Korvapuustikuppikakut

13. 05. 2020
Kaneliraidoilla maustettu kardemummapohja maistuu ihan korvapuustilta. Herkullinen kardemummakuorrute ja kanelikinuksi viimeistelevät kokonaisuuden.

Korvapuustiherkkujen tehtailu blogissa vaan jatkuu ja taas olisi luvassa yksi ilahduttavasti pullalta maistuva uutuusherkku. Tätä olen itseasiassa pyöritellyt mielessäni jo hieman pidempään, mutten ihan osannut päättää, miten sitä lähtisin toteuttamaan. Lopulta sain kuitenkin idean monikerroksisesta kuppikakusta, jossa kaikki komponentit muodostavat yhdessä ihanan monitahoisen ja silti niin turvallisesti korvapuustilta maistuvan leivonnaisen.

Tämän kuppikakun pohja on sovellettu uunidonitseista, jotka kardemummalla maustettuna maistuvat jo sinällään pullamaiselta. Pohja on todella helppo tehdä, mutta oikein paistettuna (ei liian pitkään, ettei se kuivu) se on mehevä ja herkullinen. Pohjaan on lisätty kanelilla maustettua voita, joka imitoi korvapuustin täytettä. Pinnalle ripoteltu kanelisokeri vielä voimistaa kanelin makua ja antaa pintaan kivaa rapeutta.

Kuorrutteena käytin kreemiä, joka saa kuohkeutensa erittäin hyvin vatkatusta voista. Creme fraiche taittaa voikreemin makeuden ja antaa kuppikakulle hieman sellaista amerikkalaistyylisen, kuorrutetun pullan tyyliä. Kuorrutetta ei kannata laittaa ylikorkeaa kerrosta, jottei maut joudu epätasapainoon. Kuppikakun viimeistelevä kanelisiirappi viimeistelee ulkonäön ja maun.

Muita korvapuustiherkkuja ja sitä ihan oikeaa korvapuustia voit tarkistella täällä.

Korvapuustikuppikakut

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl soodaa
  • ½ dl öljyä
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 muna

Kanelivoi

  • 50 g voita
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl sokeria
  • + kanelisokeria ripotteluun

Kuorrute

  • 150 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ dl creme fraichea

Kanelikinuski

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Ohjeet

Pohja

Vuoraa muffinipelti paperivuoilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.

Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, kardemumma, suola ja sooda kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy, kermaviili, kuohukerma ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina vuokiin.

Kanelivoi

Sekoita pehmeä voi, kaneli ja soekri yhteen. Lusikoi kullekin muffinille pari palaa kanelivoita ja pyöräytä lusikalla niin, että palat sekoittuvat hieman taikinaan. Ripotteele muffinien pinnalle kanelisokeria ja paista uunissa noin 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nosta sitten kuppikakut vuoasta ritilälle jäähtymään täysin.

Kuorrute

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kardemumma ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää creme fraiche (huoneenlämpöisenä) ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakuille.

Kanelikinuski

Mittaa kinuskin ainekset kattilaan. Keitä kinuskia, kunnes kylmään vesilasiin tiputetusta pisarasta muodostuu siisti pisara vesilasin pohjalle. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja valuta sitten kuppikakkujen päälle. Viimeistele halutessasi raesokerilla.

Kategoriat

Kuppikakut Pullat Yleinen

Avainsanat

korvapuusti

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia