Tiramisu-jäätelökakku

Tiramisu-jäätelökakku

16. 06. 2023
Klassikkojälkiruoka toimii myös jäätelönä. Pohjana toimivat Marie-keksit ja täytteenä helppo ilman konetta valmistuva kotijäätelö.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa.

Huh hellettä! Nyt on täydelliset jäätelökelit, joten aika ladata pöytään parhaat jäätelöreseptit. Tämä tiramisulta maistuva jäätelökakku menee suoraan lempijäätelöideni listalle, tässä on nimittäin kaikki; sopivasti kahvin ja suklaan makua, vaniljaa ja keksiä. Mitäpä sitä voisi muuta kaivata.

Jäätelökakun keksikerrokset tehdään perinteisten savoyardi-keksien sijaan tutuista Marie-kekseistä. Marien etu on pakastaessa sen ohuus, jolloin se ei jäädy kovaksi edes hyvin kostutettuna. Keksien kostutukseen käytetään kahvia, johon voi halutessaan lorauttaa vähän (tai vähän enemmän) amarettolikööriä. Likööri estää myös jäätymistä, joten kakku säilyy tällöin hyvin leikattavana.

Herkullinen kakku on täydellinen vaikka juhannuspöytään, mutta toimii myös hellepäivien pelastajana pala kerrallaan leikattuna.

tiramisu-jäätelökakku
tiramisu-jäätelökakku

Tiramisujäätelökakku

10 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 1 pkt Kantolan Kulta Marie-keksejä
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 1 dl amarettolikööriä (tai kahvia)
  • 50 g Panda maitosuklaata

Ohjeet

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 25 x 10 cm) leivinpaperilla.

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito.

Sekoita kahvi ja amarettolikööri yhteen. Kasta Mariekeksit yksitellen huolellisesti kahvi-likööriseokseen. Tee kekseistä tasainen kerros vuoan pohjalle. Levitä päälle noin kolmasosa jäätelöstä. Siivilöi pinnalle kerros kaakaojauhetta. Lisää uusi kerros kostutettuja keksejä ja toista samat vaiheet vielä kaksi kertaa. Laita kakku pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi.

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja siivilöi päälle kaakaojauhetta. Vuole suklaasta lastuja kakun päälle.

tiramisu-jäätelökakku
tiramisu-jäätelökakku

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia