Pekonijäätelö

28. 03. 2018
Suolaista pekonia, pähkinöitä ja kinuskikastiketta. Niistä on hyvä jäätelö tehty.

Nyt on jo sen verran kevättä ilmassa, että on aika alkaa tehtailemaan jäätelöreseptejä. Tai oikeastaan tehtailen niitä ympäri vuoden ja jäätelön kulutukseni on lähes yhtä suurta niin talvella kuin kesälläkin. Eli paremminkin, milloin tahansa on sopiva aika tehtailla jäätelöreseptejä, joten olin todella innoissani kun sain Dr. Oetkeriltä pyynnön tehdä muutaman hauskan jäätelöreseptin heidän uusista jäätelöjauheistaan.

Suomessa jäätelöjauheet ovat vielä uusi tuttavuus, mutta olen nähnyt näitä käytettävän monissa ulkomaisissa resepteissä. Jauhe siis vatkataan vaahdoksi maidon kanssa, maustetaan haluamallaan tavalla ja pakastetaan neljän tunnin ajan. Valmiina makuvaihtoehtoina ovat vanilja ja suklaa ja näitähän voi tuunata ihan loputtomasti. Esittelen kevään aikana useammankin reseptin, mutta aloitan tällä herkullisella pekoni-pähkinä-kinuskijäätelöllä, joka sopii loistavasti myös näihin viileisiin kevätkeleihin.

Pekoni jäätelössä saattaa kuulostaa oudolta, mutta se toimii loistavasti. Suolaisen ja makean yhdistelmähän on ollut pinnalla jo pitkään ja se toimii edelleen loistavasti.

Pekonijäätelö

annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

  • 1 pussi Dr. Oetker suklaista jäätelöjauhetta
  • 2½ dl kevytmaitoa
  • 140 g pekonia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 75 g pekaanipähkinöitä
  • 1-2 dl Dr. Oetker toffee kastiketta

Ohjeet

Aseta pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipelllille. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Aseta pekonit kylmään uuniin ja kuumenna uuni 160 asteeseen. Paista, kunnes pekonit ovat rapeita (noin 20 minuuttia). Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Hienonna pähkinät ja paistettu pekoni.

Sekoita jäätelöjauhe kevytmaitoon ja vatkaa 3 minuuttia. Lisää joukkoon pekonit ja pähkinät sekä toffeekastike. Kääntele kevyesti sekaisin. Jäädytä pakastimessa 4 tuntia.

Yhteistyössä:

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia