Kaneli-sokericruffinit

Kaneli-sokericruffinit

28. 01. 2021
Tässä herkussa yhdistyy ranskalainen croissant ja suomalainen korvapuusti. Ihanan lehtevä herkku syntyy valmistaikinasta hetkessä.

Kaupallinen yhteistyö: Danerolles

Lauantaina 30.1 vietetään kansainvälistä croissant-päivää, joten mikä voisikaan olla parempi tekosyy aloittaa viikonloppua leipomalla? Tuntien taikinan kohotus, kääntäminen, jäähdyttäminen ja odottaminen ei kuitenkaan sovi nälkäiseen aamuun, joten apuun rientää valmistaikina.

Danerollesin kylmähyllystä löytyvä, vaaleansinisessä purkissa myytävä Croissant Classics -taikina on tuttu jo lapsuudesta. Muistan kun äiti oli ostanut tuota ihmeellistä taikinaa, joka purkkia avatessa ponnahtaa hauskasti ulos pakkauksesta ja josta yhdessä pyörittelimme viikonloppuaamuisin herkullisia croissantteja. Silloin croissantteja ei vielä myyty joka kaupan paistopisteessä ja nuo aamut tuntuivat suorastaan luksukselta. Edelleen uunituoreet croissantit ovat viikonloppuaamujen kohokohta ja on ihana hemmotella omaa perhettä niillä.

cruffinit
cruffinit

Danerollesin Croissant classic -taikina soveltuu perinteisten croissanttien lisäksi erinomaisesti niin suolaiseen kuin makeaankin leivontaan. Vaikka kyseessä on tuoretaikina, sen säilyvyys on hyvä (kunhan säilytät sen ohjeiden mukaan kylmässä, ei kuiva-ainekaapissa!) ja varapurkki jääkaapissa yllätyskahvihetken varalle ei ole lainkaan huono idea. Taikinaa myydään laajasti S- ja K-kaupoissa kautta maan, joten luultavasti se löytyy mielitekojen yllättäessä myös lähikaupan kylmähyllystä.

Taikinaan on esileikattu kuuden croissantin muoto, mutta voit käyttää taikinaa myös välittämättä leikkauksista. Koska croissantit muotoillaan itse, ne on helppo myös täyttää ennen paistoa. Kokeile siis täyttää croissantteja esimerkiksi erilaisilla suolaisilla täytteillä tai vaikka klassisesti suklaalla. Taikinaa voi käyttää myös pullataikinan tapaan ja taiteilla siitä vaikka herkullisen Boston-kakun.

Itse halusin tällä kertaa tehdä jotain todella maukasta, nopeaa ja lähes hävettävän helppoa. Nämä ainoastaan muutaman aineen vaativat kaneli-sokeri cruffinit ovat juuri sellaisia. Auki rullatun taikinan sisään levitetään korvapuustin tapaan voita, kanelia ja sokeria. Kerälle kääräisty taikina paistetaan muffinipellillä tai tukevissa muffinivuoissa ja paistetut cruffinit kieritellään vielä paistamiseen jälkeen kaneli-sokerissa, jotta ne saavat herkullisen pinnan. Pellillinen cruffineita katosi hetkessä ja 11-vuotias poikani haluaa leipoa niitä heti viikonloppuna uudestaan ja kuulemma ihan itse.

Kokeilimme myös halkaista ja täyttää osan cruffineista hillolla ja kermavaahdolla. Tästä voisikin tulla laskiaisen ehdoton hitti, kannattaa siis kokeilla myös täytettynä.

Cruffinit
laskiaiscruffini

Kaneli-sokeri cruffinit

12 annosta / alle 30 min / erittäin helppo

Ainesosat

  • 2 prk Danerolles Croissant Classics -taikinaa
  • 100 g pehmeää voita (tai margariinia)
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rkl kanelia

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 ℃:seen (kiertoilma 180 ℃). Voitele muffinipellin syvennykset pehmeällä voilla tai aseta paksut paperiset leivosvuoat uunipellille. Sekoita kaneli ja sokeri yhteen.

Avaa Croissant taikina purkit repäisemällä ensin suojakääre pois nuolen osoittamasta kohdasta. Käännä purkkia päistä eri suuntiin, jolloin taikina ponnahtaa ulos. Rullaa taikina auki leivinalustalle. Voitele taikina levyt pehmeällä voilla ja ripottele pinnalle reilusti kaneli-sokeria.

Rullaa taikinat leveyssuunnaksi pitkäksi rullaksi. Leikkaa molemmat rullat kolmeen osaan ja halkaise kukin osa kahtia niin, että kerrokset tulevat esiin ja saat kaksitoista puolikasta. Kierrä taikina sormien ympärille leikkauspinta ulospäin ja aseta rulla muffinipellin syvennykseen. Toista sama jokaisella puolikkaalla. Paista cruffineita noin 12-15 minuuttia. Pyörittele jokainen cruffini kaneli-sokerissa heti uunista oton jälkeen.

Yhteistyössä

danerolles

Kommentit(4)

  

Samankaltaisia kirjoituksia