Laskiaispullat nougat-täytteellä

Laskiaispullat nougat-täytteellä

11. 02. 2021
Laskiaispulla saa täytteekseen helpon ja herkullisen nougat-keksivaahdon. Rakennetta pulliin antaa pallokeksimurska.

Kaupallinen yhteistyö: Kantolan keksit

Nyt loppui söpöstely ja vedetään reilusti överiksi. Sunnuntaina vietetään laskiaista ja sen kunniaksi halusin tehdä vähän perinteisestä poikkeavat laskiaispullat. Nämä pullat eivät sisällä hilloa tai mantelimassaa, vaan aivan ihanaa nougat-moussea ja keksimurskaa. Kokonaisuus on täydellisen mahtava ja ihanasti överi.

Helppo nougatmousse syntyy Kantolan Nougat-ballerinakekseistä. Kekseissä on ihanan paksu kerros herkullista nougat täytettä ja se takaa mousselle aivan mahtavan maun. Mousseen tulee vain kahta raaka-ainetta, nimittäin keksejä ja kermaa. Tämä ei siis herkullisuudestaan huolimatta ole lainkaan haastavaa. Murskaat vain keksit hienoksi muruksi, kaadat joukkoon kerman ja vatkaat paksuksi vaahdoksi. Täyte on koostumukseltaan jämäkkää ja sopii loistavasti myös kakkujen täytteeksi ja kuppikakkujen kuorrutteeksi. Täyte paksuuntuu hieman oltuaan jääkaapissa, joten siitä tulee kakkuihinkin helposti leikattava ilman liivatteita tms.

Lisärakennetta ja makua pullat saavat murskatuista pallokekseistä. Näistä pallokekseistä on tullut ihan suosikkituotteitani sekä koristelussa, että napostelussa. Kauniin pyöreä muoto sopii loistavasti kakkujen viimeistelyyn ja ihanan rouskuva koostumus on aivan vastustamaton naposteltava. Pullissa keksirouhe viimeistelee myös kannen. Suklaaseen ja keksimurskaan dipattu kansi on juuri sopivan överi näille pullille.

Laskiaispullat nougat-täytteellä
Laskiaispullat nougattäytteellä

Nougat-laskiaispullat

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Suklaapullataikina

  • 2½ dl maitoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  • voiteluun kananmunaa

Täyte

  • 1 pkt (a’ 205 g) Ballerina Nougat -keksejä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pss (140 g) Kantolan Pallokeksi Nougat
  • 145 g tummaa suklaata

Ohjeet

Suklaapullataikina

Lämmitä maito 42 ℃:seen. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja kardemumma. Anna seistä muutama minuutti, tai kunnes seoksen pintaan alkaa muodostua kuplia. Lisää kardemumma, suola ja kaakao. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa joukkoon sulatettu voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko (noin 10 minuuttia). Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Leivo taikinasta pitko ja jaa se 10 osaan. Leivo osat pulliksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota leivinliinan alla noin 60 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200 ℃:ssa noin 12 minuuttia.

Täyte

Murskaa keksit täytteineen hienoksi jauheeksi. Lisää joukkoon kerma ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotinpussiin. Murskaa pallokeksit karkeaksi murskaksi. Sulata suklaa. 

Leikkaa pullista kannet pois. Pursota pullalle rengas nougat-vaahtoa. Ripottele keskelle pallokeksimurskaa. Kasta kannet suklaaseen ja dippaa vielä pallokeksimurskaan. Laita kannet paikoilleen ja anna pullien asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Nougat-laskiaispullat

Yhteistyössä

Kategoriat

Pullat Yhteistyö

Avainsanat

laskiainen nougat suklaa

Kommentit(2)

  
  • Nimetön sanoo:

    Tosi herkullisen näköisiä! Täyteidea on nerokas – voisikohan sitä soveltaa kakuntäytteeksi käyttäen myös muita täytekeksejä ja eri makuja, esim. Domino. Kuinkahan pitkään koostumus säilyisi hyvänä täytekakun välissä?

    • Erilaiset täytekeksit sopivat tähän oikein hyvin, esim. kanelipulla-kekseistä tulee myös ihanaa. Täyte säilyy kakun välissä ihan hyvin sen pari päivää, pullatkin olivat oikein mainioita seuraavanakin päivänä.

Samankaltaisia kirjoituksia