Biscoff-croissantit

Biscoff-croissantit

10. 03. 2022
Helppo ja herkullinen kahvihetken pelastus syntyy croissant-taikinasta, Biscoff-levitteestä ja kermavaahdosta. Koko komeuden viimeistelee keksimurska.

Kaupallinen yhteistyö: Danerolles

Lähestyvä viikonloppu suorastaan vaatii jotain herkkua kahvihetkelle. Totaalisen muuttoväsymyksen jälkeen tuntien keittiössä vietetty aika ei toisaalta nyt innosta, joten kolottavaan kahvipullahampaaseen piti keksiä nopeaa lohtua. Tuunatut puolivalmisteet ovat tällaiseen tilanteeseen juuri parasta. Ja on ongelma sitten muuttoväsymys, yllätysvieraat tai vaan perus makeannälkä, lupaan että nämä biscoff-tahnalla ja vaniljavaahdolla sekä keksimurulla täytetyt croissantit pealstavat tilanteen kuin tilanteen.

Uunituore croissant, josta sisään paistettu keksitahna tekee vieläkin mehevämmän suorastaan sulaa suuhun. Paksu kerros vaniljavaahtoa viimeistelee croissantista näyttävän, joten nämä käyvät loistavasti vaikka juhlapöytään. Ja kenellekkäänhän ei tarvitse paljastaa kauan valmistaminen kesti. Lisäksi kaikki raaka-aineet säilyvät jääkaapissa hyvän aikaa, joten niitä voi pitää vaikka vierasvarana.

Biscoff-croissant
Biscoff-croissant

Meillä on nykyisin lähes aina jääkaapissa tuo Danerollesin kylmähyllystä löytyvä, vaaleansinisessä purkissa myytävä Croissant Classics -taikina, josta vaihdellen tulee leivottua joko vain peruscroissantteja välipalaksi tai jotain ihanaa tuunattua. Näistä viime vuonna kehittelemistäni kaneli-sokericruffineista on tullut perheemme vakio pikaherkku ja niitä varten on taikinaa aina oltava valmiina. Vaikka kyseessä on tuoretaikina, sen säilyvyys on hyvä (kunhan säilytät sen ohjeiden mukaan kylmässä, ei kuiva-ainekaapissa!), eikä ainakaan tässä taloudessa taikina ole koskaan ehtinyt vanhentua. Taikinaa myydään laajasti S- ja K-kaupoissa kautta maan, joten luultavasti se löytyy mielitekojen yllättäessä myös lähikaupan kylmähyllystä. Meidän prismassa tuote kätkeytyi ovelasti täysremontin jälkeen leipäosaston leivoshyllyyn, mutta ystävällisen myyjän avustuksella purkki löytyi tälläkin kertaa.

Taikinaan on esileikattu kuuden croissantin muoto, mutta voit käyttää taikinaa myös välittämättä leikkauksista. Croissantit maistuvat mainiolta sellaisenaan, mutta täytteeksi sopivat loistavasti erilaiset tahnat ja levitteet, kuten Biscoff tai vaikka Nutella. Perinteiset suklaacroissantitkin onnistuvat helposti, kun käärit croissantin sisään muutaman palan suklaata. Toki suolaisissakin croissanteissa täytevaihtoehtoja on rajattomasti. Helpoimapana vaihtoehtona ovat varmasti erilaiset juustot, mutta kannattaa testailla rohkeasti myös erilaisia kasviksia.

Biscoff-croissant
Biscoff-croissant

Biscoff-croissantit

6 annosta / alle 30 min / erittäin helppo

Ainesosat

  • 1 prk Danerolles Croissant classic -taikinaa
  • 6 rkl Biscoff-keksitahnaa
  • kananmuna voiteluun
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl aitoa vaniljasokeria)
  • 1 rkl sokeria
  • 6 Biscoff- tai Bastognekeksiä

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 ℃:seen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Avaa Danerolles croissant classic purkki repäisemällä kääre auki. Kierrä purkin päitä vastakkaisiin suuntiin, jolloin taikina tulee helposti ulos. Kääri taikina auki ja leikkaa kuudeksi kolmioksi katkoviivojen mukaan. Levitä jokaiselle kolmiolle lusikallinen Biscoff-tahnaa. Rullaa kolmiot croissanteiksi ja nosta uunipellille. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet kauniin värin. Jäähdytä ennen täyttämistä.

Vatkaa vispikerma, vanilja ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Pursota kerma halkaistun croissantin väliin. Ripottele päälle keksimurskaa.

Yhteistyössä

saga logo

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia