Pullataikina

22. 09. 2012
Kaikkien täyte- ja juustokakkujen sijaan välillä kaipaa ihan tavallista pullaa. Miten taivaallinen tuoksu uunista tulvii, kun pellillinen korvapuusteja paistuu. Kakut tuntuvat aina jäävän pyörimään ja viimeiset palat syödään väkisin tai kannetaan naapuriin. Pulla sen sijaan ei ehdi kauan kaapissa vanheta vaan katoaa parempiin suihin heti uunista tullessaan.

Ihan tavallinen pullataikina:

5 dl maitoa

1 pala hiivaa

1 tl suolaa

1,5 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

~1 kg vehnäjauhoja

150 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Vatkaa vähitellen joukkoon vehnäjauhoja puukauhalla sekoittaen. Taikinan paksuuntuessa jatka vaivaamista käsin. Sulata voi ja kaada lämpimänä taikinaan. Vaivaa taikinaa kunnolla, jotta siihen muodostuu hyvä sitko. Anna kohota vedottomassa paikassa, leivinliinan alla.

Leivo pulliksi, kohota pellillä, voitele kananmunalla ja paista 200c, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

 

Kategoriat

Pullat

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia