Nougat-laskiaispullat
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Suklaapullataikina
- 2½ dl maitoa
- 1 pss kuivahiivaa
- ¾ dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- ¼ tl suolaa
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 5½ dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- voiteluun kananmunaa
Täyte
- 1 pkt (a’ 205 g) Ballerina Nougat -keksejä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 pss (140 g) Kantolan Pallokeksi Nougat
- 145 g tummaa suklaata
Ohjeet
Suklaapullataikina
Lämmitä maito 42 ℃:seen. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja kardemumma. Anna seistä muutama minuutti, tai kunnes seoksen pintaan alkaa muodostua kuplia. Lisää kardemumma, suola ja kaakao. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa joukkoon sulatettu voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko (noin 10 minuuttia). Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Leivo taikinasta pitko ja jaa se 10 osaan. Leivo osat pulliksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota leivinliinan alla noin 60 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200 ℃:ssa noin 12 minuuttia.
Täyte
Murskaa keksit täytteineen hienoksi jauheeksi. Lisää joukkoon kerma ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotinpussiin. Murskaa pallokeksit karkeaksi murskaksi. Sulata suklaa.
Leikkaa pullista kannet pois. Pursota pullalle rengas nougat-vaahtoa. Ripottele keskelle pallokeksimurskaa. Kasta kannet suklaaseen ja dippaa vielä pallokeksimurskaan. Laita kannet paikoilleen ja anna pullien asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Tosi herkullisen näköisiä! Täyteidea on nerokas – voisikohan sitä soveltaa kakuntäytteeksi käyttäen myös muita täytekeksejä ja eri makuja, esim. Domino. Kuinkahan pitkään koostumus säilyisi hyvänä täytekakun välissä?
Erilaiset täytekeksit sopivat tähän oikein hyvin, esim. kanelipulla-kekseistä tulee myös ihanaa. Täyte säilyy kakun välissä ihan hyvin sen pari päivää, pullatkin olivat oikein mainioita seuraavanakin päivänä.