukoosisiirappi, kaneli, vanilja ja jäähtynyt luumusose. Levitä jäätelö 2-3 cm paksuiseksi kerrokseksi SAGA leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pakasta vähintään 5 tuntia.

Ota jäätelölevystä kuusimuotilla paloja ja purista palat kahden kuusipiparkakun väliin. Nauti heti tai laita palat pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Yhteistyössä

SAGA

Kategoriat

Joulu Jälkiruoat Keksit

Avainsanat

jäätelö piparkakku

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia